Det är inte helt fel att vakna upp med nya chanser och möjligheter. Idag är en sån dag, en dag som följer efter att jag och mina drag inte var överens igår och vädret gjorde allt så mycket värre. Idag är det Elitloppet, lilla Julafton för min del.

Vädret är klart mycket bättre än i går och jag ser fram emot finfina tävlingar. Här följer mina tankar på dagens extra V75-omgång!

Spikarna:

Jag spelar bara med en spik idag och det är i kallblodsloppet, trekejsarslaget mellan svenske fenomenet Månprinsen A.M, norske fantomen Tekno Odin och uppstickaren Lannem Silje.

Jag tror Tekno Odin kommer att stå som segrare till slut. Hästens senaste insats var grym och dagen till ära blir det barfota runt om för första gången och det avgör!

Avd 1

Omgångens största favorit startar här i fransyskan Billie De Montfort. Hästen är något utöver det vanliga, men möter en annan häst utöver det vanliga i Juanita Hanover. Jag måste ha med Juanita då jag tror hon är snabbare över ett upplopp – det blir den härlig strid dessa emellan!

Avd 2

Första Elitloppsförsöket är det jämnaste och jag tar med alla utom Royal Fighter som jag tror väger för lätt och den amerikanske gästen Wind In The Sails som är bortlottad.

Jag vill varna extra för Univers De Pan som man är toknöjda med i stallet och Support Justice som kommer att testas barfota runt om första gången!

Avd 3

I det andra försöket tycker jag att B.B.S Sugarlight är alldeles för stor favorit. Hästen har inte sett som bäst ut senaste veckorna och från innerspår tror jag det kan komma att gå för fort! Jag tar med tre andra som jag tror betydligt mer på.

Timoko Har laddats enbart för Elitloppet under hela säsongen så starterna innan i år får man ta med en nypa salt. Han känns bättre än inför förra året då han vann och han är given. Magic Tonight är loppets luring. Hästen har viss spetschans här och det har han visat förr att från ledningen är han mycket svårslagen – given. Sist med går Voltigeur De Myrt som gjorde ett heroiskt lopp utvändigt Maven sist på Lunden. Jag tycker han är den som gynnas mest av hård körning och han kan vinna såväl försök som final.

Avd 4

Spik: Tekno Odin

Avd 5

Vidare följer här ett långlopp över 2640 meter. Jag tar med två på startvolten och tre från 20 meters tillägg.

Carelin tror jag klart mest på. Den talangfulla hästen har nu tre raka i ny regi och har inga svagheter bortsett från tidigare osäkerhet – given. Vidare ska Sebastian Sund ha bra chans från sitt springspår. Från spets är det hästen att slå. Skrällarna är West Wing som är åtgärdad och känns bra i träning, Cloud Above som är helt bortglömd idag och New Moon Face som äntligen går optimalt balanserad.

Avd 6

Treåringseliten avgörs i den första Dubbelavdelningen. Här tycker jag inta att någon sticker ut speciellt och det blir fyra streck för min del.

I´m Just a Sund tror jag har bra spetschans och kommer han dit blir han en hård nöt att knäcka. Jag är dock lite osäker på hästens orutin och tar med ett par roliga drag till. Sucre är en fin pålle och han går barfota bak för första gången i år. Även Xceed G.T ska med. Han såg bättre ut än någonsin sist på ny balans och det blir samma idag. Varning även för Linus Boy som man sliter att skor på och det jag väntat på!

Avd 7

Avslutningen är näst efter Elitloppet det klart bästa loppet för dagen. Unghäststjärnan Al Dente ska idag testas utan skor och med norskt huvudlag. Stallet tror på mycket bra effekt och det är hästen att slå.

Jag vill dock ha med Jontte Boy som ett komplement. Hästen har varit grym hela livet och radade i fjol upp segrarna. Sist gick han på plumpen pga en halsinfektion, men det är över nu och han förväntas prestera på topp idag!

Spelförslag: 1440 rader / 720 sek

1. 6,7
2. 1,2,3,4,5,7
3. 5,7,8
4. 3
5. 3,7,10,11,15
6. 2,3,5,9
1. 1,7