Äntligen är det Maj och sommartravet tar över från de mörkare och kallare tiderna. Tyvärr så har väl inte dagens tävlingar på Örebro haft någon direkt tur med vädret, men lite regn dör ingen av och banan kommer att hålla bra trots allt.

Tävlingarna idag präglas främst av Örebro Intn´l som i år samlat ett ruggigt bra startfält. Det är bara de franska hästarna som saknas annars är det i samma klass som Harper Hanovers! I övrigt ser det jämt ut och jag har inte haft helt enkelt att finna mina spikar. Nu är jag dock överens med mig själv och lämnar två fina hästar ensamma i sina respektive lopp!

Tänk på att starttiden är framflyttad till 15:00 idag så lite mer tid för tankar och idéer gäller idag.

Spikarna:

I Klass I-försöket ser jag en klar vinnare i Chivas Boko från stall Bergh. Hästen gjorde senast årsdebut och såg ut som en ny häst. Hästen tog enkelt hand om ledningen och vann sedan med halva upploppet i avslappnad stil. Örjan i jollen gör inte saken sämre och i mina ögon är det spets och slut som gäller.

Jag gör även det enkla i det svåra och singlar i Örebro Intn´l. Jag är medveten om klassen på loppet och hur jämt det är på pappret, men då Mellby Viking ska köras snällt i sin årsdebut, är Frozen det givna förstastrecket. Han såg så fruktansvärt fin ut sist och han blir aldrig trött. Det är möjligtvis spåret som kan ställa till det en aning, men han är normalt säker och jag väljer att hålla hästen hästen i handen här!

Avd 1 (2640 volt)

Ett kul lopp över lång distans som startas med voltstart. Det är några fina hästar som jag tycker höjer sig över de andra och jag tar fyra stycken, alla med framspår!

Det är tre ganska jämnt streckade ”favoriter” i Don Incantatore, M.T Jeffrey och Mellby Collector, samtliga startar från de tre bästa spåren. Den av dem som kommer till spets är hästen att slå. Mitt drag i loppet är annars Seek And Destroy som jag varnade för sist, men då fick han ett helt hopplöst lopp och gick i mål med mycket krafter kvar efter att ha fått backa sig sist. Nu kommer han att få ett fint smyglopp och detta är en mycket bättre häst än vad folk tror – varning!

Avd 2 (2100 auto)

I brons var jag länge inne på att singla Kan Ha som gjorde ett helt övernaturligt lopp sist då han från ledningen sprang som om fötterna glödde på honom. Risken är dock att han fått en reaktion på den tömningen och jag vågar inte lämna honom ensam på lappen.

Tripoline V.P är given på min bong. Hästen har tjusat Sverige många gånger och visat att han matchar V75-motstånd med enkelhet. Han är snabb ut och kommer att få ett fint lopp idag. Ett jätteroligt streck är Lotuscherie som idag är anmäld barfota runt om för första gången någonsin. Hon har varit mycket bra i två starter på slutet och det kan bli ännu bättre med nya balansen. Shiraz Brodde vågar jag inte ta bort då han är grundkapabel, men känslan är att han kommer att få göra mycket jobb idag och det brukar inte passa hästen. He´s a Diffacolt ska även han med på lappen, trots uselt läge. Sist testades han med ny balans och det slog mycket väl ut. Samma idag och det räcker långt. Sist med går Carpenter On Tour som fått ett kalasläge och dessutom ska lättas i balansen. Kommer luckan till slut blir många ledsna, men inte jag!

Avd 3 (1609 auto)

I guld borde normalt Magic Tonight vara en klar vinnare. Hästen har siktet inställt på Elitloppet, men har floppat ordentligt i sina två årsstarter. Nu är det upp till bevis, men jag är inte helt säker på att man hittat lösningen och garderar.

Den som kommer att sätta mest käppar i hjulet för favoriten är Nothing But Class som ska köras i spets enligt stallet. Hästen utrustas dagen till ära med helstängt huvudlag och det kommer att gå undan från start! Vidare så streckar har gulddebutanten Royal Fighter som är obesegrad barfota vilket blir fallet idag, Portos Amok som viner när som och även han utrustas optimalt idag och sist Harry Haytrow som var mycket fin sist och såg ut som i fornstora dagar!

Avd 4 (2100 auto)

Spik: Chivas Boko

Avd 5 (2640 volt)

Omgångens klart svåraste lopp att lösa är detta långlopp fördelat på två volter. Jag tar fram den stora pennan och streckar på så långt pengarna räcker.

Jag tycker att de tre självklaraste strecken är Resaca De Nando som ska gå barfota runt om, Frozen Royalty som har två raka på fint sätt för Goop samt Ohtello C.D som Stenströmmer har höga tankar om. Dessa är på intet sätt roliga streck, men de följer nu!

Caddie Hit har laddats för detta loppet en tid och nu rycker man skorna runt om för första gången på länge. Sist det gjordes vann hästen i överlägsen stil och han är given till låga streck. Eagle Shot är även han given då han verkligen blommat ut skolös på slutet. Scarpia är jag förvånad över att han inte vunnit på V75 tidigare och det är nog dags idag. Jägermaeister Akema står bra till och måste räkans. Miljondragen är Max Not Sand och Qualis Talis som båda älskar distansen och är helt ostreckade.

Avd 6 (1609 auto)

I första dubbel avdelningen går jag kort och streckar den enormt kapable Archangel Am och Super Otto som nog är landets formstarkaste häst för dagen!

Archangel Am är förvisso ute över opassande kort distans, men han såg så fin ut sist och blir stadigt snabbare så jag är inte orolig. Det som kan fälla honom är, förutom galopp, att någon superspeedig pålle rusar förbi. Den som jag tror kan göra det är just Super Otto som är fruktansvärt snabb över ett halvvarv. Hästen har varit grymt fin på slutet och nollan senast är bara att glömma då han satt fast och hade alla krafter kvar i mål!

Avd 7 (3140 volt)

Spik: Frozen

Spelförslag: 2160 rader / 1080 sek

1. 1,4,6,7
2. 1,2,5,6,8,9
3. 1,2,4,7,10
4. 1
5. 1,2,5,6,7,8,9,10,15
6. 4,6
7. 8