Finaldags idag och fina tävlingar runt om. Solvalla står för värdskapet och det ser ut som att huvudstadsbanans fina bana kommer att vara i mycket bra skick även idag.

Det luktar lite favoritbetonat runt omgången då det finns ett par riktigt starka favoriter. Jag har dock några roliga drag som får chansen som bra motbud. Adielsson är tillbaka efter lång avstängning och det är skönt, jag har liksom saknat den blåa dräkten – välkomman tillbaka!

Avd 1

Här har jag under en veckas tid försökt bygga upp teorier som ska kunna fälla favoriten Mr Picolit. Högen med dåliga sådana rasade dock på sin egen orimlighet och nu står han där – som ensam på lappen. Hästen har FÖR bra förutsättningar. Spets och slut, säger min kontakt i stallet och jag kan inte annat än att hänga på.

Avd 2

Här finner vi två större favoriter i Mellby Amiral och Västerbo Highflyer, båda kommer från imponerande segrar, men här är det tuffare och jag har motdrag.

Västerbo Highflyer kommer att få det tufft oavsett från spår 12 och är inte värd sina streck medan Mellby Amirals oförmåga att öppna snabbt kommer att tvinga honom till ett tufft lopp. Min idé är Havbergs Mimi som efter två strykningar innanför sig har finfint spetsläge och dokumenterad toppform. Vidare vill jag ha med Jonathan Palema som denna gång är på tog för lågt streckad. Hästen är jämnheten själv och enligt Åke är han bäst bakifrån vilket för startspåret näst intill perfekt. Gambrinus Degato är klart mycket bättre än raden och måste med, Real Showman må vara bäst över korta häcken, men ska med från perfekt läge och sist med på systemet går Svana Line som åter ska gå barfota runt om!

Avd 3

I guld står Strong Boy D.E mycket fint till med bra spår och fin form. Hästen är dock av modell äldre och min känsla är att han tappat lite i sin explosivitet, vilket kan ställa till det lite inledningsvis.

Det är flera motståndare som kommer att köra från start. Lövgren måste verkligen vara på hugget för att kan kommer nog inte att få glida till spets hur som helst. En tuff öppning över medeldistans bäddar för mina tre drag som alla besitter en ruskig avslutning. Caddie Comet ska äntligen gå barfota runt om vilket gör mycket på den kusen. Han har superform enligt stallet och måste med! I Won´t Dance galopperade otippat sist, men känns bra i träningen samt tokdraget Harry Haythrow som flög fram som tvåa i sin gulddebut senast!

Avd 4

För den som letar fler spikar har jag här ett tufft, men inte omöjligt, förslag i What Love Can Do. Hästen kommer denna gång att gå med helstängt, barfota samt med jänkarvagn. Det är spets som gäller och det kan mycket väl bära hela vägen.

Hon är dock spikförslag nummer tre för mig och jag garderar med flera hästar. Loads Of Dosh är stark som få och har lopp i kroppen efter behandling nu. Hästens svaghet är speeden, men räknas tidigt här. Starbec´s Macko ska återigen gå optimalt balanserad här, precis som vid sin överlägsna försöksvinst, och har fint läge. Han kan avsluta vasst och måste med på alla seriösa lappar. Jag tar även med tre större skrällar i Icebear som imponerat i år, Eklas Superior som ska lättas i balansen för första gången idag och Acriter som vinner på V75 nås som helst.

Avd 5

Här nöjer jag mig med tre hästar som jag tycker höjer sig väl över resten. Två ger dessutom mycket bra betalt!

Quangaroo Zet står bra på det här. Hästen kan öppna bra, kommer från ett stall i full form och var bra sist. Vägen mot spets ser öppen ut och väl där är han hästen att slå. Värst emot är Keso som kommit igång fint i regi Svanstedt. Hästen känns förbättrad i träning och ska räknas tidigt. Miljondraget är Orne As som ser bättre och bättre ut för varje start efter skada. Han har en vass avslutning med rätt ryggar och som han gick upploppet ner sist är han svår att inte spela.

Avd 6

I stoeliten är det många som vill vara med och göra upp om segern. Loppet är jämnt och jag väljer att ta med fyra hästar som jag tycker är huvudet högre än övriga.

Simb Ruby är mitt förstastreck då hon nu faktiskt går ner lite i klass. Hon har startat i guld på slutet och gjort det mycket bra i sina två senaste lopp. Nu ska hon lättas i balansen och hon blir mycket farligt idag. Calamara Donna vågar jag inte släppa från bästa läget. Jag tror att det är hon som kommer att köra i spets och går det inte för tufft till i spetsrusningen måste hon räknas. Polly Frontline gillar jag och även om hon möter de tuffaste stona för första gången har hon kunnande att överraska. Hästen är snabb ut och kommer att få en fin position. Sist med på lappen går Laurel America. Hästen var mycket vass i två raka i Danmark innan senast då hon kvävde sin i spets. Den starten är bra och glömma och från ett fint läge ska hon med.

Avd 7

I avslutningen väljer jag att spika outtröttlige Global Mazarine som är ute över perfekt distans. Hästen har slutat att strula i loppen och har hållit sig i trav på slutet. Hästen blir aldrig trött och han startar med kanonchans idag!

Spelförslag: 2016 rader / 1008 Sek

1. 5
2. 2,4,5,6,8,9,12
3. 2,8,9,10
4. 2,3,4,5,9,10
5. 6,9,11
6. 1,2,6,9
7. 7