Örebros V75-omgång, två veckor innan Elitloppet, brukar allt vara mycket intressant och så även detta år. Många tränare har oftast denna omgång och även nästa till viss del som ett viktigt sista steg för att nå en optimal form sista helgen i Maj.

Vidare slåss de som hänger på gärsgården får att få en plats i något av storloppen och gör allt för att få tävla på Solvalla. Det brukar bli riviga och tuffa lopp denna helg och så läser jag loppen även i år! Valfri balans utlovas även om Gud fader utlovat lätt regn under eftermiddagen!

Avd 1

Här startar på nytt årets stjärnskott så här långt i år – B.B.S Sugarlight. Hästen som gått från en medelmåtta till en kandidat för Elitloppet på några få starter. Hästen ska naturligtvis har en toppchans modell större här, men från spår ett finns risken att han hamnar illa till jag måste gardera!

Blir det som jag tänkt kommer Eros Tooma att ta spets och sen gör övriga allt för att hålla favoriten instängd. Lyckas det så har Rocket Zet stor chans att ta över spets efter 500 meter och som den hästen såg ut sist kommer han inte att sälja sig billigt. Han gick under 10 i 1600 m efter en tappstart och såg strålande ut. Han är en blivande kanon, märk mina ord!

Avd 2

Här går jag kort och låser loppet på två streck.

Självfallet så är Sauveur given, en häst som vunnit sina fyra lopp i livet med en sammanlagd vinstmarginal på ca 200 meter!!! Sist blev han dock rullig till slut och hoppade efter mål. Jag streckar även Tenzing som nu har årsdebuten avklarad och den dessutom i fin stil. Hästen är mycket kapabel och från spets blir det ingen enkel nöt att knäcka för favoriten.

Avd 3

I guld är Digital Ink stor stor favorit och det är väl med rätta. Hästen är dock inte lika spänstig i kroppen som i fjol och det är en liten bit kvar till toppformen. Nu är det dessutom bakspår över kort distans vilket gör att jag garderar.

Hard Livin tycker jag är mycket spännande idag. Hästen har nu två lopp i kroppen och såg bländande fin ut sist när han gick i mål med mycket krafter kvar sist. Han är snabb ut och kommer att få ett kanonlopp denna gången! Med risk för att få stå med dumstrut på kommer jag även att strecka rookien Bon Frecia som i allas ögon är på tok för kort i rocken här. Men såg ni hur hästen såg ut i sin årsdebut sist? Han hoppade bort 50 meter i starten gick ifatt fältet för att sedan åter dras bakåt av trött häst i sista sväng. Sen gick han snabbast av alla upploppet ner och kom i mål på en låg 13-tid över medeldistans! Kan som sagt vara korkat att betala för hästen i detta gänget, men jag blir inte förvånad om han dyker upp upp linjen här!

Avd 4

Tre hästar får plats på min lapp i klass I-försöket. Klar fördel för spetsfavoriten Maranello, men mina två andra hästar är ruggigt spelvärda för er som söker de stora pengarna.

Maranello är bra och som hästen öppnade sist är det nog ingen tvekan om att han gör så även idag. Han hoppade dock oförklarligt 600 meter från mål och det gör att han inte lämnas ensam på min lapp. Jag streckar även O.P.Q.C som nu går ner i klass och är oförklarligt bortglömd. Hästen fick ett för tufft lopp sist, men var grymt fin gången innan då han gick i mål med full fart på en 12-tid. Nästa storskräll är Bam Bam V. som nu ska gå barfota runt om och kommer att få ett fin lopp i ryggen på Maranello. Skulle luckan komma kan det susa till ordentligt för övriga när hästen kastas loss upploppet ner!

Avd 5

I stoeliten tycker jag att Canaka B.F är onödigt stor favorit. Hästen må ha varit mycket vass på slutet, men jag tycker hon haft en hel del flyt och nu tror jag övriga bjuder upp till dans.

Drillbit Ås ska gå barfota runt om och kommer att ta spets. Jag hoppas hon körs där då jag tycker det är bästa chansen att slå favoriten. Mermaid Ås är nästa häst i tur. Hon är hård som sten och har för omväxlings skull en bra årsdebut i kroppen. Hon har innan varit svår att få igång efter vila, men såg toppfin ut och måste räknas. Skrällarna är Örbäckens Cruella och Gisela Ås. Båda kan mycket när de är får rätt resa och det kan mycket väl bli så att det är de som profiterar på ett allt för högt tempo i tät denna gången!

Avd 6

Min enda spik slår jag ner här i första dubbeln och det är Mr Chicago som får bära det tunga ansvaret! Hästen var mycket fin sist då han med lätthet hängde med riktiga topphästar i 10-fart loppet igenom. Nu ser det ut som att hästen kommer till spets i ett tidigt skede och då är det ingen som slår honom här!

Avd 7

Omgångens svåraste lopp avslutar dagen. Uppladdningen inför Harper Hanovers lopp över 3000 meter har samlat ett mycket fint startfält och jag är inte människa att reda ut hur det blir kört. Jag elva hästar och har känslan av att det kan skrälla till här.

Mellby Viking är favorit, men han är lika ojämn som en motorväg i Irak och kan inte spikas. Är hon som sist blir han svårslagen, men det är många att runda och han tål inte några störningar på vägen så helt klart är han sårbar. On Hold är given som motbud då han höll jämna steg med favoriten sist och nu kommer att vara före honom i början. Mina bästa skrälldrag i loppet är Narold Vox och New Line. Båda är toppform för dagen och går mycket bra över distansen. Övriga som får plats är: Kemas Magic som var bra sist, Super Photogenic om han går felfritt, Ciske De Rat som jag vet man siktat på Harpers med, Bar Plombier som ska köras i front, On Track Piraten som är bästa hästen om han körs för fullt, Beu Mac som travar bättre och bättre för Bergh samt Portos Amok som aldrig gör dåliga lopp!

Spelförslag: 2376 rader / 1188 sek

1. 1,2
2. 3,9
3. 2,4,9
4. 1,8,9
5. 2,3,4,5,9,11
6. 3
7. 1,2,5,6,8,9,11,12,13,14,15