Det är Norrland som gäller i helgen och det är open stretchbanan Skellefteå som håller i tömmarna. Norrland till trots så har man ändå lyckats locka en hel del fina hästar till start. Vi utnyttjar detta och spikar inte mindre än tre hästar som alla står med fina förutsättningar och normalt hade dugt även på storbanorna. Övriga lopp är allt annat än enkla och det krävs många hästar för att känna sig säker.

Varning ska även utfärdas för vädret som verkar bli lite sämre och det kan ställa till det då banan inte är preparerad för väta för dagen. Kan ni vänta med att lämna in era system så gör det och håll då koll på banans beskaffenhet!

Avd 1

Jag gör det enkelt för mig och spikar direkt. Parkin är huvudet högre än sina motståndare här och även om läget inte är som bäst så tror jag han reder ut stormen. Ändring blir det först om hästen tvingas starta med skor, på grund av vädret, då det är ett stort minus.

Avd 2

I ett för mig nästan olösligt lopp tar jag alla och lutar mig stilla tillbaka och hoppas på fin utdelning.

Jag vill framhärda ett par pållar för er som inte vill helgardera, men ändå letar skrällbud. Då det i skrivande stund är två strukna på framspår har Bodo Di Quattro helt plötsligt bytt ett trist åttonde spår mot ett betydligt bättre sjättespår. Snacket hos Stall Bergh är att hästen är klart på gång och att han vinner när som helst. Hasse Bergh låter hälsa att hans Rob Love är riktigt fin för dagen och att distansen är närmast en fördel trots att han på senare tid startat mest över korta häcken. Nu är det på nytt barfota runt om och han ska räknas tidigt. Bäst statistik över aktuell distans har annars Eros Tooma som inte fått till det på slutet, men ändå har full form. Från ett fint läge finns chansen att få ta över tät och därifrån ska han räknas.

Avd 3

I kallblodsloppet verkar den tidigare oslagbara Hallsta Lotus lite vissen för dagen. Två förluster på kort tid har gjort att förväntningarna på honom är klart lägre här. Jag känner likadant och garderar med två hästar till.

Pihlajan Aaroni är första budet emot och den självklare spetskandidaten i loppet. Hästen kommer med full form från Finland och kommer att sälja sig dyrt från spets. Vi vill dock varna kraftigt för Hallsta Lotus stallkamrat Faksen J.R som äntligen ska gå barfota. Hästen har gjort några försök tidigare och sett mycket fin ut då. Han har bland annat slagit Hallsta Lotus när han gått skolös – måstestreck!

Avd 4

Även här väljer jag den enkla vägen och tar alla hästar med på lappen. Loppet är oerhört jämnt det luktar skräll lång väg.

Not Invited är stor favorit, men är hopplöst osäker. Kapacitet har han, men 60 procent är på tok för mycket. Bättre spelvärde då på flera andra, bland annat, Charles Boko som ståtar med två raka segare. Hästen har sett jättesmidig ut utan skor runt om och med rätt ryggar blir han obehaglig för övriga. Inger Palema gjorde det klart förbättrat sist på Bergsåker då hon knep en tredjeplats om än en bit efter vinnaren. Hästen höll dock farten storstilat och det är enklare emot denna gång. Bravo Lita får inte heller missas. Hästen tår med kanonläge och ska dessutom gå med helstängt huvudlag denna gång. Skulle hon lyckas svara upp ledningen körs hon där, men oavsett kommer hon att få ett gynnsamt lopp.

Avd 5

Fyraåringsloppet ser ut att vara vikt åt Stall Bergh som har inte mindre än tre hästar som alla räknas med fin chans. Dessa tre är självklara på lappen, men även två hästar till som båda betalar mycket bra vid vinst.

Förstahästen för mig är helt klart Amiral Dínverne som visat att han duger bra mot kullens bästa. Läget är smaskigt för den startsnabbe valacken och från spets ska det vara en mycket bra segerchans. Vidare är Berghs andra häst på startvolten mycket intressant. Vikings New Line gör nu sin andra start för Bergh och kommer närmast från Ludde där han visade prov på fin uppfattning när han funkade. Hästen tränar bra och ska vara klart bättre än senast då han underpresterade. Skrällarna i loppet är Max Vox som är startsnabb och placeringssäker samt Zlatan Sisu som testade Derbykvalen sist och nu går ner i klass rejält.

Avd 6

Första dubbelavdelningen löser jag med ett singelstreck. Ed You är en riktig kanon som vinner i vartannat lopp han ställer upp i. Hästen såg mycket fin ut sist, när han snöpligt hoppade bort en fin placering. Innan galoppen rundande han köhästarna på ett mäktigt sätt och nu passar både distans och motstånd bättre!

Avd 7

Även i avslutningen blir det till att spika och nu är det väl katten Caballions tur att få gå segrande ur striden. Hästen har gjort strålande insatser gång efter annan och han kunde lika gärna haft fem segrar istället för dagens en.

Anledningen till att hästen bara vinner loppet stavas: ny kusk! Fredrik B Larsson hade varit petad för länge sedan om det inte varit för att blod är tjockare än vatten och brorsan inte vågar annat. Nu får Erik Adielsson chansen att visa vad hästen verkligen kan och det är klart gott folk – KLART!

Spelförslag: 1800 rader / 900 sek

1. 11
2. 1,2,3,6,7,8,9,10,11,12
3. 1,2,5
4. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
5. 3,7,11,13,14
6. 10
7. 13