V75-finaler med guldkant! Så kan man nog bäst beskriva veckans V75-omgång från Solvalla. Med finfina lopp runt om och dessutom Solvalla Grand Prix som lök på laxen blir sann travunderhållning i eftermiddag. Ska jag höja omgången än lite mer så gör ju ett strålande höstväder inge saken sämre. Jag kommer att sitta bänkad med resterna av chipsen, från gårdagens fotbollskväll, i knäet, laddad och till slut förhoppningsvis även omåttligt rik innan dagens är slut!

Avd 1

Fyra hästar har jag valt att höja över de andra i inledningen. Normalt ska No Deal ha en kanonchans att stå som segrare, men det är inte helt normalt för dagen så han har visat lite vikande form på slutet och det föranleder gardering.

Värst emot är Seabucuit som ska ha fin chans trots trist läge. Hästens inte helt imponerande seger senaste ska man inte ta så hårt på då Timo matchats för dagens uppgift. Vidare så funkade inte utrustningen fullt ut och det kommer inte att strula nu – hästen är med på målfotot! Mina drag är Robin Ru och Democrat. Robin kommer att gå med optimal balans och nu köras mer på chans, vilket jag anser helt rätt då hästen är som en oljad iller med en ryggresa. Democrat är även han vass med ryggar vilket han visade med undertryck sist – varning!

Avd 2

Även i Klass II-finalen har jag selekterat ut fyra hästar som jag tycker man måste ha för att det ska kännas tryggt. Bästa hästen, och även ett spikförslag för den järve, är Linslusen A.U som går ner i klass och dessutom kommer med rykande träningsrapporter i bagaget!

Jag vågar dock inte spika pga spåret. Hästen kommer att få göra väldigt mycket jobb själv är jag rädd och då räcker än så lite strul för att det ska häxa. En som kommer att få ett betydligt bättre lopp är Jeepster, som även hon nu går ner i klass en aning. Hästen är snabb ut och ska nu åter gå utan skor runt om – given. Rocky Reach blev jag imponerad av senast och hästen vann hur lätt som helst. Än har han inte brukats för fullt och får han en bra resa tror jag han är bra nog att vinna här! Skrällen är Let Ot Happen som var mycket bra i sitt försök som tvåa. Hästen blir stadigt bättre och från ett fint spår tycker jag att hästen ska med till glatt odds!

Avd 3

I guld tycker jag inte någon är chanslös och gör även en ”fegis” då jag streckar alla.

Loppet är egentligen det enda under dagen som inte håller full finalklass och det är inga vinstmaskiner någon av dem. De som jag vill varna lite extra för är Monster Drive som satt fast med mycket krafter kvar sist, Perfectly Enoguh som ska gå med jänkarvagn och Up Date Hoss som är bättre bakifrån än i spets!

Avd 4

Spik på Mynta Broline och det är inget snack! Jag har, sedan hästen vann sitt försök, haft en spik klar till denna finalomgång. När han dessutom lyckades dra spår två gjorde det ju inte valet svårare direkt! Detta är en kanon gott folk!

Avd 5

Diamatstoets final avgörs över två volter och det är inte helt enkelt att taxera utgången här. Bakspårshästarna är riktigt vassa, men det är inte helt enkelt att ta 20 meter på Solvallas snabba bana så jag streckar på från båda volterna.

Aroma Grim hade jag som drag sist och hon såg ut att gå mot seger när hon galopperade in på upploppet. Hon hade krafter kvar och såg för övrigt bra ut. Nu kör Jorma och då ökar spetschansen betydligt i mina ögon. Från spets blir det en hård nöt att knäcka för övriga. Global Midnight är bra och hon trivs med förutsättningarna. Hon har bra chans att komma långt fram i starten från sitt springspår och det är värt mycket här. Även Ariel Boko är given på lappen. Hästen är mycket stark och gör nästan alltid bra lopp. Sembs Ouradour kommer med gott rykte från Finland och och ska med, liksom Aloe Vera som alltid är farlig om hon får sin smygare. Skrällarna är Lattitud Broline och Cuba Cohiba. Båda har fin form och är bra nog att vinna på V75.

Avd 6

Första dubbelavdelningen är riktigt kul. De två favoriterna ägs båda av gamle Halmstadstränaren Kari Lähdekorpi, men tränas av olika tränare vilket gör det extra roligt. Båda ska med på lappen.

Prey Frontline är den som jag ser fram emot mest att så då han för första gången ska gå barfota runt om och dessutom med jänkarvagn. Salmela har laddat för detta loppet i 1,5 månader och det kan bli hur bra som helst. Laurier Dag är den andra pållen. Hästen har imponerat storligen sedan han kom i Robert Berghs träning. Han är nog den som är bäst av hästarna, men spår och kusk gör att han är mer sårbar nu. Draget i loppet är Call Me Hanover som även han matchats mot detta loppet ett bra tag. Han kan öppna snabbt och kommer att få ett fint lopp här – varning!

Avd 7

Solvalla Grand Prix ser ut att vara vigd år Digital Ink i år. Hästen har imponerat storligen i höst och insatsen senast var fantastisk. Han kan vara landets bästa häst för dagen och då han har bra startryggar denna gången tror jag att övriga är chanslösa!

Spelförslag: 3024 rader / 1512 sek

1. 3,6,8,10
2. 3,5,7,10
3. 1,2,3,4,5,6,7,8,9
4. 2
5. 4,5,6,10,13,14,15
6. 2,5,11
7. 9