Välkomna till en härlig travdag med finfina finaler som körs på huvudstadsbanan Solvalla. Det är, förutom mycket jämna och fina lopp överlag, även första uttagningsloppet till Olympiatravet och det blir extra kul idag då favoriterna dragit sämre spår.

Banan ser ut att vara i mycket bra skick och valfri balans är en självklarhet. Jag tror det kan komma att gå undan rejält idag och jag rekommenderar, förutom mina tips, även en eftermiddag framför tv:n i travets tecken!

Spikarna:

I Silverdivisionen slår jag ner min första spik och det är andrahandaren, Scellino Luis, som får stå ensam för ansvaret på min lapp. Det hästen gjorde sist var grymt bra när han efter en helt omöjlig resa i spåren trots allt kammade hem ett tredjepris. Dagsformen är med andra ord på topp och han älskar dessutom Solvalla. Favoriten Fridericus är i mina ögon en sprinter och han kommer dessutom att få svar invändigt så han är svag i mina ögon.

Nästa spik blir segerstaplaren Marta Chip som senast vann bekvämt efter lite vila och förväntas vara ännu bättre idag. Tränare Puru har funnit ett perfekt lopp till sin häst i Diamantstoets final och då de värsta motståndarna står med tillägg på en kusligt snabb sommarbana blir det spel mot ett mål!

Avd 1 (1640m auto)

I Stoeliten kommer det att köras rejält hela vägen och favoriten Donna Di Quattro får vara mycket bra om hon ska hålla hela vägen. Hästen är i min bok ingen sprinter och då flera av motståndarna är snabbare har jag känslan av att hon blir avslagen lite snöpligt kort innan mål.

Given emot favoriten är Fleetfoot Hanover som äntligen får tävla på utan dojjor på fötterna. Hästen har på intet sätt gjort det dåligt med skor, men hon är sju resor bättre utan och det kommer favoriten att få känna idag. Även Windy Ways kommer dagen till ära att köras utan skor. Hästen är obesegrad felfri på den balansen och stallet är mycket optimistiska trots bakspår.

Skrällarna är Blended Scotch och Ninpoints Lucy som gjort det mycket bra på slutet. Båda är starka avslutare och profiterar på det förväntat höga tempot!

Avd 2 (2140m auto)

Spik: Scellino Luis

Avd 3 (2140m auto)

I Guld och tillika första kvalet till Olympiatravet har vinterns häst, On Track Piraten, dragit bakspår och det har gjort honom sårbar. Förra veckan rankade jag, felaktigt, ner honom då han inte skulle gå barfota, men det ändrades lagom till start och han var helt överlägsen. Samma balans idag och han ska räknas, men inte spikas.

Jag vill definitivt ha med Dreams Take Time som blandar och ger, men när han väl levererar är det få som kan stå emot honom. Bättre spår än favoriten och han är given. Även Spring Erom är given för min del. Hästen må vara gammal som gatan, men ser fantastisk fin ut för dagen och har bara förlorat ett lopp i karriären från spets – vilket inte är en omöjlig position för hästen efter 500 meter körda!

Bakom dessa får även Alfas Da Vinci och Ed You plats. Ed You tränar fantastiskt fint enligt stallet och kan mycket när han funkar – stormvarning!

Avd 4 (2140m volt)

Spik: Marta Chip

Avd 5 (2140m auto)

För er som söker ytterligare en spik så kan Bravo Navarone vara ett alternativ för den modige. Jag är övertygad om att det är den bästa hästen, men jag kan inte bestämma mig för om han tar spets eller inte. Tar han den vinner han!

Bakom min tipsetta saknas dock inte motstånd och när man väl börjat gardera blir det dyrt. Fem hästar till blir det för min del och jag tänker såhär: Frankie Brodde är den som jag tror kan snuva Bravo Navarone på spets. Skulle Untersteiner lyckas med det tror jag att det är hästen att slå för övriga. Från trista spår åtta startar björnstarke Bottnas Commandeur och det känns som att det kan bli en ruskigt hård inledningen för hästen. Han är inte så snabb ut, men skulle han komma fram till dödens utan att offra för mycket ska han räknas.

Skrällarna är Sheriff Bi som gjorde ett kanonlopp sist i Norge och idag ska gå utan skor runt om Wollafeur som eventuellt ska testas utan skor för första gången samt starka Diotima F som verkligen har fin form för dagen.

Avd 6 (2140m auto)

Första dubbeln är omgångens svåraste lopp att lösa och det baserar jag på att näst intill samtliga kuskar anser sig ha häst till att vinna. Det brukar innebära att det körs hej vilt och det kommer att bli många trötta kusar till slut. Jag vill dock sitta säker i båten och streckar hela åtta djur!

Jag tar med hästarna 1-7 samt 12 och bygger hela tanken på att framspårshästarna är klart mest gynnade av den snabba banan. Jag vill dock varna för Dizzy River som är en enormt tuff häst och är det någon som skulle kunna vinna från just spår 12 så är det han.

Mellan de övriga så tycker jag att Blue Star Champion med Jorma i jollen för dagen, och Protector samt Digital Control sticker ut. Värt att nämna där är att Bergh tror att Digital Control har bäst chans från hans stall och den är streckad långt under tio procent! Övriga på lappen är Juvel Boy, True F, Cash Lane och Springover. Samtliga kapabla och kan mycket väl dyka upp som vinnare.

Avd 7 (2140m auto)

Avslutningen löser jag kort med tre hästar. För er med större plånbok hade ett par streck till kunnat vara på sin plats med de tre jag streckar är bäst.

Bartender In gjorde det strålande i Norge sist efter ett krångligt lopp. Han avslutade mycket vasst och från perfekt läge är han ett på min ranking. Den bästa hästen är nog annars Michelangelo Ås som dock senast var seg och gjorde sig inte själv rättvisa. Bergh har dock, inför dagens start, tränar lite hårdare och ska dessutom ta av skorna runt om – ska räknas om lika bra som tidigare! Sist med går Ochongo Face som charma de oss i fjol på V75. Hästen har visat fin form på slutet och ska idag få gå barfota vilket är den balans på vilken han gjort sina bästa lopp!

Spelförslag: 3600 rader / 1800 sek

1. 2,4,6,9,11
2. 11
3. 3,4,7,10,11
4. 4
5. 1,3,7,8,10,11
6. 1,2,3,4,5,6,7,12
7. 2,8,9