Ett skyfall som inte var inräknat förstörde lördagens tips för min del. Nu blir det till att ta nya tag med en extra V75-omgång mitt i veckan istället. Det är inte någon dålig omgång heller utan topplopp med Jubileumspokalen för de bästa 5-åringarna och Ahlsells legendlopp som lök på laxen.

Idag ska det INTE regna och valfri balans är det som gäller.

Spikarna:

Jag tar i idag med och singlar tre hästar. Nuncio är kanske inte den roligaste iden jag haft, men han vinner och då känns det tämligen onödigt att ödsla streck på övriga. De andra två är inte heller några tokdrag, men står båda med fina lägen och med det toppchanser:

Nappa Scar är en blivande topphäst i mina ögon och har idag en bra chans att leda från start till mål. Barfota runt om gäller och det övriga får göra jobbet – toppchans!

Även Windy Ways i avslutningen ser jag som en ”spetsochslut-vinnare”. Sist hoppade hästen av ren friskhet när hon blev fast och det var mot bland annat Your Highness. Lättare emot idag och även detta en mycket bra segerchans.

Avd 1 (2140m auto)

Här var jag länge inne på att singla Herr Ratzeputz som varit bländande fin på slutet, medan flera av motståndarna inte riktigt levt upp till sitt kunnande, Jag vågade dock inte till slut då kuskarna må vara rutinerade, men ringrostiga och då kan det bli fel.

Det är lite med en härlig känsla av nostalgi som jag ser på Ahlsells Legendlopps startlista. Med namn som Stig H, Thomas Nilsson och Helene A Johansson höjs pulsen extra. Jag väljer att ta med fem hästar som jag tror gör upp om det. Förutom Herr Ratzeputz så är Lover Face med Stig H hästen som höjer sig mest bland de övriga. Hästen har grym kapacitet, men har inte varit helt till sin fördel på slutet. Nu tränar hästen dock förbättrat och då ska han räkans. Bandit Hornline singlade jag i Lördags till glatt odds och han var fin vid enkel spetsvinst. Idag tror jag dock inte han når piken och då får han stå längre ner i ranken. Skrällarna är Classic St Pat som ska testas barfota runt om och är som en vessla ut, samt Stein Daylight som vinner vilken dag som helst och är bortglömd idag.

Avd 2 (2140m volt)

I Diamantstoets final finner i en jättefavorit i Storchamp-vinnaren Some Summit. Hästen har verkligen varit vass i sina starter för Heiskanen, men idag anser jag att det finns mycket som pekar på att det är en favorit i fara.

För det första är spåret sämsta sänkbara och risken för tappstart är överhängande. Hon möter dessutom både tuffare och äldre hästar än hon gjort innan och då hon utöver detta varit sliten efter senaste starten måste jag gardera.

Jag tar hela elva hästar och spelar för skräll. De jag tycker är måsten är Debora Boko som man sparat hovarna på och nu kör med optimal balans, New Kiss som gjort det bra på slutet och nu slipper göra allt jobba själv, Unique Julia som fick ett omöjligt lopp sist som favorit och nu är helt bortglömd samt stenhårda Nikita Broline. Jag tar dessutom med 1,3,6,10,12,13 som jag tycker ska räknas om de får sitt lopp.

Avd 3 (2140m auto)

Även de bäst stona har ett topplopp med stora pengar dagen till ära. Loppet har samlat finfina ston som ingen är helt chanslös. Jag tar med fem hästar och räknar med att det räcker.

De två mest givna pållarna är naturligtvis Youana med spetsläge och Your Highness som för dagen verkar vara i absolut toppform. Det som kan strula lite är, för Youanas del, att flera är ute efter spets och det kan gå väl fort i inledningen och spåret för Your Highness. De som utmanar är Eketorpets Tess som går bäst med ett lopp på rulle vilket hon får idag, Twigs Voice som kan nå spets samt Blended Scotch som avslutade strålande i guld senast.

Avd 4 (2140m auto)

Spik: Nappa Scar

Avd 5 (2140m auto)

Spik: Nuncio

Avd 6 (2140m auto)

Första Dubbelavdelningen är kvällens absoluta höjdare där många blivande världsstjärnor gör upp en 1 000 000 sek i förstapris. Jag är inte människa att lösa loppet på färre än sju streck och dessa tar jag:

Nimbus C.D har dragit vinstlotten i spårtombolan och står med spetschans från innern. Han ska naturligtvis räknas med toppchans, men nu är det tuffare än på slutet och han är ingen given vinnare. Papagayo E är en favorit för min del, men favorit som svek gruvligt sist. Det berodde dock på att hästen inte druckit som han skulle och underpresterade därför. Nu tränar han finfint och måste räkans med toppchans från perfekt läge. Vidare streckar jag Ivar Sånna som sist såg ut som när han var tvåa i Derbyt i fjol. Efter sju sorger och åtta bedrövelser i år verkar det äntligen släppt för hästen som är hårdare än granit – given! Bakom dessa tre är det betydligt jämnare, men de jag tror har bäst skrällchans är Sauveur som idag ska testas med urryckare för första gången, Tumble Dust som såg ut att åter funnit storformen sist, Rod Stewart som gjort det mycket bra på slutet och loppets absoluta darkhorse i Calvin Borel som ska testas barfota runt om för första gången någonsin idag!

Avd 7 (2640m auto)

Spik: Windy Ways

Spelförslag: 1925 rader / 962,50 sek

1. 5,6,7,9,10
2. 1,2,3,4,56,8,9,10,12,13
3. 2,3,4,7,8
4. 1
5. 7
6. 1,2,3,4,5,7,9
7. 4