En riktigt klurig V75-omgång bjuds idag från Solvalla. Det är jämna och framförallt mycket fina lopp runt om och det är inte lätt att hitta bra spikar!

Efter en kall natt så verkar det som att solen hittat fram och enligt banmästaren kommer det att gå att köra med valfri balans.

Avd 1

Här måste jag bra fälla omgångens största favorit i Twigs Tiffany. Nu lovas svar invändigt och med flera hästar som in går i dödens i loppet kommer det att bli tryck hela vägen – känns kul!

Förutom favoriten måste Motivated Hanover med. Hästen fick ett helt omöjligt lopp senast och höll storstilat det till trots. Nu får hon spara sin superspeed och bli mycket farlig. Abborren ska gå utan skor runt om här och det är ett jätteplus. Hon var inte långt efter favoriten sist de möttes! Indescribable kördes mycket passivt sist och såg enormt fin ut i en snabb avlutning. Melanders stall verkar uppåt för dagen och det blir ett mer offensivt upplägg nu – varning! Med för tufft tempo kommer fler in i matchen så Jitanes och Mellby Venus gå även de med på lappen.

Avd 2

Här tycker jag tre hästar räcker långt. Det två bästa och en skräll i toppform!

Starbec´s Macklo är bästa hästen och har fint läge denna gången. Han har dock en svaghet i starten då han ofta bli lite för hetsig och galopprisken finns där hela tiden. Sköter han sig tror jag dock mycket på hästen. Scoot To Score gick barfota runt om senast och såg ut som en rund miljon. Nu är lägen inte så bra, men hästen är snabb ut och ska räknas tidigt då det blir samma balans nu. Skrällen är formtoppade Broslätts Rapide som såg jättefin ut senast i en snabb avslutning. Hästen har gått bra bakifrån på slutet och han kan bli mycket farlig här!

Avd 3

Här ville jag inledningsvis ha många hästar, men plånboken bestämmer och då ställer det höga krav på min rank. Jag har kommit till lösningen med endast två streck och det känns faktiskt ganska tryggt.

Caddie Gallant är bara bäst och hade det inte varit för spåret så hade jag spikat utan prut. Nu finns viss risk för strul och även om jag tror att hästen kommer till dödens, och har kanonchans även därifrån, så vill jag även ha med rygg ledaren! Där tror jag Prada Secret sitter och hon går med i alla tempon samtidigt som hon alltid levererar en vass avslutning!

Avd 4

När Zätabubben ströks öppnades loppet upp en hel del. Det normala spelen är Quality Questioned som avslutade vass sist, men han saknar hårdhet och måste garderas.

Ferrari Håleryd förlorade visserligen sist från spets, men innerspåret var dåligt den dagen och han häll mycket bra. Nu är han bortglömd och på speed ska han räknas. Elegant och Conrads Woldemort är mina skrällar i loppet. Båda är i fin form och då det saknas moral bland många på framspår kommer dessa starka hästar att dra nytta till slut.

Avd 5

Här kommer min enda spik i omgången. Jag fick i veckan info om Checco Boko, en häst som Nurmos håller mycket högt. Hästen har tydligen känts enormt fin i jobben, efter sin imponerande årsdebut, och det talades om årgångslopp. Tänk då på att hästen bara startat fyra gånger och tjänat en knapp 100 000-ing! Hästen utvändigt är struken och det har gjort det snäva fjärdespåret mindre dåligt – Kanonchans!

Avd 6

I första dubbeln kommer det att gå undan från start. Hade jag varit hundra på att Obi Wan hade kunnat svara spets hade jag singlat, men som Turbos Cherie öppnade senast är jag osäker.

Förutom Obi Wan kommer jag att spela Going For Gold Zaz som går från klarhet till klarhet. Han är snabb ut och kommer att få ett lopp i främre träffen vilket är en fördel. För er som letar skrällar är Capello Bob ett måste. Hästen gjorde sitt livs lopp sist och flög fram sista biten. Spåret är sämsta tänkbara, men går det för fort där framme så…

Avd 7

Avslutningen är svårlöst på många sätt. Tre volter med många hästar burkar betyda att flera åker på trafikproblem på vägen och när de bästa hästarna dessutom har osäker form blir det än värre.

Jag kommer att spela med två pållar från start och två från dubbla tillägg för att vara på det torra. Den jag tror mest på är On Track Piraten. Hästen har jag sagt kommer att bli ett utropstecken i år och blir inte förvånad om han dyker upp i Elitloppet. Nu är det dock årsdebut, men barfota runt om gäller och med det vill Strömberg ha hästen lite extra rapp! Royal Peak var så där härligt stark senast som bara Melanders hästar är när de har full form. Gör hästen om den prestationen blir han svårslagen – voltstart emot! Deuxieme Picsous är en hårding som ofta är bra efter vila. Han ska räknas direkt! Skrällen är speedige Gambrinus Degato. Han är dock bäst över kortare distanser, men med smygare blir han farlig.

Spelförslag: 1728 Rader / 864 Sek

1. 1,3,5,6,10,11
2. 4,8,10
3. 1,8
4. 6,9,11,12
5. 3
6. 1,7,12