Skönt med en ny chans direkt efter en minst sagt katastrofal omgång i fredags. Jag föll på min egen information om att Färjestads banan skulle kunna vara opassande för vissa och det visade sig att det var framförallt hästen jag spikade som missgynnades mest…

Jag har i alla fall bannat mig färdigt och istället tagit ett strypgrepp på dagens omgång från Romme. Det vimlar av spikförslag, till skillnad mot i fredags, och det gäller att välja rätt för att få lite pengar. Det finns viss risk för att favoriterna vinner överlag, men så kan vi inte spela och jag har tänkt att fälla flera av dem.

Fin banan väntas idag och inga tecken på mjukt och svårbemästrat underlag vad jag kan få fram.

Spikarna:

Jag väntar en bit in i omgången innan jag börjar spika idag och det är skönt att ha lite streck i de inledande loppen så att spänningen håller i sig över hela dagen.

I femte avdelningen startar en häst som jag blev lite kär i sist hon startade på Örebro. Merles Simone visade sig vara en glänsartyp som dansar härligt lätt över banan. Hon laddades hårt från start och var på väg att köra sig till täten när hon hoppade oturligt. Hon tappade 100 meter på täten, men kördes ändå först i tredjespår sista 700 meterna för att till slut bli trea knappt slagen. Detta är en tuff häst mina vänner och i ett trist lopp utan stjärnor är hon en klar spik för mig!

I första dubbeln resonerar jag lite på samma sätt som innan. En häst sticker ut i mina ögon bland ganska mediokra springare i övrigt. Trots trist läge tycker jag att Say That Again ska ha en mycket bra chans. Hästen gjorde ett starkt lopp sist på tunga järnskor och såg fin ut. Nu blir det lättning med barfota balans bak och övriga får köra för andrapriset.

Avd 1 (2140m volt)

I inledningen finner vi den stora favoriten Tekno Odin från, i mitt tycke, ett svårt utgångsläge och tillfället ska tas att fälla honom. Han har visserligen sett fin ut på slutet, men har tidigare haft lite svårt att runda stora gäng i spåren och jag garderar.

Det saknas inte motstånd och den jag tror är värst emot är helt klart Art Kjarvald som sist var tvåa efter just Tekno Odin då från samma start. Nu har han 20 meters försprång och det ska bli kul att se om det hjälper.
Även här är det många som kommer att välja att spika och då är det Bar Plombier som används som krockkudde. Jag lyssnar dock på stallet som varnar för att hästen, som hunnit bli åtta år, inte längre är

Jag tar med två hästar till och de finner jag på startvolten. Med 40 meter till godo på favoriten tycker jag att både snabbe Sjö Odin och formtoppade Jervsö Rasmus är intressanta. Den sist nämnde var tvåa i mål sist i Frankrike, men diskades för orent trav vilket han inte skulle gjort här hemma!

Avd 2 (2640m auto)

Även här är det många som väljer att spika och då är det Bar Plombier som används som krockkudde. Jag lyssnar dock på stallet som varnar lite för att hästen, som hunnit med att bli åtta år, inte längre är så förtjust i lång distans och höjer ett varningens finger!

Jag kommer att ta med några kusar till som jag tycker är lika vassa som favoriten, men som står med lite sämre lägen. Den främste är Scellino Luis som är en kanon i vadande. Idag ska han dessutom testas med lättare balans för att se som han kan bli lite rappare i steget inför sommarsäsongen. Slår det ut som jag tror blir han mycket farlig. Från ett hyfsat läge startar urstarke For Peasure As som älskar distansen och som stallet säger är i närmaste toppform. Håll koll på om han går barfota för då stiger chansen än mer.

Två riktiga rensare går med till slut och det är Wariner från perfekt smygläge och Norske Derbytvåan Victory Lap som har lopp i kroppen.

Avd 3 (2640m auto)

I Guld tycker jag det ser mycket jämnare ut än vad strecken visar. Storfavoriten, On Track Piraten, står med innerspår och det kan han med lite flyt hålla upp, men långt ifrån säkert. Dessutom går han med sin vinterbalans medan flera av motståndarna väljer att sätta köra på sommarbalans vilket kan bli ödesdigert för favoriten som hänger löst i min bok.

Support Justice gör debut efter sitt Frankrikeäventyr och ska inte köra för fullt idag. Han är dock full med kapacitet och med mista klaff dyker han upp i striden. Även Mind Your Face är given på min lapp. Han gick mycket bra efter mycket strul i loppet sist och nu blir det full laddning och barfota bak.

Skrällarna är Riff Kronos som jag tyckte såg ut som i fornstora dagar sist och Oliver Kronos som stallet varnar kraftigt för.

Avd 4 (2140m auto)

Här var jag länge inne på att singla Victory Pilot som jag följt ett slag efter att Nurmos sagt att han är en riktigt bra häst. Då han underpresterat på slutet, bortsett från senast, trodde jag han skulle bli understreckad, men ser ut att bli favorit och då finns det bättre spikar – bra chans har han oavsett.

Värst emot Victory Pilot är Gaia Sund. Hon gjorde några ruskiga lopp på barfotabalans i fjol och gå så idag. Med rätt ryggar bli hon farlig upploppet ner. Även Catch The Cash blir kul att se idag då även hon ska gå utan skor. Dåligt läge sätter dock ner förhoppningarna något, men med ska hon.

Sist med får Great Society som är mycket snabb ut och kommer att få ett perfekt lopp samt Ajlexis Cubano som har lopp i kroppen och gå med optimal balans.

Avd 5 (1640m atuo)

Spik: Merles Simone

Avd 6 (2640m volt)

Spik: Say That Again

Avd 7 (2140m auto)

Avslutningen är omgångens svåraste lopp i mina ögon. Många tror sig ha bästa hästen och många kommer att köra offensivt vilket brukar bädda för lite dramatik. Jag streckar hela sex hästar och blir inte förvånad om det skräller ordentligt.

Valeur är den som sticker ut på strecken efter hästens fina insatser på slutet. Jag är dock inne på att de snabba sommarbanorna kan fälla honom då han inte har den riktiga snabbheten. Han ska dock räknas på form och stryka. Från innern startar fine Make It Quick och det läget passar perfekt. Barfota fram på nytt och mycket konstigt streckad idag. Beppe Am går med på sin jämnhet även om jag tycker han ständigt är lite överstreckad.

Bakom dessa vill jag varna kraftigt för Picasso Sama som sist visade att han går lika bra över längre distanser som han gjort över kort. Snabb ut och han kommer att få ett fint lopp. Från bakspår går de två sista med och det är segervane Top Of The World som är bäst över korta häcken, men kan få sitt rygglopp här samt Scampi som kan allt ibland och han tränar bra för dagen.

Spelförslag: 3000 rader / 1500 sek

1. 1,2,12,15
2. 1,2,3,8,10
3. 1,5,7,10,11
4. 5,7,8,10,11
5. 5
6. 11
7. 1,2,3,5,9,10