Äntligen! Sist helgen i Maj kan betyda mycket – fint väder, semestern närmar sig, men så mycket mer för oss som högaktar trav i världsklass. ELITLOPPSHELGEN är det enda som gäller för mig och den är, som för så många andra, helig!

Jag har snokat runt en hel del på Solvalla och ska försöka delge er all den infon som jag sitter med. Många tränare är uppåt på sina hästar och de har alla laddat hårt för att få visa upp sig inför 30 000 uppspelta supportrar. Det finns dock en hel del nyanser i deras förhoppningar och det ska jag reda ut. Vädret ser just nu helt ok ut och det kan förväntas valfri balans och strålande tider!

Avd 1

Stoeliten inleder som vanligt finalpasset och som vanligt är det många finfina ston som bråkar om priskakan på 200 000 kronor. Jag anser att fem hästar behövs för att överleva första loppet!

Bästa chansen ska normalt sett Panthalops ha. Hästen har övertygat för Walmann, bortsett från senast, då hon hoppade i starten. Innerspåret kan bli en fälla, men hon har öppnat mycket snabbt när hon tävlade i USA och vågar Johan ladda kanske hon kan hålla spets. Värst emot i spetsstriden är den lilla ettriga finländskan Beatasine som flera gånger charmat oss här i Sverige. Hon ser inte mycket ut för världen, men är i lysande form och går både i spets och från ledningen! Tamla Celeber har på nytt dragit nitlotten i spårlottningen. Visst är spår tio bättre än spår 12 som hon hade senast. Det är dock svårt att ta längder när de i ledningen avslutar med 1,10 sista varvet. Är hon dock som när hon varit som bäst är det inte omöjligt och hon ska med på lappen. Canaka B.F fick jag fin info på och hon går inte att släppa. Inför senaste hade hon inte jobbats hårt och behövde den genomköraren. Nu känns hon så fin som hon kan i träningen och formen ska vara nära 100 procent enligt Nurmos! Braås Palema är sista häst med på systemet. Från ett bättre spår hade hon rankats upp, men det finns risk att hon hamnar långt bak och då krävs det en hel del tur för att nå fram.

Avd 2

Checco Boko
är stor favorit här och det är med all rätt då han gjort det stor det storstilat i sina lopp på slutet. Det ryktas även om barfotakörning denna gång och det är klart intressant!

Jag vill dock lägga in brasklapp då Nurmos inte fick med sig mycket i loppen från igår. Trots många favoriter höll hästarna inte hela vägen och det kan vara lite tappform!!! Jag garderar och vill höja Picasso högt denna gång. Nu blir det barfota bak och jänkarvagn. Tränare Palm är mycket uppåt och det är ett roligt streck idag! Scoot To Score är spetsfavoriten här och Lennartsson var lite lurig om hästens chanser. Trots att det är hårt emot vill han inte lägga sig på rygg utan kommer att köra för spets – barfota runt om! Rapide Marke visade sist vilken tuff häst han är och det skulle inte förvåna om vann även från detta usla läge. Det krävs dock lite hjälp på vägen med högt tempo, men med måste han precis som Bazire Brodde. Bazire Brodde verkar ha släppt till ordentligt på slutet och Uhrberg är uppåt. Från fint läge är han skrällen i loppet.

Avd 3

Silverloppet kunde knappats ha lottas bättre med tröge Tidied Accelerator som favorit från innerspår. Han löste i och för sig samma problem sist, men denna gången kommer konkurrenterna att göra det surt för Melander och jag garderar.

Stay The Night
är min förstahäst då jag tror han kan ha bra spetschans. Han har öppnat kvickt tidigare och han verkar ha hittat formen igen för sin nya tränare Bergh. Sist var han bra på en usel bana och känns ännu mycket bättre inför denna starten, hälsar Bergh! Going For Gold Zaz och Armando Kievitshof är båda bäst i spets, men startar nu med bakspår. Normalt får de svårt, men båda har toppform och jag vågar inte lämna någon av dem utanför systemet. Miljondraget är Main Kronos som är ruggigt snabb ut och kanske här kan få den smygare som han kräver för att vinna numera. Sist såg han finfin ut i ett linkande gäng och får han lucka från invändigt läge blir han farlig.

Avd 4

Även här är Nurmos favorit denna gång med Alfas Del Pi. Hästen har imponerat på slutet och ska ha bra chans. Som det ser ut ska han dock inte gå barfota som det spekulerats om utan körs som vanligt med skor runt om.

Jag vågar dock inte spika då han står lite för långt ut på vingen för min smak. Formtoppade Pink Elephant är snabb ut och håller Örjan upp spets kommer det att bli hård körning med risk för två trötta hästar. Jag streckar därför på med ett par roliga drag som jag fått fin info på. Först är Dakadak som Flemming håller högt och dessutom ska få lite ny utrustning till denna starten. Han är kvick ut och kommer att få ett fint lopp i draget här. Sist med på lappen är Zonguldak som jag varnade för sist och det visade sig stämma med råge. Hästen var fantastiskt bra och med en ruskig svepning lämnade han hela gänget bakom sig och vann med halva upploppet. Gör han om den prestationen nu måste han med på allt!

Avd 5

Diamantstoets final avgörs över två volter och min känsla är att det kan bli långt fram för favoriten Askens Valencia som har spår två på tilläggsvolten.

Monas Invercote är ett måste för den som garderar favoriten. Hästen har gjort det mycket bra i tuffa årgångslopp och kommer hon till spets, från sitt springspår, blir hon ingen enkel nöt att knäcka. Jag vill varna kraftigt för Peignoir som svek senast, men som i normala fall är bra mycket bättre. Hästen är sylvass med rätt resa och är självklar på mitt system. Sist med går Hankypanky Pagan som var bra sist och nu har två lopp i kroppen. Hon är mycket speedig och har här ett fint smygläge här.

Avd 6

Första dubbeln har gett mig gråa hår och i ärlighetens nämn vet jag inte om jag gjort rätt än. Det jag vet är dock att Åke är fruktansvärt nöjd med Mr Chicago och från stallet tycker man att det är helgens näst nästa segerchans efter en viss Sebastian K. Jag lutar mig mot denna infon och spikar!

Avd 7

Även avslutningen löser jag med ett singelstreck och denna gång lutar jag mig mot det norska vidundret Nougat Ås. Hästen har haft en makalös utveckling i år och kommer med två kanoninsatser i bagaget. Hästen har dock inte känts som bäst i dessa lopp, men ska nu göra så i träning och det innebär att övriga får mycket svårt!

Jag tror att Takter kommer till spets efter 500 meter körda och sedan är det hästen att slå!

Spelförslag: 2000 rader / 1000 sek

1. 1,2,4,8,10
2. 2,3,4,5,11
3. 1,4,6,9,11
4. 1,3,6,12
5. 7,8,9,14
6. 11
7. 2