Dubbla V75-omgångar från Solvalla livar upp helgen rejält och som om inte det det var nog så kryddas spelet med kanonsport i form av Kriteriet under Söndagen. Jag inleder dock med att försöka läggar vantarna på jackpotten idag genom att ha två mycket roliga spikförslag ingen av dem är i närheten av att vara favoriter!

Banan är i topptrim och sol förväntas under hala dagen. Valfri balans gäller och må bästa häst vinna!

Avd 1

Här går jag emot storfavoriten Canaka B.F som jag läser får gå i dödens på Elitloppsdeltagaren Dileva Käll. Det gynnar min spik i Fleetfoot Hanover som jag tycker har sett enastående ut på slutet. Från andra tredje ut kan ut kan Unterteiner sitta lugn och sen växla ner de båda fronthästarna med sin ruggiga speed! Stormvarning!

Avd 2

Till skillnad från inledningen så tycker jag att klass I-finalen är mycket svårlöst. Evens First Boy är given etta, efter sin smaskiga avslutning sist, men han är inte så snabb ut och därför spikar jag inte.

Raz Mackenzie vill jag varna för nu. Den enormt stora hästen har utvecklats mycket på slutet och sett vass ut. Sist travade han mycket bra och kan dessutom öppna – varning! Spark Rick ska även han räknas i nuvarande form. Han är lite av en rusare, men får han rätt ryggar ska han räknas tidigt. Barfota runt om gäller för Order By Fly, en balans om han visat sig gälla allra bäst. Hästen har fin form och kommer att avsluta starkt som vanligt. Vidare rankar jag ner Coldtown som inte var bra sist, trots att han vann. Han såg inte ut att ta i för fullt och är sårbar bakifrån. Jag streckar även Buy The Law som gick vasst efter galopp sist, Going Ville som är på uppgång och Red Rapide som vinglade bort segern sist!

Avd 3

I guld hamnade jag till slut på fyra streck då jag tycker favoriten, Standout, är klart bäst över sprinterdistans.

Bon Frecia är given som motståndare. Hästen blir bättre för varje start och vinner vilken sekund som helst. Som On Track Piraten såg ut sist går det inte att ta bort honom. Jag har nog aldrig sett hästen finare och han bör inte vara sämre med ett lopp i kroppen – given trots bakspåret. Sist med går Occhione Jet som jag tycker är oförskämt lågt streckad. Hästen har slagit bättre hästar än dessa tidigare och är given!

Avd 4

I klass II hänger favoriten Calvin Borel löst i mina ögon. Hästen är enligt tränare Lugauer inte helt säker från start och kommer inte att laddas från start. Det öppnar för ett tufft lopp då vägen till spets då är öppen för Twiligt Magic som sett mycket vass ut på slutet.

När två träter så vinner en annan burkar det ju heta och det tar jag fasta på. När de ovan nämnda kört musten ut varandra finns utrymme för en riktig skräll. Global Patriot visade sist att han trivs med att anfalla bakifrån och det kan bli repris här. Speed Delicious varnar Bergh själv för och det passar mig bra då jag haft hästen i tanken från dess jag såg startlistan. Snabb ut och bättre i träningen! Sist med går Antonio AM som gör bra lopp hela tiden. Hästen är en stark avslutare och gynnas om det blir hårt tempo.

Avd 5

Här går jag ut tufft och spikar en häst som jag jag plussade hårt för efter hennes senaste insats – Lingbo Helen. Hästen satt fast i rygg på Eketorpets Tess på Jägers och hade vunnit lätt vid lucka. Nu är förutsättningarna mycket bra och så bra som hon såg ut sist är det värt att sticka ut hakan!

Avd 6

I första dubbeln vimlar det av segerkandidater varav flera stycken betalar ruskigt bra i mina ögon. Att favoriterna Perfekt Power och Magiccarpentride är givna står klart, men jag vill ha med fler!

Underpaid Hanover var inte bra sist, men det har sina förklaringar då han inte går ett steg med skor på. Nu blir det åter barfota bak och det gör honom till ett tidigt streck. Tresor Dínverne vill jag varna för denna gången. Hästen har haft enorm otur med spåren och körts lite mer på chans under senare tid. Nu ska han laddas för spets, där han trivs bäst, och han blir obehaglig för övriga om taktiken håller! Mr Chicago får ni inte heller glömma efter hans mycket fina comeback sist. Han bör ha gått fram många meter med det loppet i kroppen och det är en mycket bra häst i grunden! Vidare får även Big Sky Hurricane plats på min lapp. Han var inte bra i travet sist han gästade Sverige, men han var åter vass sist och räkans på den insatsen.

Avd 7

Avslutningen löser jag på två streck där jag bygger taktiken på att Poker Kronos får spets med Jeppas Maxi i dödens.

Poker Kronos kommer att lättas i balansen idag och Bergh låter hälsa att han känns fantastisk fin i träningen. Jag tror inte Jeppas Maxi slår honom från dödens, men att Frozen däremot kan gynnas om det körs för fort i täten. Hästen var makalöst bra sist och verkar vara hur stark som helst. Stallet är i toppform och Frozen blir mitt andra streck i loppet!

Spelförslag: 1920 rader / 960 sek

1. 5
2. 2,3,4,5,7,9,10,12
3. 1,2,8,10
4. 4,5,7,8,10
5. 5
6. 2,4,5,6,7,8
7. 2,10