Välkomna till en intensiv travhelg med V75 både från Svea rike och grannen Norge. Vi startar dock med lördagens omgång från Solänget, en omgång som Björn Goop tycker ser favoritbetonad ut, men det gör inte jag…

Det kommer att regna lite i norr under eftermiddagen, men det ska inte ställa till några problem som det verkar från barnpersonalen. Jag utgår från att det ska gå att köra med valfri balans. Bry er inte heller om att distanserna ser något annorlunda ut, det har bara att göra med att banan mäter fyra meter mer än de vanliga 1000-metersbanorna. Snabb är det normalt och upploppet är av normallängd.

Avd 1

Vi börjar med omgångens jämnaste lopp. Normalt hade jag nog kunnat tänka mig att spikar Quite Charming som är en hårding och nu går ner i klass, men han kan inte gå utan skor och det är en stor skillnad. Det blir därför en gardering av större mått.

Spetskampen är en oviss historia och det saknas helt någon klar favorit. Skulle High Leg lyckas försvara sitt innerspår så är han ett mycket spelvärt drag till tio procent. Misslyckas han så kan Never Young vara hästen som hittar till spets. Man ska trixa lite med huvudlaget för att få honom lite vassare från start och hästen ska passas på sin fina form. Nautical har länge gått med vinterbalans, men fick senast gå helt utan skor och skydd. Han såg läcker ut som fastlåst och kan få nytta av de sparade krafterna nu istället. Adam´s Eve kommer från en fin spetsviktoria på Valla och har dokumenterad storform. Känslan är dock att det kan bli dödens nu och jag är osäker på om hon pallar det mot hingstar, med på spelet ska on dock. Ett kul drag är Västerbo Europe som gick bra mot tuffa hästar sist. Han skulle gått utan skor, men då blev det inte – kanske nu istället? Jag streckar även Caramella B.F som gick bra utan skor sist, men kusken är inte direkt van vid att vinna på V75, O.P´s Flirt som gått bra enkla gäng, Caddie Geisha som måste ta sin första seger snart och tokskrällen Staro Family som gynnas av hårt tempo.

Avd 2

I Diamantstoets försök har två strykningar gjort förutsättningarna betydligt bättre för det hästar som startar bakifrån. Jag är övertygad om att vinnaren står att finna från spår tio och uppåt.

Mitt förstastreck är Hankypanky Pagan som var fin i sin årsdebut och nu bör vara ännu bättre. Hästen visade i fjol att hon tillhörde de lovande i sin kull och vann bland annat på rikstoton. Barfota runt om denna gång och hon kommer att bli svårtuggad. Från tillägg startar de tre hästarna som är värst emot mitt drag. Självklart är Abborren alltid farlig och hon har flera gånger visat att hon kan göra mycket jobb själv. Noir De Cherie gillar jag och hon var fin sist bakom toppstoet Twigs Tiffany. Nu ska hon få norskt huvudlag på för första gången och hon är mycket spurtvass med ryggresor – pass upp! Ariel Boko går med som sista streck på lappen. Hästen är en hårding och har tidigare slagit bra hingstar vilket få andra i loppet gjort. Får hon lifta med i rygg på sista varvet blir hon farlig.

Avd 3

Här går jag på ren logik och spikar Panne De Moteur. Hästen är bara bäst och jag vet att både Örjan och Hultman vill ha med honom i Elitloppet. Dagens lopp ligger rätt i tid för en rejäl uppvisning och därefter lite återhämtning inför ett Elitlopp. Den som tar emot Örjan idag kommer inte till mål!

Avd 4

Här kommer min lösning till en fin utdelning idag – Comte Du Pommeau! Pasi Aikios häst imponerade storligen i sin årsdebut senast och vann med halva upploppet trots ett tungt lopp. Distansen är ett plus denna gång och till 15 procent är det kanske årets spik så här långt!

Avd 5

Kallbloden möts över två volter i Säterbests Minne. Fem hästar känns huvudet högre än övriga och det känns heltäckt för min del.

Förstahäst är norske gästen Pondus som, likt sitt namn, verkligen utstrålar kraft och självförtroende. Han är stark och har en mycket hög segerprocent samt ett bra spår – allt för en förväntat topprestation. Algot Ålj har även han en imponerande segerrad med sig till loppet. Med sju raka segrar går det inte att ranka ner honom trots ett dåligt spår. Hästen är snabbast i gänget och får han inte för många som är i vägen under slutvarvet kommer han att dyka upp i striden. Friskus N.O är lite ojämn, men kapabel när han funkar. Örjan upp igen, som vid V75-vinsten i vintras, och han är given på lappen. Luringarna är Eldvin och Krusen. Eldvin startade i jänkarvagn senast och travade bättre än någonsin och det blir samma nu, medan Krusen är en stark rackare och absolut är värd mer än de fem procent som spelarna bjudit honom här!

Avd 6

Min tredje spik är inte lika kul som i fjärde loppet, men varför göra det märkvärdigt när det kan vara lätt. Caddie Gallant är helt överlägsen detta gänget och trots allt snack om två raka galopper så är det inget hetsa upp sig för. Hästen har haft problem med en hov och det är helt åtgärdat nu. Spåret är bara oddshöjande och det tackar vi för!

Avd 7

Avslutningen är kul då det är många frågetecken som ska redas ut: Håller Joker Stursk upp spets, kommer Montgomery Gel att vara tillräckligt förbättrad med bra ett lopp i kroppen, har Bergh lyckats hitta nyckel till Stay the Night på bara två veckor och kan är Kaka lika bra bakifrån som från spets?

Mina svar på frågorna är följande: Joker Stursk håller spets, men det hjälper inte då Montgomery Gel är så pass mycket förbättrad så han maler ner honom från dödens. Vidare är det inte säkert att Nurmos häst kan hålla en mycket förbättrad Stay the Night stången upploppet ner. Kaka är lika bra bakifrån som i spets, men frågan är om det räcker med lika bra i detta gänget, vilket åter står att se. Jag tar med alla utom Joker Stursk samt lägger till Cao Dai som åter ska gå med jänkarvagn efter det lyckade försöket sist!

Spelförslag: 1600 rader / 800 sek

1. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,12
2. 10,11,13,14
3. 8
4. 10
5. 6,7,12,13,15
6. 8
7. 3,6,9,11