Då var det dags för V75 igen och den första av två omgångar i helgen. Lördagen inleds från Solvalla med finaler och fortsätter i prima stil under Söndagen med Kriteriefinal och Oaks.

Kylan har börjat göra sig gällande, men än har inte höstrusket tagit rygg utan solen lyser fortfarande under dagarna. Banan kommer att hållas fin och valfri balans gäller under hela helgen.

Avd 1

Silverfinalen är ett verkligt topplopp där deltagarna springer 12-tider över medeldistans som vardagsmat. Jag tycker fyra hästar lyfter sig över mängden och de går samtliga med.

No Deal var chanslös sist, men gjorde det mycket bra då han tävlade med skor. Nu åker de av på nytt och trots dåligt spår tycker jag att han ska räknas med bästa segerchansen i loppet. En häst som jag väntar på och som jag tror kommer att skörda mycket framgångar om han håller ihop är Seabiscuit. Hästen är en råtalang som brottats med skador under karriären. Nu rapporteras han tränar förbättrat och gynnas kraftigt av att det är medeldistans – given! Credit Fayline är spetsbudet i loppet och väl i spets blir han att räkna med. Har inte det tuffa tävlingsprogrammet i sommar slitit för mycket på hästen dyker han upp på fotot. Sist med går Stormysky som verkar vara rejält på gång. Hästen är mycket kapabel och kommer nu att få helt rätt resa från sitt perfekta innerspår. Rygg på Credit Fayline och lycka till slut och skrällen är ett faktum.

Avd 2

Här finner vi omgångens största favorit i Twin´s Farytail. Hästen som i år blommat ut till en kanon har dock dragit spår åtta och kommer att få sin bökigaste resta hittills härifrån. Jag tycker an gardering är på sin plats.

Rebellion har jag imponerats av på slutet när han körts av duktige Kim Eriksson och med jänkarvagn. Det blir samma igen och han ska definitivt räkans. K.L.M Buymethemoon fick jag med som skräll sist och han var riktigt bra även om han fick hjälp med tempot. Nu har hästen spetsläge och ska räknas i sin nuvarande knallform. Skrällarna är Nimble som varit mycket fin i skymundan på slutet och Queens Delight som är jämnheten själv.

Avd 3

I Stoeliten måste Beatasine ha en gyllene chans från sitt drömläge med spår ett bakom vingen. Hästen trivs över korta häcken och är hästen att slå.

Jag vill dock ha med två skrällar som aldrig varit bättre än de är för dagen. Pantholops har sett rent bländande ut på slutet och trots att hon inte vunnit så har hon imponerat. Nu har hon rygg på Beatasine och kommer därifrån att få ett mumsigt lopp – på speed slår alla här! Även Mermaid Ås slår det blixtar om för dagen. Hästens senaste insats var grym och hon går från alla positioner. Minsta klaff här och hon vinner!

Avd 4

Första spiken på mitt system slår jag ner här i Klass II. Västerboonthenews har fått ett fint läge och har laddats för detta loppet. Barfota runt om på nytt gör att extraväxeln är i från start. Enda risken skulle vara om han blir kvar invändigt, men då han visat startsnabbhet i volt så ska auto nog inte vara några problem – spets och slut!

Avd 5

Diamantstoets final avgörs över två volter och det är ett mycket jämnt lopp på pappret där positionerna kommer att vara avgörande.

Jag rankar en häst som gjorde ett toppenintryck på mig sist och det är Jonas Mobergs Beda Chip. Hästen brisade undan till en enkel seger från spets och det finns goda möjligheter till en repris här! Den som kan ställa till det i spetsstriden är Walk A Mile och skulle hon nå piken blir det hästen att slå. Sist gick det för fort när hon tvingades försvara spets och hon blev trött till slut. Skulle hon få bestämma mer själv denna gången är hon bra nog att vinna! Från tillägg startar på riktiga järnmärrar i Moving On och Ordely. Båda kan göra en hel del jobb själva och det kommer att gynna den av de två som får ryggen på den andra. Jag gillar Moving On skarpt och hon har ett mycket högt spelvärde denna veckan så pass upp speciellt för henne! Sist med på lappen går Quadrille som är osäker, men kapabel. Håller hon sig på benen ska hon räkans.

Avd 6

Här kommer jag att spika Panne De Moteur trots att man inte hittat anledningen till den sämre insatsen senast. Hästen har återigen dragit ett bra startspår och kommer att laddas för spets. Väl där förlorar han normalt inte två lopp i rad och jag tycker detta är omgångens bästa spik!

Avd 7

I avslutningen möts två riktigt fina hästar som båda är kända för sin styrka och sätt att mala ner sina motståndare. Nu är frågan vem av dem som är starkast och kanske främst maler de ner varandra? Jag kommer att ta med ett par pållar till om körningen blir för hård.

Alamo Boko gjorde en snygg upphämtning efter galopp senaste och visade att formen är fin. Nu kommer han dock att få gå i dödens på Västerbo Highflyer som är bra mycket vassare ut. Dessa två kommer sedan att duellera loppet igenom. Blir det för högt tempo är risken att även dessa två styrkemonster blir trötta och då vill jag ha med ett par vassa spurtare. Rite On Line kommer initialt att sitta i spets, snacket är att han ska köras där, men jag tror att det bara är snack. Hästen är bäst på rulle och i rygg på de två hårddragnde favoriterna är helt perfekt. Ulm Karsk är kanske loppets speedigaste häst och han är ett måste på lappen i sin nuvarande form. Hästen kommer inte att lägga något krut från början denna gången och då har hästen en ruskig avslutning att bjuda på vilket han visade med eftertryck under Elitloppshelgen. Sist med går Långarsbo Blixten, en häst som alltid är understreckad, men sällan gör ett dåligt lopp. Senast satt han fast med alla krafter kvar i rygg på vinnaren och såg finare ut än någonsin – varning!

Spelförslag: 1500 / 750 rader

1. 1,4,6,8
2. 2,4,7,8,9
3. 1,4,9
4. 1
5. 2,3,7,12,15
6. 5
7. 2,3,4,8,10