Den extra V75-omgången i tisdags var inte en vanlig omgång och trots att vi hela tiden jagar skrällar så kan vi väl erkänna att våra system sällan håller för fem skrällar av större storlek…Ingen med sju rätt, men ovanligt många med sex pga att Ludde vann två på hemmaplan!

Denna vecka flyttar vi norrut till Hagmyren och tar med en jackpot i ryggsäcken. Kort upplopp bäddar hästarna där framme. Ryggsäck är även vad jag har på mig då jag är på min sista semesterresdag. Jag kommer, som i tisdags, att skriva en lightversion av tipsen då tid och plats är allt annat än lämplig för mer.

Avd 1

Ser vigd ut åt Åke som presenterat Mellby Sambocca i ett lysande skick i de två senaste loppen. Lite osäkra på hästens möjlighet att öppna är vi dock och för er som vill garderar rekommenderar vi streck för Kouros Broline och Mind Your Head. Miljondrag på Ramana Report som nu har lopp i kroppen och förra året visade mycket fina kvaliteér.

Avd 2

Här vurmar vi stort för Elles W Phedo som är en kämpe av största mått. Hästen ger sig aldrig och har varit lysande på slutet – bortglömd här. Celebrity Mandonna är annars hästen som står klart bäst till i förhållande till kapacitet och bästa skrällen är All Of Me som var mycket bra från spets sist och såg finare ut än innan.

Avd 3

Spikförslaget är Alvena Pele som kommer att ta spets om Per Lennartsson vill -vilket han deklarerat. Hästen har utvecklats mycket på slutet och håller även över medeldistans för dagen.

Avd 4

Vi spikar vidare och håller Mugger M.M som klart bästa hästen. Sist kostade Janssons sytrning mycket pengar när han släppte ner Ludde i dödens och sedan tvingade runda honom på nytt efter några meter. Nu har han kanonchans mot lättare hästar.

Avd 5

Kallbloden är utspridda på tre volter och på sista står Myllarfaks ensam. Hästen var mycker bra sist och ska normalt vinna ett lopp som detta. Det är dock många att runda och vi förordar gardering. Värst emot är Snygg som är jättesnabb i benen, Idenors Peter som slog bra hästar sist och Hovfaksen som höll bra sist efter tufft lopp.

Avd 6

Le Cannibale är en glänsare som haft mycket otur på slutet. Hästen är stark och snabb och kommer han till från det svåra utgångsläget ska han räknas med toppchans. Jill Tilly Har vi jagat länge och först nu har hon fått ett bra läge. Med smygare blir hon farlig till glatt odds. Little Rainbow spurtade förbättrat sist och kanse har hittat tillbaka till storformen.

Avd 7

Här står det mellan en rad av jämnt sträckade hästar. The Man håller vi som etta, men bakom är det tätt. Orlando Croft har gjor det bra i Finland på sluet, El Sueco var bra näst senast men sjuk sist, Nuntucket har sett ut som en ny häst i sina två senaste och varning för Swift Triumph som kommer mer och mer. Jätteskrällen är Big River Supreme som har mygläge och satt fast med krafter kvar sist.

Lycka till!