Det värmer ett travhjärta så här i vinterkylan när V75-omgångarna duggar tätt. Idag är det finfina finaler och ruskigt svårt att så här på förhand. Jag tror mig dock ha funnit lösningen och kommer att spela för stora pengar idag.

På Åby sist blev det redan dagen innan bestämt att barfotakörning skulle förbjudas. Idag är det dock inte bestämt utan beslut tas senast en timme innan första start.Jag tolkar dock förutsättningarna för att få köra barfota som goda då det igår hade gått bra och vädret har inte förändrats sedan dess – men vänta och se om ni har tid!

Avd 1

Vi inleder med stoeliten och ett jämt lopp med många aspiranter på segern. Jag streckar fyra fina ston och tycker nog att det kan räcka för den som vill spara lite på slantarna!

Your Highness är mitt förstadrag i loppet. Det bygger jag på att hon ska ta spets efter 500 meter körda och sedan är det hästen att slå. Hon kan öppna bättre än många tror och Goop kommer att göra allt för att svara spets! Vidare tycker jag att Miss Sue V är given på alla seriösa lappar. Hon står på tur för seger och står med ett bra läge för att få sin rätta ryggresa. Jag vill sedan ha med två storskrällar som är helt bortglömda. Rugiada Dei Rex som är i absolut toppform, men inte fått utdelning på slutet. Sist med på lappen ska Aisle Stand som kan allt när hon är på humör. Nu har hon perfekt läge och kan få ett mycket bra lopp härifrån.

Avd 2

Klass I-finalen är även det en jämn historia där jag har funnit flera, nästan ostreckade djur, som bara måste med! Sju hästar blev det till slut och här kan det skrälla!

Förstahästen är ingen skräll, men är given efter sina bra och jämna insatser på slutet – Augustus F. Hästen har bra läge och från spets ska han räknas med bra chans. Jag tror dock att det blir lite körning då Diego M Boko kommer att laddas för att komma förbi mitt förstastreck. Han har lärt sig öppna vasst i år och kommer han till ledningen blir han svårslagen! Willmoore Trot är även han given här. Hästen var åter toppfin sist och trivs på Valla. Mellby Brunello kostade mig mycket pengar sist då han chansades bort pga att han skulle gå med skor. Det ändrades i sista stund och där stod jag med lång näsa. Han är bra nog att vinna från dåligt läge. Skrällarna är Ipod som sett bättre ut än någonsin i ny regi,Elegance Brodde som är bättre än raden och Angelo Am som vinner när som helst.

Avd 3

I Guld är Digital Ink av förståeliga själ stor favorit. Hästen är normalt en spik, men trots att han vann sist var han inte som bäst. Jag tycker hästen är sårbar då han på nytt riskerar ett tufft lopp.

Jag vill ha med Nahar som alltid är farlig att plocka bort. Han är ojämn, men nästan alltid bäst när han fungerar. Noras Bean höll på att slå favoriten sist, men avsaknaden av lopp gjorde att han började trampa vatten 100 meter innan mål och blev upphunnen. Nu kommer han att vara bättre och ska räknas. Storskrällen är Montgomery Hill som nu får Björn i jollen och rapporteras i toppform!

Avd 4

Klass II känns lite som att Peter Unterseiner kan styra lite som han vill i. Med tre fina hästar, som alla har vinstchans, har han trumf på hand!

Samtliga tre från Halmstadstränarens stall är givna på min lapp. Jag tror mest på Da Vinci Boko som var grymt bra sist, men den som får bästa loppet är först i mål! Jag vill vara lite extra för Merlin som sist höll tappert efter att ha blivit överfallen i spets. Han såg mycket fin ut i travet och rapporteras tränar mycket bra för dagen! Sist med går Red Team Rex från stall Westergård. Hästen svek som storfavorit sist, men det var banan som inte passade och normalt ska han ha bra chans i ett lopp som detta!

Avd 5

I långloppet ser det ut som att Robert Berghs två springare gör upp om segern. Speed Delicious och Montdore är båda förträffliga långskubbare och kommer i bra form. Jag tycker dock att det är för bra odds på några kapabla motståndare för att inte gardera så jag kryssar ett par streck till.

Indigious är normalt bästa hästen och står mycket bra inne i loppet på pengarna. Han brukar vara bra efter vila och gillar distansen så han är given på min lapp. Även Narold Vox är given. Han har utvecklats mycket i år och jag tycker han är på tok för långt streckad här. Sist med på min lapp är Candor Hall som alltid går med brodd bak och är helt okänslig för banunderlaget!

Avd 6

Här sticker jag ut hakan och singlar Underpaid Hanover i ett annars helt olösligt lopp! Björn Goop lovar full laddning och sedan kör han i spets i förhoppning att leda hela vägen in i mål. Hästen har gått bra med skor på slutet och jag tycker det ser ut att vara en bra chans här!

Avd 7

Även här spelar jag med ett singelstreck och nu är det styrkefenomenet Frozen som jag väljer att hålla i handen. Hästen är ett unikum och helt fantastisk. Blir han inte fast invändigt så tror jag inte att någon är bra nog att stå emot Jensens häst. Ingen vill ha honom utvändigt och han släpper inte heller någon förbi sig om han väl kommit först -Toppchans!

Spelförslag: 2800 rader / 1400 sek

1. 2,5,7,11
2. 3,4,5,7,8,9,12
3. 2,4,7,8
4. 3,4,5,6,10
5. 6,7,13,14,15
6. 3
7. 1