I dag blir det besvärligt för både tävlande och för oss tippare. Lagom till start förväntas det börja snöa ymnigt och det blir svårsprunget och balansen ser i skrivande stund ut att bli skor med grepp.

För barfotadansande primadonnor innebär det godnatt och även för de större kamelerna som riskerar att ”gräva” ner sig i snömodden. Detta blir min utgångspunkt till mina tips och det är bara vädret som kan ändra min inställning!

Avd 1

Det ser ut att bli en hård spetskamp inledningsvis här. Alla som väljer den taktiken kommer att få trötta hästar vid tungt underlag och i mina ögon gäller gardering!

Jag tror att Highspeed Call och Art On Line kommer att bråka om spets här. Risken är då överhängande för trötta favoriter och jag målar på med flera roliga drag. Candor Hall varnade jag för sist och han vann plättlätt närmast före två Guldhästar. Air Gunner har haft mycket otur på slutet och så även sist. Han såg dock fin ut och gick vasst efter att ha blivit dragen långt ner i fältet – pass upp. Aristocat Boko är även han given på alla seriösa lappar. Han har gått mycket bra på slutet och trivs med skor. Tokskrällarna är Aloe Vera som är i absolut toppform och Ja El Tomcat som imponerade på mig sist och är helt bortglömd här.

Avd 2

Här spelar jag två hästar – den med bästa läget och den med sämsta…

Normalt ska duktige Diable D´Inverne ha en toppchans från sitt fina förstaspår och över denna korta distans. Hästen är kvick ut och såg mycket bra ut sist som trea mot betydligt tuffare djur än de han möter här. Jag vill dock vana kraftigt för Raymond Palema som för andra gången i rad startar från spår 12 över korta häcken. Han såg dock helt bländade ut sist när han kryssade sig fram mellan en mur av hästar över upploppet. Han gick i mål med full fart och hade alla krafter i behåll – varning!

Avd 3

I guld singlar mer än halva svenska folket Digital Ink och det hade i normala fall inte varit fel, men under rådande väderförhållanden så lämnar jag inte en stor tung häst som kräver fäste ensam på min lapp!

Jag kommer att ta med Nahar som nu startar innanför favoriten och med lite hjälp av övriga kanske kan komma före i kön. Då ökar chanserna betydligt för denna slugger som stallet låter klart uppåt på! Vidare så betalar jag för Indigious och Narold Vox. Indigious var mycket vass i sin debut sist, trots att han inte gått några snabbjobb alls. Narold Vox kan te sig som ett korkat streck, men han har bländande form och går bra bakifrån och på dåliga banor – pass upp!

Avd 4

Här tar jag ställning och singlar Rub It Out från stall Stig H. Hästen kommer från två mycket fina insatser där hon gjort mycket jobb själv. Hon är snabb ut och kommer hon till spets, vilket jag tror, får övriga inrikta sig på andrapriset.

Avd 5

Inbjörnsloppet är ett getingbo där känslan är att alla kan vinna. Jag känner mig tvingad att gardera stort och hamnade till slut på nio streck.

Jag kan börja med att kommentera favoriten Mino som många kanske väljer att singla. Hästen återkommer efter vila och har inte gått några snabba jobb över huvud taget. Han är klart svajig idag och måste garderas.

Monster Monsun ska med då han verkar hittat en ruskig formtopp för dagen. Han gick mycket vasst efter galopp sist och den dagen han väljer att gå felfritt vinner han – idag kanske? Eldvin släpper jag inte efter att ha jagat hästen under lång tid. Han är kapabel värre och visade sist att han även går bra med skor runt om – given. Järvsö Rasmus vill jag varna för idag. Hästen fick inte fäste i banan sist och det är bara att glömma. Nu står han bättre till än på länge och är nästan ostreckad! Vidare streckar jag Modd Brun som är jämnheten själv, Svall Condrad som är snabb ut, Raske Rutger som har full form, Lärkan som spurtade bra sist och Krusen som är en slugger och går bra på dåliga banor.

Avd 6

I första dubbeln tänker lägga övriga spelkollektivet i parterrläge med min, mist sagt, tuffa spik. Jag är mycket säker i mitt beslut och för er med lika mycket hår på bröstet som jag – ta rygg!

I ett ihåligt klass I-försök tycker jag en häst höjer sig markant över de andra. Hästen jag talar om är Samuel Rehns glänsare Rocky Reach! Hästen har startat kontinuerligt nu och sett nästan felfri ut i gången, något som inte alltid varit fallet. Han går bra med skor och är bra nog att vinna den hårda vägen mot detta lite mjugga motstånd! Till fem procent på strecken är detta streck rent rena stölden!

Avd 7

Avslutningen kommer jag att lösa med fyra streck och bland dem är storfavoriten Montedore inte med. Montdore har visat sig överlägsen övriga i sin klass – BARFOTA! Med skor är han som vilken annan häst som helst och mycket sårbar här.

Bättre streck står att finna och jag tycker Pedro Bi är den som har bäst chans. Han säg finfin ut sist med skor och gick i mål med alla krafter i behåll – dessa kommer till användning nu. Hästen som betalar absolut bäst i förhållande till sitt kunnande är topplopparen Rocket Zet. Vid sommarförhållanden hade jag singlar honom oavsett utgångsläge, men då han är stor, tung och bäst barfota vågar jag inte sticka ut för mycket här. Sist med går Diego M. Boko som gått mycket bra på slutet och Pave The Way som var toppbra sist efter en rykande avslutning som knappt slagen från spår 12 över kort distans!

Spelförslag: 2016 rader / 1008 sek

1. 1,2,4,5,6,7,11
2. 1,12
3. 2,3,7,11
4. 3
5. 1,2,3,5,9,10,13,14,15
6. 8
7. 4,7,8,11