Ikväll tar vi chansen att komma åt då många extra miljonerna som står på spel denna extra V75-omgång på Solvalla. Då Jubileumspokalen avgörs väntas topptrav och det är inga dåliga lopp som fyller upp spelet.

Vi väljer denna vecka att hänga upp systemet på tre spikar, väl medvetna om svårigheterna med detta, men det är tre mycket bra spikar i våra ögon. Det förväntas sensommarväder och med det möjlighet att köra med optimal balans. Inget extra upploppspår eller vinklas startbilsvinge!

Avd 1

Inledningen gör vi enklast möjligt och spikar Opitergium. Luddes strulputte har äntligen växt i sin stora kostym och verkligen imponerat i år. Hästen visar inga svagheter och motståndet denna gång är av sämre modell än på slutet – toppchans!

Avd 2

I andra avdelningen gör stona, precis under eliten, upp om 150 000 i Queen L:s lopp. Vi går emot favoriten här och har fin inför på två bra motbud.

Love N´Hate drar många streck här och det baseras på de imponerande loppen hon gjorde i Drottningens försök och final. Efter det har dock formen sett aningen vacklande ut och vi finner som självklart att gardera. Nanny Fine låter det klart uppåt på och Henrik Lönborg har lovat att bjuda upp till dans. Löftet ligger i att svara spets och inte under några som helst omständigheter svara. Det är perfekta förutsättningar för ekipaget och vi tror på toppchans. Global Kitten känns lite bortglömd denna gång och ska vi utnyttja. Hästen är jämnheten själv och möter inte sällan hingstar vilket medfört en härlig hårdhet som många andra i loppet saknar – väl investerat streck i våra ögon. Britt Hudson är nästa ”måstehäst”. Hon hoppade av oklar anledning sist med segern till synes i sin hand. Hon är dock mycket fint i ordning för dagen och galoppen får ses som ett olycksfall. Tokdraget är Roxa Sisu som till skillnad från Global Kitten blandar och ger i sina prestationer. Har hon en bra dag slår hon de flesta, men tyvärr kommer de inte så ofta – dock snabb ut och kommer att få ett bra slagläge!

Avd 3

Loppet för elitstona är ett riktigt kanonrace med flera internationella stjärnor samlade. Vi garderar stort och tror och att det kan ge bra utdelning.

Favorit är Tamla Celeber och det med rätta. Hästen har inte fått så bra utdelning som vi är vana vid, men har å andra sidan visat att hon vuxit in i den absoluta eliten i år. Denna gång slipper hon att göra det tuffa jobbet själv och kommer att dyka upp på målfotot med minsta klaff. I vårt tycke finns det en häst till som är lika bra, och som betalat mycket bättre i skrivande stund, i Marielles. Hästen är både stark och snabb – nu med Erik i jollen – kul idé! Dileva Käll står fint till med spår ett och kommer från ett imponerande banjobb i veckan. Hästen rapporteras i full form och kommer att forma loppet från ledningen. Får hon fuska bort 500 meter mitt i loppet kan det räcka och hon ska med på lappen. Save The Quick är nästa gäst med kapacitet att vinna loppet. Hästen är mer stark än snabb och stallet har siktat på detta loppet läng och det kan bli dyrt att hoppa över detta streck. She Loves You chockade många under elitloppshelgen då hon gick barfota runt om och slog bland annat Tamla Celeber regelrätt. Hästen ska i lika fin författning idag och det blir åter igen barfota runt om! Global Midnight får sitt elddop här och det kan bli tufft med bakspår om ni frågar oss. Hästen ska med på lappen, men har gjort sina bästa lopp med tätkänning och vi tycker att hon är lite mycket streckad i förhållande till chans. Vincennes och Viola Silas står med usla spår, men är båda fantastiska hästar och vi vågar inte släppa dessa!

Avd 4

Efter två garderingar a al modell större tar vi här ställning och sikar en blivande kanon i Nato Dream. Melanders häst fick visserligen stryk sist, men det var efter ett mycket tufft lopp och prestationen var väl så bra som innan. Det som var positivt var att hästen uppvisade god startsnabbhet vilket kommer till nytta här. Melander kör sig till piken efter 500 meter och barfota runt om + ledningen = vinst!

Avd 5

Klass I-försöket är nog så svårlöst som stoeliten och vi känner att en stor gardering är väl på plats. Sex hästar slutade det på och det känns säkert.

Digital World är med i loppet kan vi utläsa hårt jämnt tempo. Då hon även möter hårdare hästar än normalt så kan man även förvänta sig att hon blir hårt utmanad till slut. Hon knäcker troligtvis ledaren tidigt, men bakifrån finner vi några springare som blir svårtuggade. Aponia Boko är normalt inte osäker och galoppen sist ser vi som en engångsföreteelse. Hon tränar mycket bra enligt stallet och man tror på mycket bra chans trots bakspåret. Nellie Miss gillar vi och hon går ner i klass här. Hästen satt fast med mycket krafter sist och kommer hon ner i banan kommer hon att ha nytta av de krafterna idag. High Legs möter även han lättare djur än han brukar. Bakspår är inte optimalt, men spelvärdet är högt och formen är mycket god för dagen – måstestreck. Falkens Max har piggnat till efter att man dragit skorna på honom. Två raka utan dojjor och samma balans nu – ska med! Tokdraget är Golden Sid, som tränare Linder, har slipat noga till denna starten. Hästen känns som en elithäst i träningen inför dagens uppgift och optimal balans är utlovad!

 
Avd 6

I guld kommer vår nästa spik och det är i våra ögon en självklar sådan. Caballion har man nu hittat rätt balans på och hästen håller sig i trav även när han börjar få mjölksyra till slut. Hästen bli bara bättre och bättre och lång distans är ett plus även om han travade långt under 1.10 sist i Hugo Åbergs på Jägersro.

Avd 7

Kvällen höjdpunkt, Jubileumspokalen, går verkligen inte av för hackor och det är i stort sätt samtliga femårskanonerna som samlats för att göra upp om en miljon i förstapris.

Orecchietti är hästen att slå. Han har visat att platsar i Eliten och en häst som varit med i Elitloppet som samtidigt vunnit spårlottningen är solklar som förstahäst. Hultmans kanon har mycket bra spetsläge och med bästa kusken blir han svårslagen. Det som kan fälla honom är, som så ofta när han är med, Ludde. Nu står hans kanon, Raja Mirchi, med bra spår och det är ingen häst man kör fint med, även om Ludde aldrig kör speciellt fint vanligtvis! Det kommer att gå fort i täten med Ludde utvändigt och det kan bädda för en överraskning. Vi tar, förutom de två ovan nämnda hästarna, med två till i Friction och Deuxiemie Picsous. Båda hästarna är mycket spurtstarka och gynnas av hårt jämnt tempo. Friction ger extra bra betalt efter sin mindre lyckosamma debut i guld sist och det tackar vi extra för – hästen hade naturligtvis detta loppet som mål och det är nu han kommer att vara som bäst! Deuxiemie Picsous är en hårding av rang och det är en egenskap som ofta ger fint resultat – given på lappen vid gardering.

Systemförslag: 960 rader / 480 sek

1. 4
2. 1,4,6,7,10
3. 1,2,6,7,9,10,11,12
4. 7
5. 4,6,7,8,9.11
6. 4
7. 1,2,6,9