Krutröken har knappt lagt sig från förra helgens Elitlopp innan det är dags för nya fina tävlingar. Idag är det Jämtlands stora pris som lockat till topptrav i norr. Kul dessutom att man kör kvällstrav med start 20:30.

Tyvärr ser vädret åter igen ut att bli tveksamt och som det ser ut i skrivande stund så kommer regnet att falla dagen igenom och risken är överhängande för kladdig bana!

Spikar:

Jag kommer att spika en trolig och en rolig idag. Den roliga är i mina ögon kanske den säkraste, men jag är ju som jag är…

I Stoloppet med lärlingar i vagnen har Frida Montana äntligen fått ett startläge värt namnet. Hästen har brottats med omöjliga lägen en längre tid, men trots det gjort det bra i tuffare lopp än detta. Hon är härdad i årgångsloppen och jag tycker att hon ska ha bra till mycket bra chans i ett lopp som detta!

I avslutningen kommer den hästen som gör hela omgången för min del. Jag har väntat, och väntat på att Stein Daylight ska få sätta nosen först på V75, men det har varit mycket som har krånglat. Nu har hästen ett bra läge, toppform och dessutom mycket lite streck på sig. Är det någon gång man ska ta betalt för ett drag så är det idag!

Avd 1

Här är Royal Apanage stor favorit och det känns inte rätt med tanke på den dåliga utdelningen han levererar. Hästen gjorde visserligen ett bra lopp sist, men inte så bra att han ska vara streckad på mer än hälften av lapparna – gardering!

Te Freddo Knick tycker jag är given. Det är lite allt eller inget över hästen, men de dagar har vill vinner han oftast och jag vill inte stå utanför då. Vidare vill jag varna för Coriano Ås och Melker som båda kommer från vinst på fint sätt och står med framspår. Får det sitt lopp är de klart bättre än vad spelarna verkar tro. Jag streckar även Global Revenge som var bra från omöjligt läge sist, Mockingbird Face som är starkare än en oxe, Offshore Star som är kvick ut och kommer att få ett fint lopp, Love Ain´t Easy med Örjan och Dream Trotter som är snabbast i gänget över ett upplopp!

Avd 2

Här tampas isbjörnarna i en jämn batalj som även den kräver många streck. Jag anser att sju streck är i underkant och rekommenderar fler för den som har större plånbok än jag.

Tangen Haap är given förstahäst efter sina fina lopp på slutet. Sist såg han bättre ut än någonsin och kommer han till spets, vilket jag tror, är det hästen att slå. De som är klart värst emot är norske Mino som har högst kapacitet i loppet och Titan Tabac som nu får en proffskusk bakom spakarna. Jag vill ha med några rensare som jag tycker betalar för bra för att stå utan. Nordlirappen är en riktigt vass norrbagge som var sjuk sist, men nu är i fint slag igen, Qravatt som ska gå barfota runt om igen, Tao Elda som radar upp segrar samt Eldvin som kan allt ibland!

Avd 3

Här följer ett klassiskt tvåhästarslopp, Shiraz Brodde och Speed Delicious, där de två normalt överlägsna hästarna kommer att köra hårt då ingen ger sig. Det kommer att bädda för ett allt för hårt tempo och risken finns att någon liftar med och slår av dem på linjen.

Jag vill ha med denne någon och förutom favoriterna tar jag med: Re Doc som verkar hitta rätt i ny regi, Todays Butterfly som jag tycker ser ut som i fornstora dagar, Dollar Boko som jag gillar skarpt och Liberty Face som jag varnat för länge!

Avd 4

Klass II-loppet är tämligen ojämnt och de tre som jag streckar är de som har lite mer att bjuda på än övriga.

Space Photo hade varit ett spikförslag om han hade varit snabbare ut. Nu finns risken att han blir kvar invändigt från sitt innerspår och då är han sårbar. Värst emot är Balero Meras som är en läcker typ. Hästen vann i avstannande lugn stil sist och imponerade. Kommer han till spets ökar chansen märkbart. Mitt miljondrag är Boure Indentity som vinner ofta och sist såg förbättrad ut på ny balans. Samma balans idag och helt bortglömd – varning!

Avd 5

Spik: Frida Montana

Avd 6

Första dubbelavdelningen är dagens höjdpunkt flertalet av deltagarna var aspiranter på att få delta i Elitloppet förra veckan. Jag går kort här och tänker som följer.

Jag bygger resonemanget på att El Mago Pellini håller ut samtliga från sitt innerspår och kör där hela vägen in i mål. Jag tar dock på både livrem och hängslen då risken finns att han blir överfallen i spetskörningen med trötta ben som följd. Den jag tror profiterar mest på en sån körning är Backfire som verkligen tagit klivet in i Eliten i år. Hästen var finfin fyra i Copenhagen Cup sist och har aldirg varit bättre.

Avd 7

Spik: Stein Dayligt

Spelförlag: 2268 Rader 1134 Sek

1. 1,2,3,4,5,6,8,9,11
2. 4,5,7,10,11,13,15
3. 1,2,3,5,7,9
4. 1,4,10
5. 4
6. 1,5
7. 3