V75 JägersroAhhh, äntligen fredag! Det vill säga bara en dag kvar till en överfylld pengapung (och såklart även tipsdags från Spela Spel). Våra tips har kanske inte kunnat göra någon läsare ekonomiskt oberoende, men vi har i alla fall levt upp till den tråkiga svenska mentaliteten att lagom är bäst. Utan att på något sätt medvetet presterat ”lagom” så har vi i alla fall en hög lägstanivå. På fyra omgångar har vi sammanlagt 20 rätt på det stora systemet och detta fördelat på 5 rätt/omgång. Nu är vi dock trötta på detta och höjer ribban mot skyarna och likt Donald Thomas ska vi sprattla oss över ribban och ta hem storkovan.

Förra veckan galopperade pengarna bokstavligen ifrån oss både på systemet och på övriga tipsen. Banan var svårbemästrad och trots att vi tagit med detta i beräkningen så räckte det inte ända hem. Denna vecka behöver vi dock inte oroa oss för några åkerliknande banor utan Jägersro kommer att presentera mycket fin bana om nu inte kung Bore får för sig att vi på lördag ska få den vinter som han glömt ge oss här i söder. Risken räknar vi ska vara näst intill noll och utgår från att valfri balans kan användas…

Avd 1

Ett på förhand typiskt en eller alla-lopp. Den glade tysken Lugauer inleder V75-an med att vara stor favorit med sin Toulouse precis som han var förra veckan med Copper Beech – och der såg ni ju själva hur det gick. Tysken har efter det både vunnit lopp och strukit flera hästar till tilltänkta starter, vilket fått oss att fundera. Vi är övertygade om att han har nått skit i stallet och att hans hästar kan prestera långt under normal kapacitet om det vill sig illa. Vi är dock inte beredda att chansa och det är lika med gardering.

Toulouse ska med då hästen har bra spår och har varit bra i sina två senaste starter, om än mot betydligt sämre djur än han möter här. Han har dock bränt som storfavorit tidigare och det kan han göra igen. Vår vinnare är Power Nap som är så sagolikt kusktförstärkt denna gång så det inte är klokt. Ni som följde våra tips sist på Jägers förstår vad jag menar. Herr Näslund gav bort cirka 100 meter till övriga men var sedan med dem på linjen. Kusken skyllde sedan på hästen!?, – lätt att skylla på någon som inte kan försvara sig. Kommer Veijo till dödens så får tyskens häst inte ha någon snorkråka i näsan om han ska kunna vinna. Vi är dock lite osäkra på hur Power Nap öppnar och skulle han komma bort så betalar vi även för Candle Of Darkness som är ruggig när han funkar. Hästen är även bäst bakifrån så läget är inte helt fel. Pysen Eme har vi passat länge och han behöver inte vara chanslös från detta läge. Han är travsäker och även om han var lite sämre sist så har han en fin avslutning och han är vår riktige rysare i loppet. He´s a Gangster slipper Goops franska monster från de senaste starterna och vi vill vana för hästen som gick riktigt bra från liknande läge 12/1.

Avslag på Lähdekorpis Gunnar Palema som är minst sagt osäker av sig. Denna gång startar han från bricka två i volten och för oss känns det som om hästens chanser att gå felfritt är lika stora som att Ingvar Oldsberg skulle vinna Melodifestivalen.

Rank: A 7,1,8. B 3,11, 4. C 9,2,12,6,10

Avd 2

Här var det meningen att vår första spik skulle komma, men som tidigare sagt så har Lugauer problem i stallet. En frisk Tamtam hade varit klar här, men vi gör helt om och målar på i detta öppna lopp. Favorit är Svanen med Westside Photo som inte riktigt faller oss i smaken. Hästen var bra sist, men mötte inte hästar av dignitet. Vi läser loppet som börjar med rejäl öppning och vi förväntar oss ett högt tempo där många slåss för positioner. Detta kommer att bädda för starka spurtare som 2,3,10 och 12. Miss Sunway är fin och har visat bra gnista på slutet. Här utlovas barfota och det låter lockande med duktige Michael Larsson i sulkyn. Även Super Tvinda är bortglömd av spelarna. Hästen gick en ruggig långsida sist och det var avsaknaden av lopp som gjorde att hon stannade lite väl tidigt då, med det loppet i magen så ska hon räkans nu. Alphabet Street gick även hon mycket starkt sist i spåren. Hon var utknuffad bland publiken i sista kurvan men gick mycket starkt och går hon så igen så blir hennes slutstöt tuff att så emot. Vi betalar även för Domino Eson, även om vi normalt inte betalar för hästar med spår 12 i kortlopp, samt för Dame Orly som vann plättlätt sist och ser ut som en riktig häst.

