Då vänner är det dags att dryga ut julklappskassan när V75 flyttar norrut. Romme är värd idag och det ser ut att kunna bli en rätt knepig bana vilket vi måste ta i beräkningen. Lägg därtill det stående barfotaförbudet, som gäller från månadsskiftet, och det blir många parametrar att ta hänsyn till.

Jag kommer i alla fall att ha två rätt idag då jag bryter lite mot mina principer och singlar hela tre hästar för att kunna helgardera i de två inledande loppen.

Spikarna:

Den första av mina spikar blir ingen kioskvältare utan är helt baserad på sunt förnuft. On Track Piraten är idag ute mot ganska bleka kamrater och är stjärnan i gänget. Hästen är klart bäst under denna mörka delen av året och hästen rapporteras träna mycket bra efter sin USA-resa. Skor är inga problem och känslan är att hästen vinner med en längd utan att förta sig…

Nästa spik är inte heller någon som man höjer på ögonbrynen för, men väl så god för den som inte vill slösa streck. I isbjörnsloppet tycker jag att J-O Persson hittat en lysande uppgift för sin segerstaplare W.A Mozart. Hästen står finfint till på startvolten och kommer att få värdefulla meter till godo på de värsta motståndarna som startar från tillägg – toppchans!

Den sista spiken är dock av det roligare slaget och nu ska jag äntligen ta betalt för härlig häst som haft famnen full med otur hela säsongen. Stein Daylight är en riktigt bra häst som aldrig fått något tydligt erkännande. Han är jämnheten personifierad och står idag med bra förutsättningar för att kunna leda loppet hela vägen in i mål. Jag bygger mitt spel på spets och slut – hämta ut…

Avd 1 (2640m volt)

Inledningen är ett riktigt getingbo där favoriterna är tveksamma och skrällarna mycket intressanta. Jag tycker loppet är ”billigt” att helgardera med tre strykningar och hoppas på god utdelning.

Bortser vi från favoriterna, Beppe AM och Daydream Rapida, så är det många bra pållar som betalar mycket bra. De jag tänker på främst är mycket kapabla Journey som gjort det strålande i ny regi, Wojtyla Gene som är stark som en björn och gynnas av den smetiga banan samt B.O Ris som möter enklare hästar idag och har dragit innerspåret!

Avd 2 (1640m auto)

Om det var tveksamma favoriter i förra loppet så är det än mer tveksamma speluppsamlare här. Tittar vi på de två klart mest spelade hästarna, Bianca AM och Enjoy Boko, så tycker jag att båda startar med stora minus idag. Bianca var urusel senast på just en tung banan och Enjoy Boko har tagit sina segrar på barfotabalans vilket idag är uteslutet…

Jag vill även här framhäva tre hästar som jag tror lite extra på, även om jag streckar samtliga. Coal Trader har tre raka rikstotostarter och har gjort det bra. Han går på alla underlag och är idag kuskförstärkt med Örjan. Zlicemenice gillar jag och han verkar ha hittat tillbaka till storformen efter skadeproblem. Detta är en kapabel gynnare som får Torbjörn i jollen idag – pass upp! Glöm inte heller starke All Around Ås som alltid håller sin fart.Kommer han inte bort från sitt trista startspår blir jag inte förvånad om han dyker upp i striden.

Avd 3 (1640m auto)

Spik: On Track Piraten

Avd 4 (2140m atuo)

I lärlingsloppet gör jag som vanligt och streckar på så långt plånboken tillåter. Det blir nästan alltid riviga lopp när lärlingarna kör och skrällen hänger alltid i luften.

Favoriten Amour Du Coglais är beroende av fäste i banan vilket kan bli svårt en dag som denna. Han är given på lappen, men inget singelstreck som många framhåller. Värst emot är kapable Nakoda Goj som har lopp i kroppen efter lång skadeläkning. Han går bra på tung banan och har en duktig kusk. Jag vill även varna för Goldwin som rapporteras i strålande form för dagen och har ett intressant smygläge. Kommer han loss blir han farlig!

I övrigt streckar jag U. Two Swing från perfekt läge, Crouqe som sett fin ut i ny regi, Amour Winner som gillar förutsättningarna, Exclusive Zon som är utan seger i år, men mycket kapabel samt sist O.P.Q.C som är van vid betydligt hårdare motståndare.

Avd 5 (2140m volt)

Spik: W.A Mozart

Avd 6 (2140m auto)

I förta Dubbelavdelingen har jag fastnat för fyra hästar som jag tycker har jämngoda segerchanser.

Love Lini är underligt lågt spelad. Hästen kan idag gå med normal balans till skillnad mot många andra och är dessutom snabb ut om kusken vill. Kommer han till spets är det hästen att slå. Jag tycker även Harvey Tornado är väl lågt spelad dagen till ära. Hästen är stark och har fått ett fint utgångsläge. Enda osäkerhetsfaktorn är att han normalt går utan skor, men tränaren tror att han ska klara sig bra med tunna aluminiumskor. Al´s Winnermede är även han given. Hästen är kanske bäst i gänget, men har haft ett mycket tufft tävlingschema på slutet och kan vara sliten efter det. Sist med på lappen går Linslusen A.U som sett väldigt fin ut i sin nya regi. Hästen kan öppna bra från start och kommer att få ett fint lopp här.

Avd 7 (2140m auto)

Spik: Stein Daylight

Spelförslag: 3168 rader / 1584 sek

1. 1,2,3,4,5,7,8,10,11
2. 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
3. 10
4. 1,4,8,9,10,13,14,15
5. 5
6. 3,5,7,9
7. 6