Nu duggar miljonchanserna tätt och det känns skönt att tipsformen är klart uppåt! Alla rätt i lördags och 5000 kronor bokfördes kontot – ingen anledning att säga upp sig direkt, men en välkommen inkomst!

Solvalla idag och en rolig omgång. Jag skriver mina tips mellan alla släktmiddagar och tvingar mig själv att hålla ner texten en aning för husfridens skull. Lätt banan är det och valfri balans gäller!

Jag kommer att spika Orion Tilly i 2-åringsloppet (Avd 4), en häst som visat mycket fin kapacitet och ser ut att komma till spets utan problem här. Vidare lämnar jag Ulm Karsk (Avd 7) ensam i sista avdelningen. Han är inte streckad på många procent, men han är mycket i bra form och har laddats för detta loppet länge.

Avd 1

Canaka B.F är given efter sina fina insatser på slutet, men riskerar dödens och ska garderas. M.T Harmony var grym senast och är ett måste liksom Georgia Corner som underpresterade sist, men är oerhört bra när hon funkar! Med går också 1,3,9,10.

Avd 2

Här var jag länge inne på att spika Force One som kördes bort sist när han gick släppte spets och blev fast. Nu ska han tests barfota och det är mycket intressant. Läget gör dock att jag plockar med tre hästar till.

Julio De Lux är en härlig krigare som mycket väl kan vinna från dödens, Quite Windy avslutade slylvasst från sämsta läget sist och Let It Happen så åter då barfota runt om!

Avd 3

Här ska Oasis Bi ta emot Maharajah och köras i spets. Lyckas han hålla upp innerspåret blir det dödens igen för Maharajah, en position som han inte verkar gilla lika mycket som förr och då blir han sårbar!

Jag streckar även Harry Haythrow som alltid avslutar vasst och Winning Love som ska gå utan skor runt om idag!

Avd 5

Omgångens svåraste lopp följer här! Nio hästar krävs för min del, men för den som har råd så rekommenderas alla!

De som sticker ut en aning är Västerboonthenews och Big Bill Bac, men båda har riktigt dåliga startspår. Chansen att det skräller här är betydande. Extra varning utfärdas för That´s My Pal som såg mycket fin ut sist från hopplöst läge och Verymuchkiss Karsk som vann från dödens torts skor runt om! Övriga som får plats på lappen är: 2,3,4,6,10.

Avd 6

Här tror jag att Mellby Viking egentligen bara vinner. Hästen var grym efter en tuff resa fram till dödens sist och kommer att vara ännu bättre nu! Tacksamt att han inte är favorit!

Anledningen till att jag inte spikar är att jag lovade mig själv att Huge Star bara måste med nästa gång han startar! Hästen mötte Mellby Viking sist och hoppade 600 kvar när han låg sist, men han gick något så fruktansvärt efter galoppen och hann fram till en penningplacering! Får han lucka till slut blir han mycket obehaglig!

Spelförslag:

1. 1,3,4,5,8,9,10
2. 3,6,7,11
3. 1,2,3,4
4. 4
5. 2,3,4,6,7,8,10,11,12
6. 1,11
7. 11