Jackpott och V75-finaler dagen till ära och som lök på laxen så är det strålande vårväder. Det kommer att bli en sportslig höjdpunkt idag och det är nog det vi får förlita oss på då det spelmässigt ser mycket favoritbetonat ut…

Jag har dock en hel del drag som jag ska krydda mitt system med och med lite flys så kan det bli en hyfsa slant till slut. Jag spelar, som alltid när det ser favoritbetonat ut, bara för sju rätt och möjligheten till större utdelning.

Vad gäller mina tips så tvingas jag hålla ner texten då jobbet påkallar min uppmärksamhet tidigare än tänkt.

Spikarna i omgången bli min nya favorit B.B.S Sugarlight i Avd 1, och talangfulla Valkyria R.Ö.K i Avd 5. Båda kommer från imponerande insatser som kommer att ge mycket fördelar då motståndarna nu har en enorm respekt för dem. Jag tycker, trots att de är stora favoriter, att de är väl motiverade sina streck.

Avd 2

Här streckar jag 1,3,4,6,8,9, där Sahara Fairytale är stor favorit efter två imponerande segrar. Hon möter dock några hårdingar och den jag tror mest på är Costatantisoldi som ska gå helt skolös denna gången vilket kommer att göra många meter. Vidare har jag fått info från Untersteiner som menar att Perfect Power nu är fullt i ordning till skillnad från senast och måste räknas!

Avd 3

Återigen är det en match mellan Sanity och Raja Mirchi. Denna gången ska dock Raja lättas och köras mycket fullt hela vägen. Det gör att jag garderar båda då jag tror att det kan gå väl fort här. Labero Broline med jänkarvagn och Dreams Take Time är dragen.

Avd 4

Även här streckar jag på då jag tror favoriten Archangle Am är sårbar på den hypersnabba Solvallabanan. Jag garderar med 1,4 och 7 där miljondraget är Easy Jazz som tänt till barfota och nu ska gå med helstängt och i jänkarvagn.

Avd 6

Första dubbeln löser jag med 1,4,6,10,11,12. Jag läser att loppet kommer att köras i ett rasande tempo från start och det gynnar flera spurtstarka hästar. Varning för O.U Glide som jag tycker sett grym ut på slutet samt Digital Darling som jag hört att Melander ska ”testa nått helt nytt” på till idag (1 %).

Avd 7

Här streckar jag 1,2,3,12 och det är mycket som kommer att avgöras i starten. Jag tror att Goldmaster kommer förbi Orione Spin med liten marginal och sedan kommer Clas Boko att sätta sig nöjd i dödens. Risken finns då att Vendi blir tempotorsk, men så bra som hon var sist vågar jag inte lämna henne utanför denna gången!

Spelförslag: 2304 rader / 1152 sek

1. 3
2. 1,3,4,6,8,9
3. 1,2,3,8
4. 1,4,6,7
5. 4
6. 1,4,6,10,11,12
7. 1,2,3,12