Det blev fem rätt igår och det var väl ok. Ny chans idag på Solvalla som bjuder på fina tävlingar. Den knappa tiden efter nattarbete gör att långa tyvärr uteblir idag. Tiden har jag istället lagt på att inhämta och analysera all info!

Som det ser ut går det mist att köra barfota bak och banan är lätt och fin för årstiden!

Avd 1

Här är Donttellmeanymore stor favorit och det är helt rätt utifrån hur hästen har sett ut. Nu blir det skor bak och tredje långresan på en månad så jag garderar!

Utility Bus är en mycket bra häst och är det givna motståndet tillsammans med Knifetown Action som är snabb ut och kan vinna från dödens. Vidare streckar jag Acriter som är i finfin form, Obama Gel som är snabb ut och får rygg ledaren, Odd Fellow som gynna av tempo och Wannabe Kemp som lopp i kroppen.

Avd 2

Här vill jag varna för Storm Passage som är en fin häst i mycket bra from. Hästen fick ett hopplöst lopp sist, men sprutade jättebra!

Vidare är Lotuscherie mycket bättre än raden och är tidig trots att bakspåret inte är gynnsamt. Pirro Bi ska med på fint läge, Shes So Lovely som gjorde ett fint intryck sist, Chip Lane om han funkar i travet och Bottoms Up som vann lätt sist.

Avd 3

Roxy Hill är det givna draget i loppet. Hon flög fram sist och tog mängder på vinnaren sista halvvarvet. Snabb ut dessutom och kan vara en chansspik för den som behöver en extra.

Jag vill även varna kraftigt för omgångens storskräll i Seducesbyaface som näst senast visade vilken bra häst hon är när hon vann den hårda vägen på fint sätt! Hon gick bra efter galopp sist och är i toppform. Vidare tar jag med: Amina Hornline från spets och Persos Amarula som vann lätt sist efter ett tufft lopp.

Avd 4

I stonas fyraåringslopp nöjer jag mig med tre hästar som höjer sig över de andra. Ladynato gör andra starten för sin nya tränare och ska nu vara kraftigt förbättrad. Lättare balanserad och körs för spets! Även Bear Glide måste med efter sin fina insats sist. Hon är obesegrad felfri och verkar vara av det rätta viket. Skrällen är Wingait Ida som var grym efter startgalopp sist. Glöm inte henne hon såg ruggig ut!

Avd 5

Här går jag kort med två hästar och tycker det räcker gott!

Record Dei Rex kommer med fint rykte och två raka från Finland. Hästen har imponerat vid enkla segrar och körs för spets här – bra chans. Sen vill jag varna kraftigt för Reims Gasti som är en härlig kämpe. Han är bortglömd idag och det tänker jag utnyttja!

Avd 6

I första dubbeln också två hästar. Jag tycker Castor Boko är det givna spelet efter två imponerande vinster i enkel stil. Från rygg på ledaren vill jag även ha med Ponziopilato Stra som har lopp i kroppen och nu lättas i balansen fram – mycket speedig!

Avd 7

I avlutningen sticker jag ut lite och spikar Global Mazarine som gick mycket bra sist vid vinst och såg bättre ut än någon gång innan. Hästen älskar distansen och Torbjörn Jansson kommer att passa bra på hästen!

Spelförslag: 2012 Rader / 1008 Sek

1. 1,2,3,4,6,7,8
2. 1,3,4,6,7
3. 4,5,6,10
4. 4,9,12
5. 5,6
6. 1,3
7. 14