Avslag på två välstreckade djur. Både Finish Flyer och Sir Bobby Brown har vunnit flera lopp på slutet men ser i våra ögon inte ut att vara hästar för några större uppgifter. Vi chansar bort båda och känner oss inte speciellt oroliga.

Rank: A 3,10,2,12,1. B 8,4,5. C 6,7

Avd 3

En riktigt fin gulddivision årstiden till trots. Flera djur kommer med fina prestationer i bagaget och det känns som om ingen är riktigt chanslös – tyvärr.

Till ledning kommer Flying Herkules inledningsvis. Hästen var dock, som Spela Spel tidigare pointerat, värdelös från den positionen och han kommer att släppa till första bästa kamrat som önskar. Vi lurar lite på att Ludde kan vara först att ta över med King Cobra. Hästen kan öppna riktigt vasst om han är på humör och vi är klart sugna på att se vad han kan uträtta från piken. Skulle han dock välja att inte köra offensivt (om nu Ludde kan det) så är det högst troligt Spring Ray i spets. Hästen ska gå barfota här och då är det nog över då denna gång. Vi har dock skrällkänsla även i detta löp och vill ha med hästarna som normalt profiterar på den långa distansen och högt tempo. Skogans Joker var mycket fin att skåda sist och ska nu gå barfota vilket är ett plus. Triton Sund var även han mycket fin sist och måste med. Oförklarligt bortglömd är Capricon Label som var oerhört förbättrad i det lopp som vanns av Skogans Joker. Hästen blev först hängande i tredje för att sedan få dödens. När de sedan körde i 10-tempo på sista långsidan kunde hästen inte svara, men höll farten mycket fint till tredjeplatsen. Vi pyntar upp och hoppas på en ännu bättre insats denna gång.

Avslag på Flying Herkules som inte kommer att få se dagens ljus från invändig resa.

Rank: A 4,6,7. B 3,5,9,1,2. C 8

Avd 4

Vad skiljer toppanalytikerna från mängden kanske ni undrar? En av sakerna är att alltid ha en backup-plan då något händer så som en dålig värmning på en spik eller kanske en sen strykning. Då Tamtam, som skulle ha fått agera spik i andra avdelningen, ströks så får nu plan B sättas i verket. Ninotchka går tillbaka i klass denna gång och har dessutom ett delikat läge. Med lite offensiv anda så sitter Michael Larsson i ledningen och med bakspår för västa motbudet, Amazing Ribb, så är segern stenklar.

Amazing Ribb är nog så bra som vår spik, men har tråkiga restimmar i benen från en Frankrikeresa förra veckan. Även Kismet La Marc är i våra ögon ett motbud, men efter sitt senaste framträdande så får hon stå tillbaka i tipset. Skulle hon få sitt optimala lopp är hon kanske med och utmanar, men som sagt ska allt då klaffa och det gör det inte nu.

Avslag på Vilma Girl som har vunnit från spets på slutet. Denna gång får hon gå bakifrån och med Lens Laursen i jollen så räcker det inte!

Rank A 3. B 10,1,7,8,2. C 9,6,12,11 C 4

Avd 5

Usch och ve! Ännu ett klasslöst stolopp att bena ut. Vi har dock haft bra utdelning i dessa sammanhang på slutet och till dess att vi blir motbevisade så anser vi att det är här det skräller mest.

Vi vill börja med att vana för Velvet Sund som vi viskade lite om sist hon startade. Hon hoppade dock bort sina chanser då, men snickrade ihop en riktigt hyfsad upphämtning och ska med på sin fina form. 7% är på tok för långt i denna omgivning och vi bugar och tackar övriga spelare för denna bjudning. Vidare så går Lähdrets Nina de Mortree med på lappen. Hästen värmde mycket förbättrat sist och såg kanonfin ut fram tills hon galopperade bort sig. Filipa Balance skulle kunnat vara en bra spik om det inte vore för P. Günther i sulkyn. Han har på slutet svarat för den ena bortkörningen efter den andra och måste nog snart ta hjälp av andra kollegor med tömföringen om det ska bli någon succé. Pappa Adielsson och Jägersro brukar betyda åtminstone en V7-vinst och nu har även stallformen börjat infinna sig så vi betalar för Scoripon´s Winner med denna kanske inte helt fläckfria logik. Basnäs Chessie kan öppna bra och är mycket bättre än hon visade sist. Hon fick då harva i dödens och det är inte hennes melodi. Larome vann utan att imponera i sin debut för Chrisina Medin. Hästen bör dock gå fram med det loppet innanför västen och hon har faktiskt medverkat i lopp som vunnits av betydligt bättre hästar än de hon möter nu. Även Mysterious Speed får gå med på lappen tillsammans med Peli Wareco. Den sistnämnda är inte så dålig som raden ger sken av utan med rätt resa så kan det bli riktigt bra (med risk för att dumstruten får borstas av och stättas som huvudbonad).

