Det bär norr ut idag och närmare bestämt till Solänget i Västernorrland. Det är en fin liten bana som brukar kunna representera mycket fina förutsättningar när de arrangerar rikstrav. Vädret verkar inte kunna bli så mycket bättre så här i hösttider och efter samtal med banpersonalen så kan jag konstatera att det kommer att köras trav på en optimalt förberedd bana!

Avd 1

Här inleds omgången med en mycket stor favorit i formtränare Båths Shiraz Brodde. Hästen som tidigare varit att betrakta som osäker verkar ha stabiliserats efter skada och kommer nu med två raka segrar. Jag tycker dock att spår ett är sämsta tänkbara för hästen, som riskerar att bli fast, och jag har ett par måstestreck att bjuda på.

Den jag tror mest på är en häst jag följt hos Thomas Jonsson sen han började starta – Super Streamline. Han har nu flyttat till Jocke Lövgren och sett helt bländande ut i två raka. Jag vill varan kraftigt för denna kapabla häst. Vidare är även Ninepoints Lucy given på alla seriösa lappar. Hästen har tampats med de bästa stona i årgångsloppen och härdats mycket på slutet. Nu kommer hon att laddas från start och kommer hon tid blir hon en hård nöt att knäcka för killarna. Miljondraget är Gigantic River som inte var stort slagen av favoriten sist. Då gick han med skor, men ska nu gå barfota vilket är en stor fördel – varning!

Avd 2

Här startar omgångens största favorit i Rolex, en häst som haft mycket problem med hälsan under karriären, men nu verkar stå på fyra friska ben. Jag kan dock inte spika en häst som galopperat i fler starter än han travat felfritt och får ta risken att stå med dumstruten här om hästen vinner med halva upploppet!

Motstånd saknas inte och jag vill varna lite extra för Gameplayer som tränar mycket starkt enligt stallet. Hästen är stark och rejäl och står med kommer att få ett bra lopp från sitt femtespår. Mitt drag är Twilight Eyes som verkar ha ätit taggtråd för dagen så fin som han var sist. Hästen brisade då enkelt till spets och vann med 20 meter i okörd stil. Jag tycker det luktar chans till repris och kommer favoriten bort kan det räcka hela vägen.

Avd 3

I guld snackas det vitt och brett om Nahar och uppstickaren Clas Bokos möjligheter att klå den forne Elitloppsvinnaren. Jag funderar i liknande banor, men kan inte förstå varför två andra springare inte nämns i vinnarsnacket!

Nahar har inte varit lika jämn i sina prestationer i år och kan inte lämnas ensam på mitt system innan han visar toppform. Clas Boko däremot är nog bättre än någonsin för dagen och är given utmanare. Jag vill dock varna kraftigt för en häst som jag vet att Nurmos tagit lugn tidigare, men nu börjat trimma på allvar för att få ut all kapacitet – Bon Frecia. En fågel viskade i mitt öra att hästen ska köras i spets här och det ska bli mycket intressant om den hårdare träningen nu get det resultat som tränaren hoppats – barfota runt om! Sist med går högkapable New Line som numera tränas av Jocke Lövgren. Hästen gillade inte banan sist, men känns mycket fin enligt stallet och står med skrälläge från spår ett!

Avd 4

Det första stoloppet går över medeldistans och det startar hästar över tre volter. Storfavoriten Valnes Chilly Står ensam från 40 meters tillägg och jag tror hon förlorade redan vid anmälan och hon borstas bort från mitt system.

Förstastrecket får istället Berghs andrahäst i Sessan Kimbee. Bergh tror hästen susar till spets och med första barfota runt om måste hon ha kanonchans till glatt odds. Även tokstarka Rarotonga är given på alla seriösa lappar. Hästen har laddats för detta loppet och man sparade hovarna på henne sist, men nu blir det optimalt och hästen är klart underskattad här! Sist med går fina Nikita Broline som sällan gör några dåliga lopp. Hon körs oftast offensivt och är sällan stort slagen när hon går felfritt. Nu andas stallet optimism och jag vill varna lite extra för henne denna gången!

Avd 5

Isbjörnsloppet är fruktansvärt jämnt denna gången och det har tagit mig många timmar att komma fram till en funktionell lösning. Till slut hamnade jag på tre streck och känslan är att jag lyckats mycket bra.

Från startvolten tar jag med två hästar från stall Björn Karlsson, en påläggskalv som verkligen kan kallblod. Hans styrning Tangen Haap tror jag tar spets och därifrån ska han slås medan stallkompisen Lottmar kommer att få en fin resa i rygg på ledaren. Båda är givna då de kan springa långa 1,25-tider vilket kommer att räcka långt här. Bästa hästen finner jag annars på tillägg och det är norske Storm Odd. Hästen är snabb som få och tar han ut sig för fullt tror jag övriga får mycket svårt att värja sig!

Avd 6

Första dubbeln är även det ett getingbo där de bästa hästarna normalt går bäst över lite längre distanser. Jag hamnar till slut på fem streck och det är jag trygg med.

De vassaste djuren tycker jag är Narold Vox och Breedlove. Båda har radat upp segrarna som är tagna både i spets och bakifrån. Men som sagt ovan så tycker jag att dessa båda är bäst över medeldistans så gardering känns givet. Omgångens ”nästagångare” är given på min lapp och det är Rico Follo! Hästen kördes avvaktande sist och när luckan kom in på upploppet flög han fram på Stenmarksmaner och blev tvåa! Nu barfota och varning varning! Lord Rocket tycker jag är värd ett streck han med. Sist gick han i dödens på Kadett C.D och utmanade hela vägen in i mål som tvåa. Nu är det enklare emot och han betalar mycket bra! Sist med går Long Night som dragit ett perfekt spår och är klart bättre än raden. Nu finns det chans på spets och då kan han bli obehaglig för övriga!

Avd 7

Avslutningen löser jag med mitt enda singelstreck – Saxo Holmsminde! Hästen känns bortglömd, troligtvis för den något segare insatsen sist, men det finns förklaringar på det och normalt är han bara bäst. Bakspår är inga problem, då han inte kan öppna, och given vinnare i mina ögon!

Spelförslag: 2160 rader / 1080 sek

1. 1,3,6,7
2. 2,5,10
3. 1,3,6,10
4. 3,5,10
5. 1,6,11
6. 3,4,6,7,10
7. 10