Äntligen! Travhelgen med stort T ligger framför oss som älskar denna sport. Fantastiska hästar krigar om stora pengar liksom oss spelare. Tyvärr ligger Solvalla just nu inbäddat i mörka moln och risken för en hel del regn är överhängande. Det som dock ger lite solsken i mörkret är att omgången kryddar med en jackpott och jag har en plan!

Spikarna:

Jag kommer att spika, men i mina ögon, solklar vinnare i Delicious U.S som alltid rosar denna helg! Förra året dansade den smäckra donnan in på en hedervärd tredjeplats i självaste Elitloppet och året innan vann hon överlägset på en regntung bana mot kanoner!

Idag ska jag ta betalt då hon inte ens är favorit! Lopp i kroppen och hon tränar mycket bra – det räcker för mig!

Avd 1 (1609m auto)

Spik: Delicious U.S

Avd 2 (2140m auto)

Här finner vi en stor favorit i finfine Edge Boko, men häst som börjat sin korta karriär på bästa sätt och har framtiden framför sig. Jag är dock emot att singla orutinerade hästar en helg som denna när publikplatsen är full och det finns mycket som kan oroa dessa ovana pållar.

Jag vill varna lite extra för två hästar i Nose Gear och Eder Bob. Den förstnämnde vann i god stil i sitt genrep och ska lättas i balansen. Han är dessutom vass ut och kommer att få ett bra lopp idag. Eder Bob däremot har inte visat det som Bergh har lovat att hästen kan. Han är dock uppåt för dagen gick en vass avslutning sist efter en omöjlig resa – varning! Annat att ta med sig är: Barfota runt om för första gången på Mellby Collector, Rio Grande är min danske kontakt helt inne på och Cab Hornline – hur bra var inte han sist – 0 %!

Avd 3 (2140m auto)

Här kommer mitt förslag till spik för den som inte nöjer sig med en. Coldtown var bättre än någonsin sist och hästen såg ut att ha alla krafter i behåll när han brisade undan i sin loja stil från spets. Idag är det spåret emot, men han är mycket snabb ut och ska dessutom gå utan skor runt om (bara fram sist) vilket innebär att han kommer att få en fin resa.

Jag vill dock ha med två hästar till och det naturliga motbudet, Archangel AM, käns bortglömd idag. Hästen var favorit i derbyt i fjol och håller han sig på benen är det en grym häst. Jag betalar även för Västerbo Highflyer som i sina två senaste lopp fått stryk av Elitloppsdeltagarna Nuncio och Royal Fighter. Dessa är inte med här och från fint läge är han given.

Avd 4 (2140m auto)

Även här kommer jag att syna en stor favorit. Denna gången är det Ready For More som jag ska knuffa kull. Hästen är rätt kvick ut, men det är uppenbar risk att han överflyglas från början och då sitter han i kläm.

Hästen jag tror sitter i spets efter 500 meter är Napoleon C.D som sist visade att han inte bara är en sprinter. Han testar barfota runt om idag och kommer att svara alla försök till övertagande – kul idé! Vidare är Carabinieri given. Hästen har varit ute mot kulltopparna på slutet och gjort det kanonbra – vass avslutare! Jag vill även varna för Royal Prince som slog upp en hovspricka sist och därför inte kunde göra sig rättvisa. Den år åtgärdad nu och han är given. Sist med går Love Dancer som man bara måste gilla. Hästen älskar högt tempo i ryggar och det kommer han att få idag.

Avd 5 (2140m volt)

Diamatstoets final startas med volt och med de bästa djuren från 20 meters tillägg. Det brukar dock inte hindra vinnaren som ofta står att finna just med tillägg. Jag spelar fyra hästar som jag tror gör upp om det.

Den enda från startvolten blir tokskrällen Manilla Dátout. Hästen har haft all otur i världen på slutet vänder oturen vill inte jag stå utanför. Från tillägg däremot har vi några mer troliga vinnare. Jag tycker Roxie Lavec ska ha bästa chansen även om Flemmings stallform inte är som bäst för dagen. Styrkefenomenet Dernier Viking är lika given liksom Felicia V.E som jag fått finfin info om.

Avd 6
(2140m auto)

Första dubbeln är ett kanonlopp där det kommer att köras friskt i inledningen. Adrian kommer att göra allt för att komma förbi Jeppas Maxi från start med Quick Fix och lyckas den manövern är det hästen att slå!

Skulle han dock bli uppfångad bör Jeppas istället bli mycket svårslagen. Jag vill dock lägga in en brasklapp om kröningen mellan dessa båda bli för utdragen. Risken där är trötta ben över upploppet och då vill jag inte stå utan Sauveur som kan ”allt” när han funkar och dessutom går barfota bak vilken balans han är obesegrad på.

Avd 7 (3140m volt)

Avslutningen är av det finare slaget då Harper Hanovers styrketest rundar av omgången. Mellby Viking är stor favorit. Han vann loppet i fjol på nytt världsrekord och kan mycket väl vinna igen. Jag chansar dock bort pållen som bara har ett lopp i kroppen och spelar istället två skrällar som ni bara måste ha med!

Mest tror jag på Lennartssons fine fux Order To Fly. Hästen satt fast med vinnarkrafter sist i ett lopp som Mellby Viking var tvåa i. Jag tyckte intrycket på hästen var magnifikt och skulle ekipaget komma till spets tror jag ingen rår på honom. Jag kommer dock att strecka en mycket intressant häst på dubbla tillägg – Candor Hall. I normala fall hade jag inte ödslat mina dyra streck på denna pålle, men idag sliter man skorna runt om på honom, vilket man gjort en gången innan med mycket bra resultat. Nämnas bör även att hästen normalt går med järnskor och brodd!, vilket gör att denna ändring ter sig i att byta vrån att springa i träskor till gympadojjor – VARNING!

Spelförslag: 2520 rader / 1260 sek

1. 10
2. 1,4,5,9,10
3. 3,8,10
4. 1,4,7,8,11
5. 1,11,14,15
6. 4,7,12
7. 4,11