Kriteriehelg och åter tillbaka efter sjukdom. Jag ska försöka kompensera er läsare för det uteblivna tipsen förra veckan och det får bli med kanontips till denna jackpotlördag!

Jag har vridit och vänt på omgången och det är ingen lätt sådan. Jag kommer att gå ut stenhårt och sen bara öka, allt för att när dagen är till ända stå med pengar upp till öronen! Vädret är bra, loppen är svåra och dubbelt så mycket pengar i potten – kan det bli bättre?

Spikarna:

Jag gå som sagt ut hårt och singlar i stoeliten. Sedan storfavoriten strukits i veckan öppnade loppet upp sig ordentligt. Jag läser det som att öppningen kommer att bli hård, för hård till och med. Donna Di Quattro kommer att laddas för allt vad tygen hållet och detsamma gäller Eketorpets Tess. Utifrån kommer Air Frame som sist tog ledningen i gulddivisionen från sämre spår än nu och mellan dessa laddas Youana.

När dessa lekt av sig har Fleetfoot Hanover satt sig till rätta i tredje ut och 600 meter från mål laddas hon runt övriga efter ett vilsamt lopp och vinner med en längd – trav är enkelt ibland!

Jag kommer även att singla Explosive De Vie som sist inte fick visa hur tapper han är. Den starten är bara att glömma då han inte fick plats bakom bilen och hoppade utan egen förskyllan. Han gick sedan i mål med alla krafter kvar och gick fortast av alla över upploppet – perfekt preparé inför idag – spets och slut!

Avd 1 (1640m auto)

Spik: Fleetfoot Hanover

Avd 2 (2140m auto)

Omgångens klart öppnaste lopp här. Det är ingen som är helt chanslös så hade plånboken tillåtit hade alla fått plats, men den är begränsad och räcker till nio streck.

Här är spetsrusningen ett riktigt lotteri. Flera tränare säger sig ha startsnabba hästar, men att de inte tidigare laddats. Det är uttalande som man får ta med en nypa salt och det kan löna sig att ta med hästarna med bäst lägen dessa gånger. Favoriten M.T Joinville är inte så snabb, men ska idag testas barfota runt om. Det är klart intressant, men samtidigt säger tränaren att man ska undvika dödens och då är frågan var hästen hamnar från spår sex – överstreckad? Jag tycker att Ochongo Face är mest intressant i loppet. Hästen är snabb ut och har varit oerhört förbättrad på slutet. Bra spår och form bäddar för topplacering. Även Robic Lane har varit mycket förbättrad i sina senaste framträdanden och ska räknas tidigt. Risken finns dock att han blir bast från sitt innerspår och det måste man ta med i beräkningen. Space Photo har även han bra spår och ska testas barfota runt om för första gången – given!

Bakom dessa nämnda djur vill jag ha med: Mellby Ciceron som vann turligt sist, men såg mycket bra ut, Make It Quick som kommer med två raka, Montreol från formstallet Goop, Serious Try som var med i Derbyfinalen sist och Antti Sisu som är bättre än någonsin för dagen.

Avd 3 (2140m auto)

I Guld tycker jag att Knows Nothing är väl stor favorit. Hästen har aldrig vunnit i V75 trots flera försök och har dessutom bara vunnit ett av sex lopp över dagens distans – gardering.

Jag tycker Västerbo Highflyer är förstahästen. Han har visat sig vara bland det bättre och var för ett par månader sedan tvåa i Åbys Stora. Han gjorde det även bra sist, men hade innan det stått över och ska vara bättre idag – given! Vidare är Bergh mycket uppåt på Beau Mec som nu har fått några lopp innanför västen efter skada. Hästen går med optimal balans och är draget i loppet. Med på min lapp går även Ringostarr Treb som var lysande fin sist och Global Money som kan få loppet från fint läge.

Avd 4 (2140m auto)

Med 15 pållar bakom bilen brukar det bli lite struliga inledningar och när vi, som nu, kryddar med lärlingar bakom spakarna blir det än mer oöverskådligt. Jag känner mig tvingad att ta sex streck för att vara säker.

Hade Be Spontanious haft ett bättre läge hade han varit ett spikförslag i mina ögon. Hästen har lopp i kroppen efter sjukdom och har visat att han duger mot de bästa i kullen. Han är, trots läget, min förstahäst i loppet med duktig kusk bakom. Vidare är Lohman given trots sämsta spåret. Hästen har härdats mot tuffare hästar än dessa och då det brukar gå allt för fort i loppen när lärlingarna träter är chansen överhängande att hästen kommer in i matchen till slut. Omgångens drag är Västerbo Arthur som sedan en tid återfinns i Berghs träning. Hästen har alltid varit lovande, men har inte funkat fullt ut. Nu tränar han mycket förbättrat för dagen och till två procent ska han med på alla seriösa system!

Övriga på min lapp är: Digital Archive som är bättre än raden, Portovenere som lättas i balansen och Obi Degato som vinner när som helst.

Avd 5 (2140m auto)

I Klass I går jag kort på tre hästar och lämnar favoriten, Balero Meras, utanför då han kommer att bli över från start!

I spets tror jag istället Emil Tuffing återfinns. Han var kraftigt förbättrad sist och trivs ypperligt i ledningen – hästen att slå. Bakom honom måste även Magic Number med. Hästen är en riktigt glänsare och hon har varit vansinnigt bra på slutet. Barfota runt om idag och given på min lapp. Jag vågar inte heller ta bort Eagle Shot trots dåligt spår. Hästen formligen flög fram över upploppet sist när han sånär han fram till seger efter att ha suttit längst bak länge – storskräll!

Avd 6 (2140m auto)

Spik: Explosive De Vie

Avd 7 (2140m auto)

Här startar omgångens största favorit i Nadal Broline, en häst som jag gillar mycket skarpt. I normala fall hade jag spikat utan prut, men ni återkommer hästen efter uppehåll pga halsbekymmer och motstånd saknas inte!

Jag kommer att ta med två kusar till som jag tycker är tuffa som få i Dominator och Mc Steamy. Dominator ser ut att kunna få överta ledningen efter några hundra meter och då är det hästen att slå medan Mc Steamy är tuffingen som kommer till slut. Känslan är att favoriten kommer att få göra mycket jobb och an måste synas när det är så mycket pengar på spel!

Spelförslag: 2430 rader / 1215 sek

1. 9
2. 1,2,4,5,68,10,11,12
3. 2,3,4,5,9
4. 4,6,7,10,13,15
5. 2,4,12
6. 1
7. 2,6,8