Örebro denna vecka och oj, vilken svår omgång. Det har varit en riktig kamp för att gräva fram två spikar och det kan bli mycket pengar för den som träffar rätt idag! Väder och vind är med oss och valfri balans är utlovad. Vidare är det viktigt att tänka på Örebros banan har kort upplopp och att det är extra svårt att försvara innerspåret i kortloppen som startas med bil.

Avd 1

Stoeliten har samlat ett bra gäng ston som kommer att bjuda på ett rivigt lopp om det blir kört som jag tänkt. Inga riktiga blixtar från start kommer att ge en utdragen körning, vilket kan bädda för någon smygkörd.

Min förstahäst är Pantholops som gör Walmann varit mycket fin i två starter. Senast flög hästen fram över upploppet och var knappt slagen av Nalda Nof. Denna gången ska hästen laddas och det ”finns lite spetschans” hälsar stallet och det ska bli mycket roligt om hon kommer dit. Braås Palema är även hon ett måste. Hon fick en vid sistasväng senast, men höll trots det bra. Kommer hon till spets är det hästen att slå. True Advantage blir bara bättre och bättre, hon blir även snabbare och snabbare från start. Med solfjädereffekten är det inte omöjligt att hon skulle kunna hålla upp sitt innerspår och då tror jag hon är bra nog för seger här. Skrällarna är Bold `N Fresh som gör andra starten för Åke, Canaka B.F som varit grym i Frankrike i vinter samt Don´t Wear P,J´S som är mycket bättre bakifrån än från spets som senast!

Avd 2

Här är Rapide Marke klar favorit, men han är skör och var inte till full belåtenhet i veckans träningsjobb. Jag garderar med risk för att få stå med dumstruten på om han funkar fullt ut.

Västerbo Europe är ett mycket roligt motdrag. Hästen har fin form, men ska dessutom denna gång gå med helstängt huvudlag och barfota runt om för första gången på länge – varning! Ferarri Håleryd varna de jag kraftigt för senast och hästen var mycket bra som tvåa. Han såg vassare ut när man plockade skorna och tanken är att han ska gå så även här, men det fanns vissa frågetecken beroende på hur hovarna såg ut. Hermes Laday och Trans Atlantic är båda givna från stall Svanstedt. Hästarna är på gång och träningsrapporterna är uppåt på båda. Mitt roligaste drag är Staro Fantastic som denna gången ska gå helt utan skor. Hästen är en hårding och känslan är att han kommer att passa utmärkt barfota – pass upp!

Avd 3

Gulddivisionen är ett lysande exempel på det jag nämnde i ingressen med svårigheten i att svara upp sitt innerspår på Örebro. Oracle hade jag i normala fall sagt skulle hålla spets lätt, men det är jag inte säker på att han gör här och garderar därför.

Beckman är värst emot även om det finns frågetecken. Hästen var sjuk i Olympiatravet och var långt efter i mål. Nu säger man från stallet att hästen är frisk och att han inte tappar nämnvärt på sin vila, men spika – nä inte för min! Jag tar, förutom de två ovan nämnda med, Bagley och Iceland. Båda har sett makalöst bra ut på slutet och det skulle förvåna om de inte är med på linjen. Bra spelvärde på båda.

Avd 4

Första spiken väljer jag att strecka här och det blir det mycket fina stoet Malin Tilly. Valen blev mycket enkelt efter att värsta motbudet strukits.

Malin Tilly är en häst som kommer att bli mycket bra framöver. Hästen är bra redan nu och har vunnit mer än hälften av sina starter. Barfota runt om, till skillnad från senast, gör att allt pekar mot vinst!

Avd 5

Här, gott folk, kommer det att köras ordentligt. Det är en handfull mycket startsnabba hästar med framspår och alla har deklarerat att de ska laddas i inledningen – här kommer det att gå undan!

Känslan är att Arazi Boko med minsta möjliga marginal kommer att svara spets, men det är långt ifrån säkert (innerspår på kort). Kommer han dit är han dock hästen att slå. Vidare måste Real Showman med. Hästen har blommat ut med helstängt huvudlag och loppet senast var svettigt. Stirra er inte blinda på den fina tiden då Jägersro är oerhört snabb för dagen, men sättet hästen gjorde det på var makalöst. Från sista häst rundade han ett bra gäng och bra gick undan. Övriga såg ut som statister och gör han om den prestationen idag får övriga svårt. Jag har även sniffat upp fin info från stall Svanstedt vad gäller nyförvärvet Mr Chicago. Hästen har sitt rekord taget på 1000-metersbana och slog i det loppet elitloppsaktuella rekordhållaren Googoo Gaagaa. Han ska gå barfota runt om och de är sådär härligt smygnöjda med hästen! O´Leander måste även han med då han är full med fart och går bäst bakifrån. Sist med på lappen går On Broadway som Ludde är nöjd med och har bättre form än vad galopperna i raden visar.

Avd 6

Efter många om och men väljer jag till slut att lämna Tidied Accelerator ensam på lappen trots att han står med sämsta läget. Hästen har nu lopp i kroppen och ska normalt vara bättre till denna starten. Han går ner i klass mot senast då han var trea och jag tror han är starkast till slut. Barfota fram på nytt!

Avd 7

Avslutningen är ett riktigt kanonrace med flera potentiella vinnare av ett allt närmare kommande Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen. Loppet har körts nio gånger och det är helt jämnt fördelat med vinnare över de tre volterna, dock har de tre senaste vunnits av hästar med dubbla tillägg.

Jag väljer att ranka New Line etta efter hans mycket fina debut för Åke senast. Hästen tränar förbättrat efter det och är en bevisat duktig stayer sedan innan. Vidare tycker jag att Figaro Sånna är ett måste efter hästens mycket fina utveckling i år. Hästen gick senast en kanontid från spets och kommer han bara iväg från sitt snäva startspår blir han svår att nå. Skrällarna är Portos Amok som hela tiden blir bättre och är bortglömd här samt Orali som är mycket vass för dagen – första med rycktussar på länge!

Spelförslag: 2880 rader / 1440 sek

1. 1,4,5,6,9,11
2. 2,5,6,8,9,10
3. 1,2,4,11
4. 7
5. 1,4,5,9,12
6. 12
7. 5,7,9,12