Idag ska jag försöka ta revansch på gårdagen som blev en klassisk ”inget gick som jag tänkt”! Breeders Crown för ungdomarna hela vägen runt och jag ska försöka guida igenom loppen!

Vädret är helt ok och banan ser ut att bli bra. Valfri balans gäller!

Något mindre textmassa till dessa tipsen pga av jobb, men bearbetningen är som vanligt gjord från grunden!

Avd 1

Favoriten Air Frame måste denna gången gå med bakskor och det gör henna sårbar. Jag garderar och ser ett lysande tillfälle att inleda med skräll.

Lotuscherie gillar gillar jag skarpt och hon har haft mycket otur i storloppen innan – hennes tur nu? Neona Princess tvärt emot haft mycket tur i storloppen ska även hon med, men är mer utsatt då hon går bäst i spets. Wingait Ida har perfekt läge, Room To Go som vinner när som och Mellby Briolett som äntligen ska gå barfota runt om.

Avd 2

Här är det jämnt värre och jag är inte människa att plocka ut något spikförslag. Det blir fem hästar på min lapp.

Reckless och Maverick Man har båda fina lägen och får bli de som rankas högst på det. Alkalizer Am har bäst form och går med på det. Kan Ha har spetschans trots att han står långt ut på vingen – tokskräll! Express Duo får sista platsen från dåligt läge, men har visat sig bra nog tidigare!

Avd 3

Fem hästar blir det även här. Treårsstona är lite lynniga och ojämna så gardering känns på sin plats.

Dimond River är bästa hästen, men är osäker så absolut inget spikförslag. Iponema gillar jag och hade kunnat tänka mig att chansspika från bättre läge – nu är hon istället en varning! Bahrat ska gå barfota runt om och stormvarning utfärdas – Johan mycket nöjd! Spring Kronos tränar bättre än tidigare och Soonerorlater är mycket bättre än raden!

Avd 4

Kullens kung, Al Dente, föll snöpligt sist och var inte bra. Nu har han dessutom dragit åttonde spår och jag vågar inte spika utan att se honom i form igen.

Digital Frame älskar jag och han är en tuffing modell värre. Kan vinna den hårda vägen. Conlight Ås tycker jag blir bättre och bättre – given! Sist med går Partyboat Hanover som ska gå barfota runt om och var grym på den balansen för tre starter sedan!

Avd 5

Första spiken kommer här och det blir Amazon Am som får ansvaret. Hästen är något utöver det vanliga och är van vid att möta hingstar. Hon vinner detta om hon inte blir instängd från sitt innerspår.

Avd 6

Även i första dubbeln spikar jag och även denna gången från innerspår. Ni Talar Bra Latin var åter i form sist efter en lång svacka. Han vann lätt med dojjor på och ska denna gången gå barfota. Den balansen gör hästen ytterligare en klass bättre och från spets blir han mycket svårslagen!

Avd 7

I avslutningen ser det ut att bli rejäl körning från början. Cool Keeper ska köras för spets, en Västerbo Fantast är ruskig ut och väljer Erik att svara kan det bli utdragen kröning. Båda är givna, men kör de för hårt vill jag ha med ett par kul drag till!

Archangel Am är denna gången ratad av spelarna. Hästen har många gånger varit favorit i liknande lopp, men svikit. Nu är pressen mindre på stallet och det kan ge ett lugnare upplägg och därmed kan hästen få sitt lopp utan att pressas för hårt! Vidare ska Rokkakudo gå barfota runt om för första gången sedan han vann Kriteriet och det tycker jag är värt ett streck!

Spelförslag: 2400 Rader / 1200 Sek

1. 1,4,5,7,8,9
2. 1,2,7,8,9
3. 5,8,9,10,11
4. 4,5,6,8
5. 1
6. 1
7. 2,3,5,10