Avslag på Wakeup Call som alltid brukar vara påpassad, men sällan lever upp till detta. Sist var hon dålig och har inte visat någon bländande form på länge. Bort, bort.

Rank: A-. B 10,9,7,6,1,4. C 5,3,2. D 8

Avd 6

Här visar en Spela Spel favorit upp sig. Golden Haro är en mycket fin springare och här kan han få möjligheten att visa detta trots dåligt spår. Hästen är ruggig ut vid laddning och med Jägersros vinklade vinge så kan det mycket väl bära av till spets.

Vi vågar dock inte lämna honom själv när Turnaround är med i loppet. Vi har varit besvikna på honom ett tag, men vet samtidigt hur bländande fin han är när han funkar. Då pengarna inte räcker till fler så får vi gå kort med dessa två här. För de som har mer i plånboken så ska nämnas att Staro Yodel var rackarruggig sist han vann på Valla. Med alla andra spår än just ett så hade vi varit tvungna att ta med honom, men läget avskräcker och han blir nog kvar med vinnarkrafter efter att övriga ”kompisar” kört fast honom invändigt. Action Dot är ännu ett förvandlingsnummer från stall Medin. Hästen har visat en härlig moral i två av de tre senaste loppen för henne. Vi anser dock att hästen inte är snabb nog över denna distans och väljer att lämna hästen utanför systemet. Cadeau K. hoppade i ryggar senast och såg fin ut. Nu är även Lähdret mer positiv och hästen är bara något litet sämre än de som vi streckat. Förståsigpåarna vill ha det till att hästen öppnade fruktansvärt fort sist, men det var skenet som bedrog då det enda spetshotet, i ett lopp med hästar som accelererar som pormaskar, hoppat bort sig.

Avslag på tidigare nämnda Staro Yodel som måste ha mycket tur för att det ska lösa sig.

Rank: A 7. B 11,1,5,10,2,4. C 12,6,3,9,8

Avd 7

I avslutningen låter vi lite logik lösa gåtan (eller ologik om ni vill, eller vad det nu mår vara). I en Silverdivision som är sämre än Bronsdivisionsloppet innan plockar Lähdekorpi ut en bronsdivisionshäst som är bättre än de tre andra som han startar i bronsdivisionen. Varav en av de han startar i brons är favorit. Detta innebär i våra ögon att hans Fortune Access är stenklar i Silver. Hände ni med?

Fortune Access var fin redan när han var hos Svanen, men det är först hos Lähdekorpi som han visat vilken kanon han verkligen är. Hans debutlopp för Lähdret var smaskigt och nu går han troligtvis utan skor just som då. Han var dock mycket fin även sist i sin debut efter vila. Han såg mycket rapp ut trots att han gick med dojjor på och han gick rätt in som klar nästa gång.

Favorit i loppet är Shiburre som snubblat undan från spets två gånger på raken. Hästen ser inte hälften så rapp ut som han gjorde för Adielsson i fjol och är i våra ögon stortorsk på lördag. Värst emot är i så fall Andaloux som är mycket bra när han funkar. Hästen har visat bra form på slutet och gör sällan bort sig.

Veckans avslag: Shiburre!

Rank: A 10. B 4,1,12,5,7. C 6,3,2,1,11

Lilla Systemet: 300 rader / 150 Sek
1. 1,3,7,8,11
2. 1,2,3,8,10,12
3. 3,4,5,6,7
4. 3
5. 9,10
6. 7
7. 10

Stora Systemet: 2880 rader/ 1440 Sek
1. 1,3,7,8,11
2. 1,2,3,8,10,12
3. 1,3,4,5,6,7
4. 3
5. 1,3,4,5,6,7,9,10
6. 7,11
7. 10

God Tur!

//Linus och Spela Spel