Idag tar vi oss an en god Jackpot med 70 miljoner till en eventuell ensam vinnare. Rättvik håller i trådarena och det ser ut att kunna bli lite pengar då omgången har lite frågetecken att räta ut.

Banan och väder blir bra och det kommer att gå att köra med valfri balans.

Avd 1

Jag börjar med ett garderingslopp och tycker att det ligger lite skräll i luften. Det luktar hård öppning i loppet och det brukar borga för de som körs mer avvaktande.

Bästa hästen är Overtaker By Sib, en häst som går från klarhet till klarhet. Han är både stark och snabb och ska ha chans även om han får dödens på New York US som är mitt spetsdrag. Dessa två hästar kommer att köra friskt och går det inte för fort har båda bra segerchans. Den som ser ut att annats få loppet är Pampas S.I.R från ett kanonläge. Hästen har vässats i hårda lopp inför detta och kommer att bli mycket farlig här. Skrällarna är Lord Mirabelle och Clouds Above. Båda är i fin form och har alltid en bra avslutning även om det går fort under loppet.

Avd 2

Här går jag kort och chansar lite.

Twin´s Fairytail tänkte jag länge spika, men bakspåret är lite lurigt över den korta distansen. Hästen har annars blommat ut och imponerat barfota i två raka starter för Åke och det är en bra segerchans här. Jag vill dock varna kraftigt för en annan häst som även den imponerat i två raka – Headhunter. Jag tycker det ser ut att vara en häst lite utöver det vanliga och med perfekt läge vill inte jag stå utanför.

Avd 3

Som så många gånger den här sommaren är Guldloppet fullt med bra hästar och dessutom jämna. Det blir stor gardering för min del.

Jag läser loppet som att det blir körning mellan Up Date Hoss och Friction, men körning som riskerar att bli hård och långdragen. Det bäddar för övriga där Stay The Night är det naturliga budet efter sin imponerande debut i guld senast. Vidare tycker jag att On Track Piraten var förbättrad sist och såg bättre ut i travet än på länge. Barfota igen och inte streckad på många lappar! Från Melanders stall går även Disco A.E och Harldinho med. Disco måste köras i ryggar då han annars blir för het, vilket varit fallen många gånger i år, medan Haraldiho måste köras på väntan då han har en mycket vass avslutning. Sist med går David Sisu som oturligt hoppade sist och Amour Rapide som verkar hittat fjolårets kanonform på nytt.

Avd 4

Här tar jag tjuren vid hornen och tar ställning. Frans G ska dagen till ära testas barfota runt om och med jänkarvagn. Lars I Nilsson har väntat på ”rätt” läge att testa och det är tydligen idag. Hästen är mycket snabb ut och går bra över distansen, vilket är tveksamt på favoriten Kaiser Broline. En riktigt bra undergrävd spik!

Avd 5

Även här väljer jag att tas ställning, om än inte sticka ut. I ett ganska rumphugget kallblodslopp så spikar jag favoriten Hulte Magnus som matchats in i detta loppet på ett snyggt sätt. Han kommer med två raka segrar och formen ska enligt stallet vara lika bra idag som vid dessa.

Avd 6

Här är det många som tänker singla Democrat med tanken att det är spets och slut, men det kommer att kosta mycket och högst troligt för mycket denna gång!

Inifrån kommer Lotus Elan att bjuda till dans initialt. Hästen har grym form och är som en inoljad iller från start. Det är möjligt att Adielsson släpper efter några hundra, men det kommer att gå undan. Utifrån kommer sedan Digital Darling farande utan skor och med stängt huvudlag, samma som hon hade när hon skentravade 10,1 på Mantorp i juni. Alla tre är bra nog att vinna, men känslan är att det kommer att gå för fort för samtliga. Jag streckar på bakom dessa och det finns många formstarka som är tacksamma för lite fart hjälp. Credit Fayline står på tur för seger, Uranus De Tyrole spurtade som en furie sist, Main Kronos såg finare ut än någonsin i sin första start för Nordström och Rocky Race som går som bäst i draget!

Avd 7

Avslutningen är ingen enkel historia att reda ut. Idel fina hästar slåss om 400 000 tusen och de är fördelade över två volter. Stor favorit är Le Mat som imponerat mycket på slutet, men i mina ögon för stor då han sprungit på sig stora pengar snabbt!

Jag vill även ha med men nya favorit Zonguldak som är en härlig häst med skyhög kapacitet. Hästen springer lite på nålar, men när polletten ramlar ner finns det ingen gräns! Vidare måste Dakadak med. Flemming som har kanonform på sitt stall kommer nu att få anfalla bakifrån med sin fina häst som fått stryk från spets upprepat på slutet. Jag gillar hästen och han ger bra betalt denna gång. Storskrällarna är Mr Jet Fior som travade oerhört förbättrat senast och är oerhört bra när han funkar samt Ohokotok Goj som gjorde ett kanonlopp i dödens sist. Jänkarvagn då och jänkarvagn nu!

Spelförslag: 2800 rader / 1400 sek

1. 1,2,5,7,9
2. 2,9
3. 3,5,6,7,9,10,11,12
4. 3
5. 10
6. 3,4,5,6,7,9,10
7. 3,7,10,11,14