Finaldags på Solvalla idag och återigen chans på fina pengar. Många favoriter har fått dåliga lägen och det höjer motivationen ytterligare i jakten motbud. Förra veckan gav mitt system sex rätt och 3000 spänn, men det var snöpligt att spiken galopperade. Formen är dock finfin och jag tar revansch idag istället.

Att tänka på idag är att Solvalla har lagt lite grövre material på banan inför vintern och det kan krävas fäste bak för vissa hästar. Det är även en nackdel för de som har lite tveksamma hovar – då blir nog tvungna att slå på skor då materialet sliter mer!

Avd 1

Här är Food Money åter favorit, men hästen betedde sig mycket underligt sist och känns mycket tveksam. Han drar även mycket streck på medias tjat om att det rör sig om ett blocketfynd – det finns betydligt bättre hästar med här – schas!

Time Machine missgynnades av banan sist och hoppade. Han är i grunden bästa hästen och är given på min lapp oavsett löpningsförlopp. Även Narold Vox är given på alla seriösa system. Sist var han grymt bra och hade vunnit om han inte fått en trött rygg framför sig i sista sväng – bättre läge nu! Draget är Tomorrowland som även han var grymt bra sist som trea efter galopp. Nu pratas det om att lätta hästen i balansen och det ska tydligen ge mycket effekt – håll i hatten!

Avd 2

I detta tvåhästarslopp gör jag det enda rätta och tar ställning! Jag kommer att spika Montdore och lämnar Lover Face utanför. Jag har fått så bra info på Montdore att jag är beredd att chansa lite nu när han står med bättre startspår än Lover Face. Bergh är helnöjd med hästen och kommer att göra förändringar på huvudlaget för att få hästen snabbare från start – bra spik!

Avd 3

Solvalla Grand Prix för fyraåringarna har samlat ett härligt gäng kanoner och det kommer att bli ett rivigt lopp. Jag streckar tre hästar som normalt är huvudet högre är övriga!

Min förstahäst är Riff Kronos som är något utöver det vanliga. Hästen har gjort enorma prestationer på slutet och löpningsförloppen verkar kvitta. Nu kommer han att få ett nytt huvudlag för att kunna öppna vassare. Dödens gäller, men det tror jag kvittar och han är med på målfotot. Ledningen kommer Charrua Forlan att ta. Sundbergs häst, som bara blir bättre och bättre, kommer att sälja sig dyrt därifrån och är given. Jag kommer även att strecka Call Me Keeper som är tillbaka i full form nu, men står med trist läge. Han gynnas om det körs hårt i spets, vilket det ser ut att göra!

Avd 4

Klass II är ett getingbo där ingen känns helt chanslös. Jag streckar tre hästar som jag, efter mycket analyserande, kommit fram till ska ha bäst chans.

Dencos Nemo Kilab har varit grym på slutet utan att få vinna. Hästen har fått tunga lopp, men ser ut att kunna komma till spets nu och då blir han svårslagen. Även Rolex får plats på min lapp. Med framspår hade jag spikat då det är bästa hästen. Nu krävs lite tur, men han kan göra mycket jobb själv och gynnas av högt tempo. Sist med går Rub It Out som startar från perfekt spår och har full form. Sist hetsade hästen upp sig efter ett par omstarter, men gjorde det bar ändå som trea. Nu har hon perfekt spår och från rygg ledaren blir hon farlig!

Avd 5

Diamantstoet är även det ett jämnt lopp med många segerkandidater fördelade på två volter. Jag har kokat ihop sju streck till slut och har på känn att det kan skrälla rejält här!

På start är det Jetset och Alvena Take It som gäller. Oavsett vem av dem som kör i spets så kommer båda att få bra lopp det är guld värt i lopp som dessa! Alvena Take It kommer att gå barfota runt om ingen enligt stallet och hon var vass på den balansen sist. På tillägg kryllar det av bra hästar. Från stall Walmann startar Uranium och Rigatoni som båda är riktiga sluggers. Båda är givna, men extra varning på Rigationi som ska gå barfota runt om efter att ha tvingats gå med bakskor i sina två senaste lopp! Village Suprise är även hon värd ett varningstecken nu. Hon är stark som en björn och gillar när banan är lite grov – stormvarning! Med går även Todays Butterfly som var vass efter galopp sist och Caddie Girl kommer från formstallet Jerry Riorden!

Avd 6

Bronsfinalen är bland de finare på mycket länge. Det är många blivande gulddivisionare som gör upp om pengarna här och jag väljer att strecka på!

Jag läser hård körning från start och det kommer att köras friskt på många händer! Saoveur är förstahästen trots bakspår nu. Han har så härlig inställning så strular det inte för mycket så kommer han att vara med på linjen även med ett blytung resa i spåren. Även Checco Boko är given här. Hästen startar med fint läge och vann sist med mycket krafter kvar – Nurmos mycket nöjd i träningen! Från bakspår tar jag med Red Rapide och Coldtown som är grymma avslutare och gynnas när det körs för hårt i täten. Jag betalar även för Remember My Name som åter är i full form efter en svacka och Zonguldak som alltid är farlig med rätt resa!

Avd 7

I guld går jag kort på två hästar! Jag läser loppet så att favoriten, On Track Piraten, kommer att få gå i dödens på Chelsea Boko och det öppnar upp för mina två streck som anfaller 700 kvar!

Både Nahar och Digital Ink kommer från två mycket fina insatser i sina senaste starter. De är in mina ögon de med bäst chans i loppet och två streck räcker!

Spelförslag: 2268 rader / 1143 sek

1. 3,6,11
2. 6
3. 5,8,12
4. 1,2,12
5. 3,4,6,8,9,10,11
6. 1,4,5,9,10,12
7. 9,10