Det är ett somrigt Norrland som möter upp oss i helgen. Fina tävlingar med ett par riktigt fina lopp. Jag har skrapat fram två kanonspikar och det känns som att det kan bli en fin sudd på kontot!

Avd 1

Här väljer många att gå kort på Caddie Gallant och Up Up And Away, men ingen av dem var till sin fulla fördel i sina sista starter och jag garderar.

Captivating Ås såg jag live sist och hon var grymt fin från ett omöjligt läge. Hästen är i mycket fin form, precist som hela stallet, och hon måste med. Bubba Sting har dragit ett trist spår, men det var mycket surr kring honom i Harper Hanovers och nu går han ner i klass och ska räknas. Skrällarna är Pampas S.I.R och Delvann som båda är tvärspeediga och räknas om de får rätt lopp.

Avd 2

Här slår jag ner den första spiken och det blir O.P´s Flirt som kommer från en klar V75-seger.
Från ett perfekt läge är spetschansen god och därifrån har hästen visat sig gå som bäst. Även om hästen vann lätt över 2640 meter senast så passar medeldistans bättre. Jag tycker hästen ska ha toppchans här och spikar handlöst.

Avd 3

I kallblodskampen är det mycket fina hästar som gör upp om pengarna. För en gång skull står nu Hallsta Lotus med bra läge och är hästen att slå.

Spetschansen är mer än god för Hallsta Lotus denna gång och även om han inte är som i fornstora dagar så ska han räknas med toppchans från spets. Med tanke på hans, för dagen, något sämre vinnarinstinkt kommer jag dock att gardera. Värst emot är Gyllen Balder som näst efter Tekno Odin är Norges bästa häst. Enligt mina uppgifter känns han underbar i träningen och ska räknas trots dåligt läge. Även Månprinsen A.M är en häst av höga mått. Han visade senast att han behärskar de tuffa tempon som krävs för att räknas i toppen och han kommer att dyka upp på linjen även här. Storskrällen är Särpefanten som var trea bakom just Tekno Odin senast!

Avd 4

Min nästa spik kommer här och det är den gamle förbrytaren Time Machine som ska få förtroendet att vara ensam på lappen. Hästen är oerhört kapabel och har funkat perfekt på slutet i två raka segrar. Tidigare har han haft svårt att sätta fötterna rätt, men med ny balans ser han hur stabil ut som helst – överlägsen felfri!

Avd 5

I lärlingsloppet finner vi en i vanliga fall självklar spik i Metior Easy. Hästen tillhör sin kulls absoluta topp och har överlägsen kapacitet i grunden. I år har hon dock inte varit till full belåtenhet och det känns inte självklart att hon kan runda ett helt gäng med två tillägg i ryggsäcken – jag garderar.

Quadrupedance har tagit ett stort kliv framåt i år och har sett riktigt fin ut. Senast var hon ute i ett rövargäng och gjorde det godkänt. Nu går hon ner i klass och ska räknas. My Love Star är ojämn, men väldigt bra när hon funkar. Stall Bergh är i toppform och den kan bli dyrt att tappa hästen. Skrällarna är M.T Havana Girl, Exclusive Zon och Loke So Lovely.

Avd 6

I guld är det jämt streckat och spelarna är oense. Jag tycker dock att fyra hästar måste med på lappen för att det ska kännas lugnt.

Sanity är den självklara ettan i loppet trots sitt tråkiga startspår. Hästen har nu lopp i kroppen efter sin skada och ska dessutom gå barfota runt om. Med minsta klaff dyker han upp på målfotot. Iceland har jag jagat länge och det är få hästar som haft så mycket oflyt som den forne elitloppsvinnaren. Melander är dock mycket nöjd med hästen i träningen och jag släpper inte honom här. Hard Livin kommer från formstallet nummer ett i landen för dagen: Daniel Redéns. Hästen såg fin ut senast och ska ha gott framåt med det loppet i kroppen – kul idé. Sist med går Bagley som varit fin en lång tid. Han gillar distansen och hamnat han inte på vingel från början ska han räknas.

Avd 7

Avslutningen väljer jag att lösa på tre streck även om jag tycker att Mr Chicago är det självklara förstastrecket.

Jag läser loppet som att Åke sitter i spets med favoriten efter 500 körda. Sen kommer han att få starke Tidied Accelerator över sig och då kommer det att gå undan hela vägen. Risken är att det går allt för fort och då kommer min idé Credit Fayline flygande längst ut i banan och sätter nosen först till glatt odds!

Spelförslag: 2016 rader / 1008 sek

1. 1,3,5,6,8,9
2. 1
3. 3,6,11,12
4. 10
5. 2,3,7,8,11,12,15
6. 5,7,9,10
7. 6,8,10