Dubbel jackpot på Solvalla idag och sista chansen att bli ekonomiskt oberoende detta året! Det har en intensiv V75 vecka med fyra omgångar, jag har varit bra på det i två av fallen och det bådar gott inför idag.

Fin bana är att vänta. Dan Udell på banan tycker att barfotakörning är möjlig och det gynnar många för dagen!

Jag kommer att spika tre hästar och det bli i de tre sista avdelningarna. Photo Princess har varit snuskigt bra på slutet och vunnit i mycket övertygande stil. Formen är den samma och hon måste ha kanonchans! Beckman är nästa spik och även han övertygar storligen. Han har sex raka segrar och är obesegrad för Åke. Hade det varit frågan om vinterbana hade jag garderat, men barfota blir han omöjlig att slå! I avslutningen singlar jag Overtaker By Sib som är något av hösten häst. Han höll så när på att slå Udos Oiler senast trots en stor galopp i inledningen. Jag tror hästen vinner även om han får gå utvändigt nu när han åter kan gå helt utan skor!

Avd 1

Väljer man att gå emot storfavoriten Don´t Wear Pjs så är det många som knackar på dörren. Jag streckar sju till då favoriten vilat en månad!

True Advantage fick regelrätt stryk av favoriten sist, men var inte som bäst. Nu kommer hon åter med laddade batterier och hon går bra efter vila! K.L.M Phrelong tycker jag är draget och hon kan få loppet här. Hon kommer att krypa ner i rygg på favoriten och sedan finns bra chans på lucka när True Advantage trycker på sista varvet. Citrin vinner när som, Popcorn Lavec har lopp i kroppen och ska gå skolös, Canaca B.F är Nurmos uppåt på och Pebbly kan avsluta snabbt med rätt resa – som Mona säger: Alla ska med!

Avd 2

Även här vill jag gardera storfavoriten. Claes Boko var bra sist och vann efter startgalopp, men han mötte inte mycket den dagen. Nu är det klart värre emot och jag streckar på.

Uino Mystica är en häst vi kommer att få ser mycket av framöver det är jag tämligen övertygad om. Han återkommer nu efter lite lagning och tränar starkt! Mr Big är även han bra för klassen och verkar bra bli bättre. Han har full form enligt stallet! Jonathan Palema står med dåligt spår, men är stark och rejäl så det kan gå ändå. Hade han haft spår 1-5 hade jag singlat, men nu får han stå tillbaka lite in rankingen. Nougat Ås var inte helt till belåtenhet sist ströks. Nu är han behandlad och känns bättre än innan V75-vinsten. Victory On Line och Horton ska med och startar med skrällchans.

Avd 3

Jag fortsätter min jakt på favoriterna och denna gång är det Saston som ska fällas. Jag älskar hästen och det bär mig emot, men nu är det stor stor risk att han fastnar invändigt och på speed kommer han inte att vinna!

Strong Boy D.E har hittat en hysterisk formtopp i vinter och kommer med bland annat på frankrikesegrar i raden. Hästen kan mycket väl sno åt sig spets och då är det hästen att slå. On Track Piraten gjorde det bra mot favoriten sist och då med skor på. Nu blir det på nytt barfota och det gör säkert 20 meter till vilket betyder att hästen kommer att vara med på målfotot. Spring Erom ska med om han lyckas hålla spets, Simb Ruby på sin hysteriska form samt Pitch Command som nu åter får optimal balans på hovarna!

Avd 4

Klass I-finalen är nog omgångens jämnaste och i stor kan vem som vinna. Jag stannade till slut på sju hästar och det var vad plånboken pallade!

Digital Ink är given som favorit efter sina fina insatser på slutet. Hästen har dock sprungit på sig snabba pengar och måste synas. Cantab Sisu är ett roligt drag denna gången. Från perfekt läge ska han laddas mot spets och köras där iförd helstängt huvudlag och barfota runt om! King Creole E.P är en topphäst som inte får negligeras trots dåligt läge. Hästen vann på V75 från spår 12 för ett par månader sedan och ska med på alla seriösa lappar denna gång. Kalle har kanonform och orkar göra mycket själv, Future Love är mycket bättre än raden, Elit Håleryd står med perfekt smygläge och El Mago Pellini kan mycket när han funkar – samtliga med på lappen!

Spelförslag: 2352 rader / 1176 sek

1. 1,2,3,5,6,9,10
2. 1,4,5,8,9,10,12
3. 1,2,3,5,7,8
4. 1,3,4,6,8,10,12
5. 11
6. 10
7. 4