Då var det dags att för Påsk-trav denna veckan och från Romme närmare bestämt. Trots att det är några ganska stora favoriter är min analys att det kan bli en ganska bra utdelning idag. Jag kommer att spela V7 och ett lite större system med förhoppning om en bra påsk-peng!

Vädret är rent strålande i Dalarna och det som gäller är att betrakta som sommartrav!

Avd 1

Jag gör som övriga Sverige i inledningen och och singlar fenomenet B.B.S Sugerlight. En häst som normalt snabbt avancerar i klasserna brukar vara sårbar, men sättet denna hästen gjort det på är snudd på unikt. Är han som senast kommer ingen nära honom och den respekten som hans insatser satt hon motståndarna gör att ingen kommer att utmana utan övriga kör om andrapriset!

Avd 2

Här startar storfavoriten från spår åtta och det ska utnyttjas. Även om Venkatesh verkar vara av rätta virket är risken för vingel stor inledningsvis och motstånd saknas inte.

Från spår ett startar Chippen Ås som jag tycker sett mycket fin ut i Lennartssons regi. Han följer bilen inledningsvis och från spets är det hästen att slå. Draget i loppet är Borga Effekt. Hästen hoppade efter ett par hundra meter sist och jagade sen ifatt fältet. 500 meter från mål började det lösa sig framför hästen som tackade med att avsluta fruktansvärt snabbt och flög fram till en mersmakande femteplats. Jag blev mycket imponerad och hästen är given på min lapp! Vidare ska Drogba Bob med på barfotabalans och Västerbomagnifique som hittat en härlig formtopp!

Avd 3

I guld tycker jag att Digital Ink höjer sig lite över mängden, men då det är gulddebut och Melander är rädd om sin stjärna så är jag osäker på hur hästen kommer att köras. Jag garderar därför.

On Track Piraten är given som motbud. Hästen visade sist att formen består och skulle han dessutom komma till spets ökar chanserna markant. Skrällen är Labero Broline som bara ser bättre och bättre ut efter sin operation. Hästen satt fast med massor av krafter kvar i ryggar sist och körs det fort idag kommer hästen att flyga lågt över upploppet!

Avd 4

I kallblodsloppet väljer jag att singla Månprinsen A.M som är landets bästa kallblod. Trots två tillägg tycker jag att hästen ska ha bra chans att runda övriga över den dryga distansen. Träningsrapporterna låter mycket bra och jag känner mig trygg med ett steck!

Avd 5

Stoloppet med 15 ekipage bakom bilen är nästan olösligt och allt annat än en stor gardering är uteslutet för min del.

Flera av ekipagen med framspår deklarerar full laddning och det luktar 13-fart första varvet. Det bäddar för hästarna bakom och känslan är att vinnaren är någon av de rutinerade pållarna med dåligt spår!

Från framspår väljer jag att ta med Caramella B.F som ska gå barfota och är mycket speedig, What Love Can Do med lopp i kroppen, Hankypanky Pagan som är riktigt kapabel och Blended Bellouet som nu känns bättre i träningen efter lite formtapp. Från bakspår vill jag varna för Captivating Ås som var mycket fin sist när hon susade till spets och höll bra mot tuffa hästar och Xena Brick som har en start innanför västen och känns bländande i jobben. Övriga som får plats på systemet är Monas Invercote, Quadrille och Estrella Dorada.

Avd 6

Även första dubbeln är ett lopp av det svårare slaget tio hästar tarvar mitt system!

Om det ser ut att få fort i loppet innan så är det nog inget mot vad vi kommer att se här. Med fem hästar vid vingen som alla kan och vill till spets och dessutom Vendi som ”alltid” körs i full fart hela vägen så kommer det att gå undan. Vi kommer att få en mycket bra segertid- här var så säkra! Bästa chansen på framspår tycket jag Prey Frontline och Uhlan Noir har. Båda är duktiga på att hålla hör fart länge och den av dem som får bästa resan ska ha bra segerchans. Vidare så tycker jag att Utility Bus är given. Hästen har en grym formtopp för dagen och gynnas av tempo. Bästa skrällchansen i hela omgången tillskriver jag Pojke Kronos som ska köras utan skor och med jänkarvagn idag. Hästen är klart gynnad av distansen och knappt streckad – stormvarning! Övriga på lappen blir: startsnabba Uranus De Tyrole, Lotus Elan och Rico Follo samt spurtstarka Chapeau och Quesay.

Avd 7

Avslutningen löser jag på tre streck och det känns som att det är heltäckt.

Asterix Hornline är given trots att hästen riskerar att bli fast invändigt då han inte kan öppna så snabbt. Hittar Untersteiner bara ut så visade hästen sist att han duger gott på V75. Från O.P.Q.C är även han given på lappen. Hästen testades med lite lättare balans sist och gick i mål med krafter kvar. Samma nu och bra läge. Västerbo Fantast är sist med och trots att han dragit sämsta spåret är han given. Han var heroisk sist som tvåa och blir stadigt bättre för varje start. Nu krävs det lite tur på vägen, men Erik är duktig och löser det på bästa sätt!

Spelförslag: 4050 rader / 2025 sek

1. 3
2. 1,5,6,8,10
3. 4,7,8
4. 10
5. 2,4,7,8,10,12,13,14,15
6. 1,2,3,4,7,8,9,10,11,12
7. 1,4,12