Denna vecka är det norrland som gäller och närmare precist Skellefteå. Precis som Åby så har banan ett extra innerspår på upploppet så det gäller att tänka lite annorlunda här. Det har jag naturligtvis gjort även om det känns lite småklurigt att fälla de stora elefanterna denna gång!

Banan ska i alla fall bli fin och snabb vilket borgar för fina tävlingar på valfri balans.

Avd 1

Här gillar jag förutsättningarna där favoriten Ulm Karsk ska laddas fullt för ledningen och inte köras på snikspåret.

Då herr Djuse kommer att försvara spets som det ser ut kommer det att gå undan i loppet. Det finns flera fina hästar som inte räds dödens och känslan är att det kommer att gå undan hela vägen. Jag plockar med några trevliga ekipage som mycket väl kan profitera på ett lite för högt tempo. Amirale D´inverne har perfekt läge med innerspåret och ser ut att få ett fint lopp i rygg på favoriten. Med open stretch blir han farlig. Även stallkamraten Tresor Dínverne är ett måste då han verkar fått rätt havre i maten på slutet och presterat bättre än tidigare. Oracle Kronos ser ut att få ta dödens, men det har han visat sig tåla innan och ska dessutom gå utan skor här! Skrällen är Greenstar som, trots sitt iskalla läge, är bra nog att speeda ner samtliga.

Avd 2

Här gör jag det enklaste tänkbara och streckar samtliga i loppet. Efter att ha synat listorna uppifrån och ner så är kontentan att ingen är sämre än någon annan här.

Bästa hästen, Crooked, har sämsta läget. Roligaste strecken är Zargos Boko och Zoccer Scott. Den förstnämnde är snabb ut och ska ha fin chans från spets eller i rygg på ledaren, medan Zoccer Scott går ner rejält i klass sedan sin senaste insats och är inte hård streckad här. Vidare ska favoriten Berkut Boko gå med skor, vilket är en nackdel, tänk på det! Miljondraget är Order By Viking som ska testas barfota.

Avd 3

I kallblodsloppet är Månprinsen A.M och Hallsta Lotus hårt streckade och de är normalt de bästa.

Jag tycker dock att Hallsta Lotus är lite väl ojämn för dagen och Månprinsen var inte som bäst sist så två hästar till måste med. Faxen J.r ska gå barfota runt om idag och det är ett jätteplus. Han kan sällan gå så då han har dåliga bakhovar, men nu går det! Turbo Urpo blir även han farlig här. Hästen kan öppna snabbt och var mycket bra sist mot bland annat Hallsta Lotus. Från rygg ledaren vågar inte jag lämna honom utanför.

Avd 4

Vidare följer Klass II-försöket och även det är ett garderingslopp. Jag ska erkänna att lopp som detta när den häst som kommer längst söder ifrån är från Sundsvall inte är helt enkla att lösa då de tävlar i så ojämna lopp normalt sätt. Jag tar nio hästar.

Min förstahäst är Pompano som håller fin form och nu slipper Shiraz Brodde. Hästen är ingen blixt ut, men är i andraspår direkt och kommer att få en bra resa, barfota runt om igen. Kiss Goodbye kommer med gott rykte från Finland och vann senast lätt i deras V75. Tre raka tyder ju form och det jag hört är att han kommer med segerplaner. Skrällarna är Big Dog Online som satt fast med mycket krafter sist och Royal Apanage som sett mycket fin ut på slutet. Övriga som går med är Quick Change från perfekt läge, Victory Va Bene som är distansgynnad, Cross Section som är vass för klassen, Staro Green River som är kapabel och Breezy Boko som får Örjan i jollen.

Avd 5

Här gör jag det enkelt för mig och spikar Bradley som går ner rejält i klass här. Hästen möter normalt kulltopparna och möter nu vanliga hästar. Bergh säger att voltstart inte är några problem och det är egentligen det jag ville ha bekräftat!

Avd 6

Jag fortsätter att hålla Robert Bergh i handen och nu är det Elitloppsvinnaren Nahar som står ensam på lappen. När Caballion ströks i veckan försvann enda hotet i mina ögon och nu är det bra galopp emot!

Avd 7

Här tar jag ställning och spikar en häst om genomgått en metamorfos av sällan skådat slag. Robin Ru har varit oerhört förbättrad på ny utrustning i sina senaste fyra starter. Barfota och med jänkarvagn har hästen blivit dubbelt så bra. Han har gått i mål med mycket krafter kvar i samtliga lopp även om det blir dödens här tror jag han vinner lätt!

Spelförslag: 2160 rader / 1080 sek (obs! Spelas som V7 dvs. bara utdelning vid 7 rätt och då 2,5 gånger utdelningen)

1. 1,3,6,9,12
2. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
3. 1,3,4,5
4. 1,2,4,6,7,8,10,11,12
5. 11
6. 15
7. 3