Sommarvärmen håller i sig och så även tempot och högtrycket i travsverige. Efter stortävlingarna i Malmö i tisdags är det nu Rättvis som kör sitt sommartrav. I mina ögon är det dock bara en V65-omgång då B.B.S Sugarlight ser ut att ha sin bästa uppgift någonsin framför sig!

Det som man ska ha med sig är att Rättviks bana kan vara lite knepig då de har ett speciellt grus som sliter på hästarnas hovar när banpersonalen inte lyckats till 100 %. Nu tror jag inte att det är några problem då de naturligtvis jobbar extra hårt när det är V75.

Avd 1

Som jag nämnt ovan så är inledningen inte mycket att orda om. B.B.S Sugarlight står med tre ben i mål redan innan start och det ska till två katastrofer koordinerat för att fälla hästen som denna gången möter ett en sömnig skara Silverhästar!

Avd 2

Även här startar en segerstaplare i hittills obesegrade Dominator, en häst som vunnit uteslutande från spets eller i dödens. Dödens kan nog vara ledigt idag, men från bakspår kan det strula och hästen är ingen att hålla i handen när det blåser.

Jag vill istället höja Anhologie från stall Walmann. Hästen var kraftigt förbättrad på ny balans sist och vann lätt från dödens. Samma utrustning nu och perfekt spår – given! Antonio Am är även han given. Jag försökte spika hästen sist han startade, men han hamnade långt bak och trots en vass avslutning räckte det bra till en andrapeng – mycket kapabel! Maxmillan Trotter och Speed Delicious kommer båda från två riktiga formstall och måste med liksom storskrällen Lasken Palema som jag vet att Svanstedt är nöjd med!

Avd 3

I guld är det jämnt streckat på tre hästar och det är nästan omöjligt att avgöra vem av dem som är först i mål. Beer Summit kan vara ett spikförslag för den som söker, men han var inte helt bra sist och trots att det är spetsgaranti är det i så fall en chansning.

Kadett C.D är given då han inte fick chansen sist och såg fin ut samt On Track Piraten som är en riktig tuffing. Jag lyxar till det och streckar även Francais Du Gull som kan avsluta ruskigt fort om han får sitt lopp vilket inte är omöjligt nu när fältet är litet!

Avd 4

Klass I-loppet är ett riktigt getingbo där det är flera som sticker ut och säger sig ha den bästa hästen. Mest har Samuel Rehn stuckit ut och mer eller mindre sagt att han inte kommer att släppa spets ens under pistolhot. Jag tycker det luktar lite osäkerhet när man sticker ut på det sättet och garderar.

U.P.W Sund höjde jag sist efter hästens mina insats gången innan, men han hoppade i starten och får ta revansch nu istället. Vidare vill jag varna kraftigt för Persos Smokie som är en ruggig häst när han funkar. Han kommer med två raka och blir mycket farlig här. Paparazzi M blev för het sist men ska vara bättre nu, Lingbo Helen blir bättre och bättre för Bergh, B.B.S Pelleshan är bäst över kortare distanser, men har fin form – alla är givna! Storskrällarna är Paradise Beach och Oscar Ribb som är klart understreckade men har dåliga spår!

Avd 5

Här sticker jag ut och singlar Rokne Eld till glatt odds! Hästen gjorde en fantastisk insats under Elitloppshelgen som trea och har gått bra även efter. Nu står han med springspår på tillägg och får Örjan i jollen – trots att det är svårt att vinna med dubbla tillägg över sprint är jag inne på att hästen bra vinner!

Avd 6

Första dubbeln löser jag också med ett singelstreck i Curtsy Hanover. Hästen har inte gjort något dåligt lopp sedan hon kom till Sverige och från perfekt smygläge kommer hennes speed att bita mycket bra. Dessutom barfota runt om!

Som jag läser loppet blir det en hård körning i inledningen då både Polar L.B och Trixaren kommer att göra allt för att nå piken. Curtsy kommer sedan flygande när de i täten är trötta och vinner med en säker längd!

Avd 7

Avslutningen är helt klart dagens höjdpunkt och det är verkligen ett jämnt lopp trots att en Elitloppsvinnare i Nahar står på startlinjen!

Jag tror att Nahar kommer att få svårt med sina två tillägg på den snabba banan och chansar helt enkelt bort honom. Jag tror mer på Berghs andra häst, Poker Kronos, som imponerat i sin nya regi. Vidare ska Venkatesh ha kanonchans om han når spets från sitt springspår – var fin sist. Andra som är givna är Acriter i toppform, Nescafé likaså, Val Dámour som haft mycket otur, Rolex Bigi som är en blivande kanon och Hallas Julex som åter ska gå barfota runt om!

Spelförslag: 1344 rader / 672 sek

1. 1
2. 2,3,5,6,8,9
3. 2,3,4,6
4. 1,2,4,6,7,9,11,12
5. 15
6. 9
7. 1,3,6,9,10,11,12