Det slutade på fem rätt igår. Två andrapris i de två avslutande omgångarna gör ingen lycklig och då är det extra skönt att få en nu chans redan dagen efter. Idag är det Solvalla som kör extra V75 som krydda till Prix D Ámerique – världens tuffaste lopp!

I Stockholm är det någon minusgrad och lite mulet – ingen ko på isen och jag förutsätter att man kan köra åtminstone barfota fram. Jag har tyvärr inte fått tag i banmästaren i skrivande stund, men så blir det ibland!

Avd 1

Här tror jag favoriten Ryan Kronos blir över från start och då blir han sårbar. Jag streckar några till där två sticker ut!

Leif är en fin häst som senast var ute i två lopp samma dag. I det första loppet vann hästen i imponerande stil efter att ha fumlat i starten, i det andra loppet blev hästen fast med alla krafter kvar – toppchans här! Figaro´s Dream är nästa självklara drag. Hästen är jämnheten själv och van vid tuffa hästar. Hyfsad ut och kan göra mycket jobba själv. Sist med går Beautyson som kommer från Berghs formstall. Hästen är ingen fantom, men kommer han till spets så kan han mycket väl rinna undan.

Avd 2

Här spikar jag Darius Boko från stall Réden. Hästen håller tränaren högt och från perfvekt spår ska det mycket till om han ska torska – klar!

Avd 3

Zoogins lopp följer här och det är nyblivna treåringar som gör upp om fina penningar. I mina ögon är detta nästan omöjligt att lösa och jag streckar på.

Den jag tycker ser mest ut för värden är Mr Perfect som dock dragit nitlotten och hamnat från spår elva. Han är bra nog att vinna trots det och får bli förstastrecken. Även Sogno Di Volare är en häst i vardande. Han vann lätt från spets nu, men är inte toppade för detta loppet och behöver vara vassare nu för att vinna. Conny Sisu ser ut att komma till spets och det kan vara lösningen om ingen offrar sin häst och trycker från dödens. Vidare streckar jag Camelot Sisu som är bra igång, Silpinge Igor som gjort det bra på min hemmabana och No Limit Power som vann i bra stil sist.

Avd 4

I stoloppet för fyraåringarna finner vi omgången jättelampa. Coco De Vie har har seglat upp och blivit en 75 %-are och det är på tok för mycket för en orutinerad donna som detta. Hon må ha varit bra, men är värd att syna nu.

Jag vill varna för Walmanns två fina ston i Morgana Bi och Tomali Winner. Båda har visat sig klart dugliga och jag var imponerad av båda två sist de startade – givna! Jag vill även ha med Sleeping Beauty som mött ganska tuffa hästar och dessutom kan öppna bra!

Avd 5

Här följer ett näst intill olösligt lopp. Kortlopp för ston över två volter! Jag streckar så mycket plånboken och tänker såhär:

Rub It Out är stor favorit, men är ingen säker häst. Hon startar från ett snävt spår och jag tror det kan ställa till det denna gången. Jag vill varna för Aloe Vera som är i toppform och dessutom nu gör debut i ny regi! Även Mousse är intressant. Hästen har lopp i kroppen efter en lång tids sjukdom – barfotabalans är mycket gynnsamt för henne och hon är nästan ostreckad! Vidare tar jag Global Oasis som är snabb ut, Ninpoints Ariel som jag tjatat om länge, Global Nursery so är en bra sprinter, What A Suoergirl som vunnit på V7 tidigare och sist Polly Frontline med lopp i kroppen!

Avd 6

Här singlar jag en häst som imponerat storligen på mig under lång tid och dessutom såg helt bländande ut i sitt genrep sist – Arn Hammering. Det är förvisso en tuff spik, men han är ruskigt tålig och kommer att profitera på ett hårt tempo i täten. Det är lite ”en eller alla” över loppet och jag väljer det förta alternativet!

Avd 7

Avslutningen går över tre varv och det ser jämnt ut även här. Narold Vox kan vara en chansspik för den som behöver fler sådana, men jag vågar inte trots att han såg finfin ut sist i sin gulddebut.

Jag vill ha med två hästar på startvolten också – Mon Petit Cheval och Usain Henna. Den förstnämnde kommer med två raka i fin stil och från spets är det hästen att slå. Usain Henna har varit grymt fin på slutet och är helt bortglömd här – mycket, mycket konstigt. Hästen är mitt klara andrastreck här och den som ska ge mig en guldkantad vardag framöver!!!

Spelförslag: 2304 rader / 1152 sek

1. 1,6,7,10
2. 2
3. 1,2,4,6,9,11
4. 3,6,8,10
5. 1,2,3,5,7,10,11,12
6. 11
7. 3,7,11