Nu märker vi att det är början på travets högsäsong när stjärna efter stjärna dammas av efter vintervilan. Idag dyker ingen mindre än elitloppsvinnaren Magic Tonight upp i guld och i långloppet ser vi världsrekordhållaren Mellby Viking genrepa inför Harper Hanovers – trav är underbart!

Vädret ser ut att bli kanon och inga mörka moln förväntas.

Spikarna

Jag spelar bara med en spik idag. De stora stjärnorna kommer att dra många streck, men utan lopp i kroppen vågar jag inte singla någon av dem. Den som får mitt förtroende är fine Stronghold i Klass II. Hästen har visat hög kapacitet och möter idag ett ganska ljumt motstånd.

Från ett perfekt niondespår kommer han att få en perfekt resa och då de värsta motståndarna är ston brukar hingstarna dra det längsta strået när mållinjen nalkas!

Avd 1 (2100m auto)

Bronsloppet inleder dagen och här finner vi en mycket stor favorit i fine Fossens Bonus. Det är en självklar favorit som gjorde processen kort med motståndarna senast när skorna kastades. Det blir samma balans idag och hästen är självklar.

Bakom favoriten är det ganska jämnt, men en häst har gjort intryck på mig och så mycket att han är värd att dubbla systemet med – Heartbreaker V.S från stall Goop. Hästen har gjort två lopp för Gooparna och imponerat ruggigt. Nu är läget inge vidare, men gott folk, detta är en kanon!

Avd 2 (1609m auto)

Spik: Stronghold

Avd 3 (1609m auto)

I guld går jag kort på tre kusar som jag tycker bör dyka upp på linjen. Två är självklara, en är minst sagt en kantboll…

Global Money är en tänkbar deltagare i Sweden Cup under Elitloppshelgen och han har sett fin ut i sina lopp efter vila. Idag är det fina förutsättningar för hästen som dragit ett fint startspår. Han är given på min lapp. Även Spring Erom är given på en seriös bong. Hästen har funnit en enorm formtopp på äldre dar och ska dessutom lättas rejält i balansen om infon stämmer – mycket intressant!

Kantbollen är Smilin Eli som jag fick mycket fin info på från stall Rednén när han kom till dem från USA. Hästen har dock inte levet upp till förväntningarna än, men det verkar ha släppt nu och han blir bra finare och finare. Till en procent är det absolut värt en chans!

Avd 4 (2609m auto)

Klass I-loppet är omgångens klurigaste och jag känner sig nödgad att strecka hela sex kusar för att känna mig trygg. Det ligger skräll i luften då storfavoriten inte imponerat särskilt i år!

Say That Again är streckad på över 60 procent i skrivande stund och det förvånar mig mycket. Hästen har inte lyckats speciellt bra i sina fem starter för året och i mina ögon är han högst omotiverad som storfavorit idag. Det saknas inte motstånd och jag streckar på.

Benji Dana är given på min lapp. Hästen är en mycket vass avslutare och har putsats till efter en sämre insats senast. Med rätt ryggar är hästen mycket farlig. Frankie Brodde är även han lustigt lågt streckad. Han har sett bättre ut på barfotabalans på slutet och gjort fina insatser även om han inte vunnit. Vidare gillar jag Galactica skarpt. Hästen är en riktig slugger och tål tuffa resor – fin sist och given.

Övriga som går med är: Wollafur som näst senast flög fram över upploppet, men trivdes inte i dödens senast och Tobacco som ska gå barfota och gjorde några ruskiga insatser så förra året.

Avd 5 (2100m auto)

I Stoeliten saknas det kanske några kanoner för att det ska vara känslan av den där riktiga topploppet, men några sticker ut och jag tar fyra som ska göra upp om det.

Windy Ways är det självklara förststrecket. Hästen gör aldrig eller sällan dåliga lopp och kan göra mycket själv i loppet. Bakom henne så tycker jag att stallkamraten Bostonz Credit är given efter hennes rykande avslutning i årsdebuten senast. Fint läge höjer chanserna.

Bakom de två ovan nämnda tar jag med två storskrällar i Örbäckens Cruella på barfotabalans och Rugiada Dei Rex som tränar fint efter sin Frankrikeresa.

Avd 6 (2100m auto)

När loppets största stjärna, Nadal Broline, ströks igår öppnade loppet upp sig lite mer och det blev ganska lurigt. Jag tycker dock att tre streck räcker och tänker såhär.

Coldtown har sin årsdebut avklarad och han vann i fin stil. Nu står han med spetsläge och som spetsälskare ska han räknas tidigt. Även stallkamraten Sir Ratzeputz tycker jag är given här. Hästen ska åter gå barfota runt om och är klart bäst så.

Den jag tror mest på är dock Als Winnermede som var kusligt bra sist som tvåa. Han blev stekhet i ledningen, men höll trots det storstilat hela vägen. Nu blir det barfota och troligtvis jänkarvagn vilket är två plusvarianter – pass upp!

Avd 7 (3140m volt)

Vi avslutar med ett härligt långlopp i Örebro Intn´l – uppvärmningen till Harper Hanovers under Elitloppshelgen. Flera tänkbara vinnare av Harpers dyker upp idag och det känns klart klurigt då jag tar med sex hästar.

Mellby Viking är normalt den bästa hästen, men han har vilat länge och står med osäker form. Han är given på lappen, men ingen given vinnare. Även Alfas Da Vinci är given på lappen, men även han har osäker form då han varit sjuk.

Bakom dessa vill jag varna för Opitergium som ska gå barfota, Order To Fly som äntligen verkar funnit storformen på nytt, Quirre som är i storslag och Oliver Kronos som kan allt ibland!

Spelförslag: 2592 rader /1296 sek

1. 5,11
2. 9
3. 3,10,12
4. 2,5,6,8,9,11
5. 4,5,7,10
6. 2,4,11
7. 6,7,10,12,13,15