Det är idag avslutning på Sommartravet och Rättvik håller i dramat. Fina lopp är det, men det luktar lite favoritparad – tyvärr. Jag gör dock ett försök att skaka ett par av favoriterna med förhoppning om lite mer än kaffepengar.

Fina förutsättningar är det i alla fall och valfri balans utlovas från banmästaren.

Spikarna:

Nu blir det bara att sälla sig till skaran och erkänna Nimbus C.D som en kommande kanon. Även om senaste loppet blev en bluff så ser hästen lugnare ut och med det håller han även från spets. Jag spikar, men varnar dock för Herr Ratzeputz och Oliver Kronos för den som vill syna favoriten.

Nästa spikförslag är dock bra mycket roligare. Jag har följt Persos Bojje en tid och har fattat tycke för hästen. Han utvecklas hela tiden och har nu fått ett finfint läge. Håller han spets vinner han, men är bra nog att slå övriga med rygglopp!

Avd 1 (2140m atuo)

Spik: Nimbus C.D

Avd 2 (1640m auto)

Här kommer det att bli åka av från början då halva fältet är kända startkanoner och många av dem vill till piken. Jag tar med tre från framspår och en skräll från bakspår som kan få loppet här.

Bästa hästen är förvånansvärt bortglömd här i Digital Control. Hästen har mött klasser bättre hästar än han gör här och kan dessutom öppna bra. Får han bara lite flyt i löpningen dyker han upp på linjen. Hästen jag tror sitter i spets till slut är dock Action Launcher. Han har segrat i tio av sina elva lopp i spets och ska räkans nu. Jag vill varna lite extra för Önas Jocke som gått bra länge och Prince Cobol som vann plättlätt i bländande stil sist.

Avd 3 (1640m auto)

I Guld startar en hel del roliga hästar som jag väntar på ska prestera bättre än de gjort på slutet. Jag Tar med sex hästar och har skrällkänsla här.

Standout är stor favorit från sitt fina utgångsläge. Hästen är sju resor bättre när han får vara med i den främre träffen och ska naturligtvis räkans tidigt. Risken är dock att han missar spets då Alvena Pele är med – en av landets startsnabbaste hästar. Vidare tycker jag att Smiling Eli är given. Hästen ser ut som en kanon, men är hopplöst osäker. Går han iväg från start tror jag han bevisar det jag och tränaren tror – att han är en kanon. Givna är även Cool Keeper som har lopp i kroppen, Ed You som kan massor samt storskrällarna Nato Dream och Alvena Pele.

Avd 4 (2640m volt)

Spik: Persos Bojje

Avd 5 (1640m volt)

I kallblodsloppet har jag svårt att hitta lösningen på loppet. Det är ett kortlopp med hästar från två volter och det är ruskigt svårt att taxera vilka som står bäst till.

Jag väljer dock att två med en hel del pållar och från startvolten är det Lesja Kongen och Trygfaks som jag tycker sticker ut. Bakifrån tar jag sen med Flex och B.W Modde, från stall Persson, som båda har hög kapacitet om än lite ojämna. Jag vill även varna kraftigt för Fjeldstads Goggen som är van vid tuffare motstånd och nu är helt bortglömd. Hästen gynnas av körspö och blir omgångens drag från min sida.

Avd 6 (2640m volt)

I bronsdivisionen var jag länge inne på att singla Ni Talar Bra Latin som är en kanon i mina ögon. Det som fick mig att tveka var att han idag ska gå med framskor och det gör att jag garderar.

Värst emot är Predator Icon som sist imponerade för sin nya tränare. Jag tycker inte det ser ut som en stayer, men från spets kan det gå vägen ändå. Vidare streckar jag Mystery Love som alltid dyker upp i strider med rätt resa och Dominator som kommer att profitera om man kör hårt i spets.

Avd 7 (2640m volt)

Avslutningen är ett riktigt getingbo med få helt chanslösa hästar. Jag har till slut fastnat för fem hästar som jag tycker sticker ut lite extra.

På först volten tar jag med rensare i Part Nan Angelen som idag äntligen ska gå barfota runt om. Hästen tränar bättre än tidigare och blir kul att se med ny utrustning. Jag vill varna även för Staro Italy som hoppade in i mål sist med alla krafter kvar. Hästen såg mycket fin ut och kan få sitt lopp här. På första tilläggsvolten nöjer jag mig med formkortet Comte De Pommeau som vann trots galopp sist. Barfota runt om igen. På dubbla tillägg är ettan och tvåan från Gulddivisionen Hagmyren självklara val. Quid Pro Quo ska denna gången gå barfota och det gynnar mycket medan Traveling Man går med på sin nyfunna storform.

Spelförslag: 2400 rader / 1200 sek

1. 3
2. 1,5,6,9
3. 1,2,4,6,7,8
4. 1
5. 1,6,9,11,15
6. 1,5,6,12
7. 1,4,9,12,14