Solvalla matchar Jägersros upplägg med topptrav på kvällstid mitt i veckan. När Malmöbanan lockar med Hugo Åbergs kör valla med en nytappning av Jubileumspokalen, endast för bästa 5-åringarna och som lök på laxen, Ahlsell Legends – där världens legendarer gör upp i ett prestigemöte av rang!

Jag vill påstå att greppet är mycket lyckat och att det luktar lite Elitloppkänsla över evenemanget. Hade jag bott i huvudstaden hade jag aldrig missat ett besök på Solvalla! Det enda som inte känns helt ok är ju vädret. Det är mulet och regnet hänger i luften. Med lite flyt kommer det inga mängder och som det verkar kommer man att kunna tävla på en lätt banan och med valfri balans.

Avd 1

Legenderna öppnar omgången och det är inget lätt lopp att lösa. Jag tror inte ett skit på favoriten Oliver Kronos som nu möter helt andra hästar än innan efter att ha sprungit på sig mycket pengar på kort tid – hästen är inte snabb nog!

Jag tror betydligt mer på Perfect Power som varit mycket fin på slutet. Hästen tränar bra och har matchats mot detta lopp. Vidare så måste O P´s Flirt ha fin chans då det ser ut att bli ledning för hästen – Stig H i jollen gör det ju inte sämre! Den som utmanar om spets är troligtvis Gitano som börjar vakna till i sin nya regi. Hästen har varit på i enkla omgivningar, men har hög kapacitet och ska räknas. Vidare streckar jag Costatantisoldi som varit bra i Finland samt Checco Boko som ”aldrig varit i bättre form”, enligt stallet!

Avd 2

I treåringsloppet ser vi ytterligare en favorit som jag tycker leverfarligt i Volstead. Hästen har visserligen glänst i sina senaste starter, men möter nu betydligt tuffare djur och jag garderar.

Jag fick lite info från stall Goop och Björn, som körde sist, är inne på att Coolwater In kan svara spets och sedan hålla undan. Hästen lättas i balansen denna gången. Trots lite vila i kroppen måste även Fire To The Rain räknas. Hästen var omåttligt bra i Norge där han vann från dödens på en topptid – given! Sist med går Saphire Bi som jag tycker bara blir bättre och bättre. Hästen är en läcker travare och kommer att profitera på ett hårt tempo i täten.

Avd 3

I Stoeliten var jag länge inne på att singla Elitloppdeltagerskan Prussia, men backade till slut på grund av spåret och hästens inte allt för rappa förmåga att öppna. Normalt ska hästen vinna här, men jag tar tre till för säkerhets skull.

Från innern kommer My Happiness E.P med ett lopp i kroppen och en ambition att köra i spets. Lyckas Westergård med den tanken är det hästen att slå. Skrällarna är Ariel Boko som är van vid hingstarna i norr samt Absolut Newport som imponerat i Finland på slutet!

Avd 4

Hur jag än försökt kan jag inte hitta ett sätt att fälla Nahar här. Hästens ensats senaste var något av det svettigaste jag sett med liknande förutsättningar. Nu passar distansen ännu bättre och det är rätt formlösa hästar emot – spik!

Avd 5

I Queen L:s lopp för ston har jag mitt drag i omgången. Med framspår hade jag singlar, men nu vågar jag inte! Hon är dock klar etta min min lapp – Youana!

Sist hoppade hästen, men hon var hovöm och det är bra att glömma. Gången innan var hon lysande efter en stenhård öppning. Trots att hon går bäst i spets är hon bra nog att runda ett gäng som detta i ryggar och jag utfärdar stormvarning! Värst emot tycker jag att Jitanes är. Hästen har varit lite seg i år, men sist såg hon bländande ut när hon enkelt rundade ett bra gäng åkandes. Västerbo Collect måste även hon med i nuvarande form och från perfekt läge, liksom Stylish Hanover som jag tycker spelarna helt glömt denna gången!

Avd 6

I första dubbelavdelningen spikar halva befolkningen Charrua Forlan som visserligen är en bra häst, men det verkar som om alla missat vad Dakota Chip gjort på slutet. Jag har verkligen inte missat det och två hästar är ett måste!

För er som inte vet vad jag talar om så vann Dakota Chip helt överlägset mot bra hästar och såg helt enormt bra ut – okörd!

Avd 7

Avslutningen är något utöver det vanliga då elva fantastiska femåringar gör upp om en miljon kronor i förstapris. Loppet är ett riktigt getingbo och det kommer inte att bli någon dans på rosor för den som vill åt kosingen!

Efter många långa tankar och några extra gråa hår valde jag till slut fyra hästar att hänga upp systemet på. Jag tänker såhär: Spetsen är vigd år Magic Tonight som släpps dig av Bear Summit. Väl där kommer hästen att sälja sig dyrt, men han är sårbar då han är bäst över kort distans. På utsidan kommer han att få någon av de båda norska kanonerna Support Justice eller B.B.S Sugarlight. Båda är kapabla att vinna från dödens! Skrällen är Time Machine som vi ännu inte sett botten i. Hästen har helt matchats mot detta loppet sedan i våras och känns bättre än någonsin för dagen. Läget behöver inte vara helt fel och jag blir inte förvånad om hästen kommer farandes sista hundra och avgör med en mule!

Spelförslag: 3723 rader / 1536 sek

1. 1,3,4,5,6,8
2. 1,4,9,10
3. 1,2,7,11
4. 8
5. 1,6,7,10
6. 2,5
7. 2,4,7,9