Jackpot med 48 millar till en snuskigt rik ensam vinnare – trav är underbart! Trevligt även att Solvalla står för värdskapet då man haft sin bana i kanonskick över hela vintern. Valfri balans som det ser ut och det gynnar mig!

Jag ska fälla ett par stora elefanter idag och siktar på de stora pengarna. Risken finns för en dumstrut, då det kryllar av påpassade hästar, men jag är beredd att ta chansen!

Avd 1

Här tar jag dock favoriten i hand och singlar Västerboonthenews som jag tycker redan står med ena benen först i mål. Hästen har sett formidabel ut på slutet och det är ingen som vill eller kan ta emot honom från start. Spets och slut!

Avd 2

Den första stora lampan att släcka blir Calvin Borel som kommer från en lång utlandsresa och det brukar sätta sina spår. Han fick dessutom gå i botten i loppet han var med i och han är verkligen i fara idag!

Jag har flera roliga streck som bara måste med. Liberty Face är given efter hästens fina insats i spåren sist. Nu har han betydligt bättre läge och ska gå barfota! Rocky Reach spikade jag sist till fint odds och han är given i nuvarande toppform. Även Tenzing har jag tjatat om i vinter och han är given trots att han var usel sist. Felbalanserad på lustig banan var orsaken och han får en ny chans. Sprit Real är även han bortglömd. Han gick vasst trots skor som tvåa sist och nu blir det åter skolöst. Sist med går Quick Fix i toppform och Nelly Burge som man rycker bakdojjorna på till idag.

Avd 3

Här finner vi dagens största favorit och den som jag kommer att få mest spä för att jag garderar – Digital Ink! Jag resonerar dock såhär:

Med en månads uppehåll innanför västen på denna hästen är inte optimalt. Han är stor och trög i träningen vilket kan ge lite sega ben här. Jag vill ha med Harry Haytrow som jag hoppas kör i spets och Dreams Take Time som känns bättre än någonsin i träning!

Avd 4

Här tar jag på min tuffa keps och går kort med två tuffa streck. Jag chansar bort storfavoriten Nadal Broline som jag tycker är allt för grön än och nu möter mycket tuffa hästar.

Jag streckar Digital Collection som jag fått mycket bra info på och som nu åter kommer att gå med optimal balans och Raymond Palema som jag tjatat om och tycker står på tur för seger. Hästen har matchats för detta loppet sedan senast och Örjan låter lite mysigt uppåt när han pratar om hästen.

Avd 5

Nu följer min mardröm vad gäller propositioner: Lärlingar bakom ston! Det kräver nästan alltid många streck och så även denna gången!

På start kommer jag att strecka tre hästar som alla är kapabla och god form. Windy Ways står finfint till i loppet och är inte så osäker som raden kan te sig. Nu barfota runt om och bra kusk. Bascaphi In gör andra starten för unge herr Untersteiner och bör vara förbättrad nu – given! Även I Love Champgane måste ha god chans från sitt fina springspår. Hästen är snabb ut och får hon vara i fred en bit blir hon svårslagen.

På tillägg vill jag ha med två storskrällar som är förvånansvärt bortglömda. Aroma Grim så nu slipper skor och Stylish Hanover som var trea i stoeliten sist, men det verkar svenska spelkollektivet glömt?

Avd 6

Första dubbeln ser ut att köras i ett rasande tempo redan från början. Det är en handfull ekipage som vill till spets och det kommer att bli trötta ben till slut. Jag tar utgångspunkt i det och streckar de två starkaste hästarna som lösning!

Ska jag ranka mina två streckar inbördes så får Oliwer Kronos stå knappt före Montdore. Oliwer var finare än jag sett honom någonsin sist och ser för dagen ut som en helt ny häst mot i tidigare regi. Montdore ska ni passa då han ska gå barfota runt om idag. Han har gjort det ok med skor på slutet men det är som natt och dag utan och han kommer att vara med på linjen idag.

Avd 7

Sista avdelningen kräver även den några streck. Jag har vridit och vänt på listan och kommer fram till att fem streck räcker långt!

Bästa hästen och mitt första streck är Jaguar Broline som jag tyckte var helläcker sist vid vinst från dödens. Han tål mycket jobb och ska räknas tidigt. Vidar är Tomorrowland och Dixie Exclusive givna. Båda är starka som få och gör sällan eller aldrig dåliga lopp. Mina varningar är I Am Dynamite som idag får Robert Bergh i jollen och bara det gör 20 meter i mina ögon. Barfota runt om dessutom gör ytterligare tio meter och det kan bli roligt idag! Tokstrecket är Mynta Broline som nu får sin gamle tränare, Peter Untersteiner, i jollen. Hästen är mycket grundkapabel om man väljer att köra med någon form av barfota balans så ska ni tänka på att han vunnit på en 12-tid över medeldistans på det!!!

Spelförslag: 2100 rader / 1050 sek

1. 6
2. 4,5,7,9,10,11,12
3. 1,2,3
4. 5,11
5. 2,4,7,10,12
6. 8,10
7. 1,3,6,12,14