Då var det lördag igen och nya chanser till ett liv i lyx efter en lyckad V75-omgång. Solvalla gäller och efter en lång säsong med fantastiskt banunderlag får man denna vecka kapitulera för vädrets makter och erkänna sig ”osäkra” på förutsättningarna. Min bedömning efter ett samtal med banpersonal är att barfotakörning är för den mycket modiga (eller läs omdömeslöse).

Maharajah gör sin sista start innan det ska beslutas om ett eventuellt vintertävlande i Frankrike och han får agera spik tillsammans med två fina hästar till! Jag spelar endast V7 idag då jag tror det blir ganska låg utdelning!

Avd 1

Jag garderar By Air utan att tveka här. Hästen är bra, men kommer nu att få ett tufft lopp och det saknas inte motstånd.

Chapeau vek sig enkelt sist, men är en häst som alltid gå med skor och kommer inte att missgynnas lika mycket som favoriten av banan. Han gillar inte att få grus i ögonen och jag tror han körs i spets – bra chans. Draget är Ulm Karsk (som jag testade att spika senast till två procent!). Hästen satt fast med vinstkrafter då och jag hävdar att han vunnit om kusken kört som han borde… Nu blir det skor, men hästen funkar fint även med denna balans! O.U Glide var grym sist och måste med även om hon är klart bäst med skor, liksom Montgomery Gel som har formen i topp. Skrällarna är Sophias Blush från perfekt läge och Snadrngham Hanover som drogs bakåt senast och gick i mål med alla krafter kvar.

Avd 2

Här kan jag inte göra annat än spika Örbäckens Cruella! Svenssons fina sto har varit helt fantastiskt fin på slutet och då hon visade sig gå bra även med brodd näst senast finns inga orosmoln på himlen. Hon släpps tidigt till ledningen och håller sig där in i mål!

Avd 3

Så var det då dags för Maharajah, Sveriges kanske bästa häst. Det pratas Frankrike och det pratas lopp med många miljoner i förstapris och så funderar vissa på att gardera honom i ett riktigt uselt V75-lopp!?

Jag kan bara se banan om motståndare och den tror jag han besegrar då han inte kommer att behöva köras för fullt. Lugn start och sedan glider han till spets och likt Örbäckens Cruella så stannar han där hela vägen in i mål.

Avd 4

I klass II-försöket kommer jag att gardera stort. Många kapabla hästar med lite osäker formstatus gör upp om pengarna och det är inget som känns självklart i detta lopp.

Det kommer att köras från start och många pratar om ett önskemål att få köra sin häst i spets. Jag tror dock att Star Advisor Joli är den som drar längsta strået i den matchen och sedan kommer det att vara positionerna som avgör. Chip Lane är kapabel, men osäker. Banan kommer inte att gynna honom, men från perfekt läge får han plats. Leonas Kaiser gillar jag skarpt och han kommer från en fin insats. Blir han inte hängande från början kommer han att vara med på målfotot. Lotuscherie tror jag inte så mycket på då hon är en utpräglad spetshäst, men på hennes fina grundkapacitet är det dumt att vara snål. Stormvarning är det på Alfas Dimitri som sist travade bättre än på mycket länge. Hästen stördes till galopp 600 meter från mål och var trots det knappt slagen! Skrällarna är Gyllenberg som nu är i finsk träning och gjort det bra där, Potemkin som kommer från Berghs formstall och Max Bob som är känslig, men kapabel.

Avd 5

I stoloppet väljer jag att bra plocka med hästar från tilläggsvolten. Favoriten från start, Desdemona Boko, är inte en stabil häst i volt och är dessutom mycket missgynnad nu när banan blir sämre!

Idonette väljer jag att ranka först. Hästen har avslutat mycket bra i sina två senaste lopp och ser för dagen mycket formstark ut. Hon går normalt med skor och påverkas föga av banan nu! Även stallkamraten Beeboop Laday ska streckas tidigt. Hästen visade sist att hon duger på V75 även om hon travar med dojjor! Abslolute Newport hade varit ett förslag till spik om hon inte startat från så dåligt läge. Med bakspår på tilläggsvolten startar hon i praktiken med 40 meters tillägg och det måste klaffa om hon ska hinna fram. Kul streck är även Twigs Voici som går bäst med rygglopp, Isenbajeva som är klart bättre än vad strecken påvisar och Lina Liv som alltid är farlig om hon får sin smygare!

Avd 6

Sist spiken finner jag här i första dubbeln. Det är Real Showman som får förtroendet efter sin mycket imponerande avslutning senast. Hästen såg fantastiskt fin ut och har nu ett perfekt läge i rygg på spetsrusaren Dontellmeanymore. Från som sämst tredje utvändigt kommer Real Showmans speed att bita bra över upploppet och det känns om en mycket bra chans i ett annars så jämnt lopp!

Avd 7

Avslutningen är ingen lätt historia att bena ut och det slutade med hela sex streck innan jag kände mig till freds.

Min tipsetta är Mercery Broline som gjorde en ruggig insats senast som trea. Han blev hängande i spåren från start och tvingades backa sig sist. Efter den gick han en härlig avslutning med full fart över mål! Vidare är Trailing Edge given trots dåligt spår. Bergh är mycket nöjd med hästen för dagen och distansen är hästen bästa. Maranello är även han given trots dåligt spår. Hästen har höjt sig många nivåer på slutet och varit bra efter mycket tunga resor. Distans och banan är bara plus! Miljondraget är Royal Fighter har mycket fin form. Titta på hästen avslutning senast när han flög fram över upploppet. Han kan dessutom öppna och kan få loppet här! Sist med går Cutting Edge och Finish Future. Båda är högkapabla och får de sitt lopp är de bra nog att vinna till mycket glada odds!

Spelförslag: 2016 rader / 1008 Sek

1. 1,3,4,5,6,7,8
2. 4
3. 8
4. 1,2,3,4,5,6,10,12
5. 6,7,9,11,12,13
6. 9
7. 5,6,7,10,11,12