Det är jackpot på nytt denna vecka och vi drar norrut till Skellefteå. Tyvärr är det en riktigt trist omgång, som det tyvärr ofta är när det körs V75 långt norr ut. Underlaget är sämre än i söder och det är inte många stortränare som bemödar sig att åka alla milen – vilket är synd då travet behöver fler banor med fint trav.

Väder och vind är i alla fall med oss och tänk nu på att Skellefteå använder sig av open stretch och att upploppet bra mäter 175 meter – ett av Sveriges kortaste!

Spikarna:

Jag inleder med att spika Officer C.D som jag trodde mycket på sist han startade, men han var inte som bäst och vek ner sig. Jag vet att Bergh är nöjd med hästen i träningen och att han känns bättre och bättre efter sin halsoperation. Snabb ut är han och jag tror det är spets och slut som gäller här.

Även i lopp 2 blir det en spik – och KAN ni tänka er, jag spikar Lannem Silje precis som alla andra. Hästen har många epitet, men det som jag tycker är bäst beskrivande är fenomen. Hon är så mycket snabbare än sina motståndare och det ska till en sjukdom för att fälla henne.

Avd 1 (2140m volt)

Spik: Officer C.D

Avd 2 (1640m auto)

Spik: Lannem Silje

Avd 3 (1640m auto)

I guld är det stor skillnad på kapacitet bland deltagarna. Som jag ser det är det bara tre som ska räknas och jag gör det enkelt för mig och tar dessa.

Den jag tror mest på är Amaru Boko. Hästen gick mycket bra efter galopp sist och såg ut som i fornstora dagar. Han är oöm för positioner och hårdare än de flesta. Vidare så ska både Cool Keeper och Fancasis Du Gull räknas. Båda är kvicka ut och den som kommer till ledningen har bäst chans.

Avd 4 (3140m volt)

Här följer ett mycket svårlöst långlopp som startas över tre volter. Jag tycker det är tre hästar som höjer sig något över de andra, men så lite så att hela elva hästar krävs för att jag ska känna mig lugn.

De tre hästarna som jag finner något bättre än övriga är Lohman från startvolten. Han har verkligen sett fin ut på slutet och avslutat bra. Han trivs dessutom mycket bra över distansen. Från ett tillägg startar långskuffaren Pantarei Ans. Hästen har visserligen inte vunnit på ett tag, men tagit många pallplatser mot bra motstånd och måste med här. På dubbla tillägg startar loppets bästa häst i Narold Vox. Hade det inte varit så många att runda hade jag singlat, men nu är det många som kan vara i vägen och det kan bli svårt att nå hela vägen från det kluriga läget.

Övriga på min lapp är: 4,5,7,9,10,11,12,14. Jag vill varna lite extra för Mick Jägers som gjort det bra i sin nya regi och tränar förbättrat.

Avd 5 (2640m auto)

Här startar en fin häst i Titan Lavec från stall Nurmos. Hästen vann sist trots ett tufft lopp, men är inte helt att lita på så en gardering är på sin plats.

Från spår ett startar en fin häst i Titan Arrow. Hästen är mycket kvick över ett upplopp och i rygg på favoriten blir han farlig via open stretch! Jag tar även med Manificent. Denna välstammade häst har jag väntat på ska blomma ut, men han har inte riktigt fått till det som jag trott. Han kan mycket när han funkar och jag tycker han har kapacitet nog att vinna på V75 – kanske i morgon? Sist med går Taigher Exclusive som är både stark och snabb. Han har stabiliserat sig på slutet och körs det hårt i täten kan han mycket väl vara först över mål.

Avd 6 (2140m auto)

I första dubbelavdelningen går jag kort med en favorit och en storskräll.

Från fint spår bör Sir Ratzeputz har en bra segerchans och han kan till och med vara en sund spik, men inte för mig. Jag har fått mycket bra information på en källa som verkligen kan finskt trav och han varnar kraftigt för kapable Special Promise. Hästen har laddats för detta loppet en längre tid och ska eventuellt gå utan skor. Hästen är både stark och snabb och till låga streckprocent är han helt klart värd ett streck.

Avd 7 (1640m auto)

I avslutningen kommer det att bli åka av från start och farten kommer nog inte att avta nämnvärt då distansen är kort. Jag tar med sex hästar och tycker att det ligger en skräll på lut.

Mr Vox, Unique Julia och Mr Lindy är alla hårt spelade och kan mycket väl vinna. Jag tar med dessa, men väljer att fokusera lite mer på tre andra djur som kan mycket mer än vad spelarkollektivet verkar tro.

Liberty Face har slickat sina sår ett tag efter att han gjort många bra, men hårda, insatser på V75. Nu har han laddat upp batterierna och kommer att göra ett bra lopp i morgon! Även Rutger Gigant är för lågt streckad från ett toppenspår. Hästen har visat sig duga bra i högsta klassen och har alltid en vass avslutning att tillgå – given! Sist med på lappen går Klöver All Over varit klart förbättrad i sin nya regi. Han är bäst i spets, men går även i ryggar och är ett måste för skrälletaren.

Spelförslag: 1584 rader / 792 sek

1. 4
2. 5
3. 1,2,3
4. 1,4,5,7,8,9,11,12,13,14
5. 1,2,6,10
6. 1,9
7. 1,2,4,6,7,10