Det var på målsnöret i går. Spikarna satt som en fläskläpp, men Stay The Night orkade inte riktigt trots att han nådde spets helt enligt planen. Några hundralappar ramlade dock in och det passar fint då det blev Jackpott till dagens extra V75:a!

Fina förutsättningar är det just nu, lite blåsigt, men regnet ser inte ut att komma än i alla fall. Banan är mycket fin och det kommer att bli ett härligt Elitlopp!

Avd 1

Här är det många som spikar Åkes fina sto Gisela Ås som senast vann Drottningens pokal i imponerande stil. Nu är förutsättningarna sämre och motstånd saknas inte – jag garderar!

Moving On har Claes Svensson laddat ordentligt med inför dagen. Allt är känns perfekt och hon räknas tidigt. Italienskan Prussia kommer med fina meriter och måste räknas från fint läge precis som Xena Brick som går med ny utrustning här. Intressant blir även att e vad Delicious U.S kan göra utan skor här. Läget är ingen höjdare, men hon kan öppna och kommer hon ner i banan räkans hon. Sist med går Creme Brulee som var grym i sin årsdebut och ska var ännu bättre nu!

Avd 2

I det första försöket till årets Elitlopp saknas så klart Maharajah! Även om hästen fått svårt med tempot så är han alltid en härlig krydda. Nu blev plötsligt loppet än mer öppet och jag garderar.

Det blir nog en hård öppning mellan Timoko och Formula One. Den sistnämnde har aldrig förlorat från spets och ska laddas allt som går! Timoko är Frankrikes bästa sprinter och har resan inte satt ner honom är han med på linjen. Jag vill varna för Raja Mirchi denna gång. Hästen har sett mycket rappare ut på slutet och kommer att profitera på ett eventuellt för högt tempo i täten.

Avd 3

Här startar den stora snackhästen Sebastian K och dessutom från ett fint läge. Jag tror dock att det inte blir någon promenad i parken då Arch Madness tydligen ska köras i spets!

Jag tror dock att Sebastian tar sig förbi amerikanen från start om Åke kör allt som det går, men med risk för en tuff öppning så tar jag även med Brad De Veluwe och Panne De Moteur där jag inte skulle bli förvånad om Brad står som slutsegrare när dagen är slut!!!

Avd 4

Omgångens enda spik blir Tekno Odin i kallblodens Elitlopp. Hästen har allt och efter senaste insatsen tror jag inte någon vill utmana från början och han kan glida till spets och då är det över!

Avd 5

Långloppet är riktigt öppet och det krävs många hästar för att känna sig säker. Jag hamnade till slut på hela åtta streck och det känns ok.

Mitt drag är Freeman T. Porter som kommer med full from innanför västen. Hästen har gått ett monsterjobb i veckan och aldrig känts bättre enligt Lugaur. Distansen är ett plus och det är ett riktigt roligt streck. Le Mat är även han tidig då det ser ut att kunna bli spets för Bergh. Hästen biter ifrån sig bra därifrån och är hästen att slå. Rebellion var inte bra sist, men banan var opassande och han förväntas vara bättre nu – räknas. Socrate Du Noyer är även han tidig. Hästen är mycket stark och visade dess utom att han kan speeda en bit senast. Kommer han loss från sitt innerspår blir han farlig. Övriga med på lappen är Dashing Step, Montgomery Gel, No Mans Land och Buck Boko.

Avd 6

Här går jag kort och nöjer med med två hästar. Från perfekt läge måste New Yourk U.S ha en kanonchans. Hästen var senast ute i Kungakannans final, men hoppade då bort sig. Hästen känns lysande i träningen och stallet är mycket uppåt på chanserna. Från sämsta läget startar Playboy Wind, en italienare som ståtar med fyra raka segrar. Han kommer med fint rykte och jag vågar inte plocka bort honom.

Avd 7

Även avlutningen löser jag med få streck. Här har jag fått tre kanontips och går helt på dessa, vilket kan ge mycket bra betalt!

Pascia Lest är tydligen ett riktigt monster enligt de som känner hästen från Italien. Han vann Derbyt i fjol och är given här. Även Probo OP är en italienare som man inte får missa. Hästen är stark och kanske inte helt gynnad av distansen, men han kan göra mycket jobb själv och kommer flygande längst ut i banan. Den häst som dock kan överraska mest är Nothing But Class från stall Svanstedt. Hästen var usel i sin debut sist, men banan och löpningsförloppet blev fel. Nu tränar han jättebra och ska gå utan skor vilket Åke tror ska göra många, många meter!

Spelförslag: 2592 rader / 1296 sek

1. 1,4,5,6,7,9
2. 3,4,5
3. 3,4,7
4. 5
5. 1,4,7,8,10,12,13,15
6. 3,12
7. 3,8,10