Gott nytt år på er! Hoppas julen och alla helger gjort er gott och att kanske några av er även lyckats utnyttja någon av alla V75-chanserna som presenteras senaste veckan. Idag återgår vi till det normala och kör en hederlig lördags-V75:a om än med en jackpott på toppen!

Det är Romme som gäller och det är en bana där man är van vid årstiden och en fin bana kommer att presenteras enligt mina kontakter! Jag kommer att spela med tre spikar och sedan målar i hopp om evig ekonomisk lycka…

Spikarna:

Jag spelar som sagt med tre spikar dagen till ära, två troliga och en rolig!

Jag kommer att singla både påpassade Mjölner Komet och Global Rebellion. Mjölner Komet är nog oslagbar idag och det är bara sjukdom som jag ser emot. Global Rebellion har dock lite vassare motståndare, men då han vunnit spårlotten och vägen till spets ser öppen ut så är känslan att han ska ha en gyllene vinstchans.

Den roliga spiken sparar jag till sist och den jag väljer att hålla i handen är Talk The Talk som jag tycker möter enklare hästar än på slutet även om det nu är fråga om både ston och hingstar. Hästen fick ett struligt lopp senast, men avslutade i mycket fin stil och formen verkar vara på topp. Skor funkar fint och jag tycker hon är ett mycket bra spel till lite drygt tio procent på strecken!

Avd 1 (2140m volt)

Inledningen är kusligt svårlöst och Research har blivit en nödbedd favorit i avsaknad av andra – lite masspsykologi…

Jag tar tio hästar och vill höja ett par skrällar som har väl så bra chans trots lite streck på sig. Nose Gear är den jag vill varna kraftigast för. Hästen har stallet alltid hållit högt, men trots sitt kunnande tar han inte ut sig som han borde. Stallet är övertygade om att det släpper när som helst och han är given på alla seriösa lappar. Given är även Jens Patrik vars årstid börjar nu. Hästen är inte så snabb, men har en härlig förmåga att hålla hög fart länge. Lite tempo där framme och han blir mycket farlig idag. Den siste som jag vill framhålla är Kattens Chasmin som har formen på topp. Kusken är allt annat än rutinerad, men hästen galopperar ”aldrig” och är snabb ut. De två senaste loppen har vunnits från rygg ledaren och varför inte tre i rad!

Övriga på lappen är: Classification, Nova Yamos, Utter, Navaj Brodda, Västerbo Exclusive och Ålunda Survivor.

Avd 2 (2140m volt)

Spik: Mjölner Komet.

Avd 3 (2140m auto)

I guld kommer det att öppnas ordentligt och det kommer nog att bli lite trötta ben till slut. Känslan är att det kan skrälla här och jag målar på!

Cool Keeper, Food Money och Fancais De Gull är alla pilsnabba ut och bäst i spets. När väl dessa tampats klart kommer On Hold fram i dödens och håller tempot uppe vilket bäddar för hästarna i kön. Jag vill varna lite extra för Nato Dream som sist såg finfin ut, men fick en åsna i knäet och den dagen var förstörd samt Democrat som alltid öppnar vasst och ofta kroknar, men nu får gå i ryggar hela vägen och kan skrälla.

Övriga med är: Luckycharm Hanover och I Saw You!

Avd 4 (2140m volt)

I stoloppet får det räcka med fyra streck. Tre som normalt är huvudet högre än de övriga samt en bubblare som jag tycker ser ut som en häst som duger på V75.

Neon Face och Catch The Cash är båda i fin form och han göra mycket själva i ett lopp som innehåller många rundningsmärken. Den av de två som får bästa resan är först i mål. Från bakspår startar även spurtstarka Shelly Ann Frazer som ibland gör fruktansvärda insatser och nu möter måttligt motstånd – given! Den riktiga kioskvältaren är Dicks Denja som gillar att vara med i täten och nu har ett perfekt läge. Rätt smygresa här och 98 procent ryker!

Avd 5 (1640m auto)

Spik: Global Rebellion

Avd 6 (2640m auto)

Första dubbeln är nästan omöjlig att lösa och för min del krävs det hela nio streck för att tryggheten ska infinna sig.

Bäst möjlighet bör Zenit Brick, Love Lini och Diggers Elias ha. Den förstnämnde från tät, Love Lini från dödens och Diggers Elias kommer till slut.

Bland dessa tre finns dock flera guldkorn. O.P.Q.C har aldrig vunnit på V75 på många försök, men har idag ett kalasläge och är knappt streckad. Twigs Atkin gillar jag och hästen är jämn och säker även med skor på. Nu är läget lite chansartat, men jag har god känsla för kusen idag. Även Gigant Proud måste med på alla seriösa lappar. Hästen är mycket vass när han funkar och kommer nu från en träningsperiod som han känts mjuk och fin under!

Övriga på lappen är: Vison Formentro, Västerbo Carrera och Panoramic.

Avd 7 (1640m auto)

Spik: Talk The Talk

Spelförslag: 2880 rader / 1440 sek

1. 1,2,3,4,6,7,8,9,10,11
2. 3
3. 1,2,3,4,5,6,8,10
4. 1,7,10,14
5. 3
6. 1,2,4,5,6,7,8,9,11
7. 10