Hej! Dags för en helg med dubbla V75-omgångar och vi börjar med att besöka Örebro för den vanliga lördagstävlingen. Jag har två mycket tuffa, men troliga spikar, som ska ge mig en rejäl sudd i plånboken och för er som är sugna på lite extra lyx i vardagen så är det bara att ta rygg.

Örebro är en lite knepig bara där det ofta är lite löst på innerspåret och det ställer till det för flera hästar som måste ha bra grepp. I övrigt kan det vara knepigt att hålla upp innerspåret då starten går nära kurvan och man får helt enkelt inte upp full fart som är vanligt på övriga banor! Vädret är dock helt ok så valfri balans gäller!

Avd 1

Här slår jag ner min första spik och det är Gigant Proud från stall Nurmos. Hästen har varit snuskigt fin i sina två senaste lopp och blir bättre och bättre i träningen. Hästen kommer att gynnas av att det ser ut att bli en hård öppning i inledningen och sen skuttar han förbi hela gänget över upploppet!

Avd 2

Här finner vi en stor favorit i Melanders Panoramic. Hästen kommer med tre raka segrar, men sist var han inte som bäst och jag tycker att en gardering är på sin plats.

Rub It Out är given på min lapp. Hästen återkom sist efter lång vila och vann på ett imponerande sett. Hästen bör gå fram med det loppet i kroppen och räknas trots dåligt läge. Sobel Jocke från stall Untersteiner är även han given på min lapp. Nu återgår man till optimal balans och det är en bra chans, liksom stallkamraten Snabba Cash som har lopp i kroppen efter lite vila. Miljondraget är Adams Pace som sist var favorit på Valla mot tuffa hästar och är helt bortglömd nu. Hästen tränar bra och ska räknas med betydligt bättre chans än vad strecken utvisar. Övriga skrällar som jag betalar för är: Remember Y som är åtgärdad i en hov och Kicki The Dancer som har en fin segerprocent och det ska inte underskattas!

Avd 3

I guld har Standout på nytt vunnit spårlotten och ser ut att stå med en kanonchans från spets. Jag var dock inte imponerad av hans senaste insats och när Untersteiner startar på fina hästar i loppet väljer jag att ta med dessa också.

Nothing But Class gillar jag skarpt och som hästen såg ut sist är han given på alla seriösa lappar. Hästen kryssade sig igenom upploppet och gick i mål med alla krafter kvar. De får han nytta av nu och han kommer att bli farlig över upploppet. Även Fawkes måste med efter sin fina insats sist på Kalmar. Hästen ska eventuellt gå med jänkarvagn nu och då blir det ännu en extra växel!

Avd 4

Här gör flera av de bästa tvååringarna i landet upp om stora pengar i Svampen. Malmqvist är som vanligt i ropet när det gäller unghästar och han har inte mindre än fem pållar med i loppet!

Favoriten Tunika från stall Malmqvist är given på lappen, men jag spikar inte. När det gäller tvååringar så är det så mycket som kan ändras från gång till gång och jag streckar ordentligt. Facile Boko är given. Hästen gjorde ett lika fint lopp som favoriten sist, men hade för långt fram och blev tvåa. Nu ska hästen lättas i balansen och jag blir inte förvånad om hon vinner nu. Alex Tröjborg vill jag varna för lite extra. Från fint läge ska hästen räknas och tänk på att han varit mycket bra på långsamma Danmarksbanor på slutet och kan springa snabbt här! Nassau kan 1,13 enligt stallet och då blir hon farlig, liksom Xcees G.T som är mycket snabb och avslutningsvis Sucre som jag tror är bäst i loppet, men är hopplöst osäker!

Avd 5

Här kommer min nästa spik, i ett lopp som annars kräver en riktigt stor plånbok.

Min vinnare är Rigatoni som jag tycker varit bländande på slutet. Enda molnet på himlen är att hon ska gå med bakskor idag. Stallet tycker det är viktigast att hon kan gå barfota fram och jag lyssnar och lyder – spik!

Avd 6

Första dubbeln är mycket svårlöst om man inte väljer att spika hemmahästen Souveur. Jag kommer att gardera med tanke på hur jämt det är bakom och jag tror att det kommer att köras i ett hårt tempo hela vägen.

High Stage är förvånansvärt bortglömd här efter sina mycket fina prestationer på slutet. Örjan och spår ett kan ju knappas bli så mycket bättre och jag utfärdar stormvarning för hästen här! Även Zonguldak är är ett måste nu med Björn i jollen. Hästen kan ”allt” när han funkar och jag vågar inte ta bort en häst med den kapaciteten. Yamani Hornline är ett styrkefenomen som Flemming låter ovanligt uppåt på. Kommer han till från sitt svåra läge blir han svår att stå emot över upploppet även om han kan vara sårbar då han är entaktad. Coldtown tycker jag är lika given efter hästens topplopp sist. Nu är det bakifrån som gäller och även om han vunnit mest från spets tror jag inte det är någon nackdel och han räknas. Sist med går Mind Your Face som jag tror tidigt sitter i spets. Han är gynnad av distansen och kommer att få ett bra lopp härifrån!

Avd 7

Avslutningen är ett härligt lopp där ingen är helt chanslös. Jag har dock valt att plocka ut tre hästar som jag tror mest på, men det är inte fel för den som har råd att ta med några till.

Bäst är helt klart Royal Fighter som nu har lopp i kroppen och dessutom är anmäld barfota runt om. Hästen har varit ruskigt fin under sommaren och är han i samma from nu får övriga svårt trots att han riskerar ett tufft lopp från sitt läge. Underpaid Hanover är lite bortglömd i mina ögon. Hästen har varit mycket fin på slutet och plumpen sist var inte av egen förskyllan så han får ett nytt försök på min lapp. Sista hästen med på lappen är No Deal som i fjol var något av årets häst. Han återkom sist efter skada och vann i fin stil. Han lär inte vara sämre nu och kommer han ut från sitt innerspår blir han farlig!

Spelförslag: 2268 rader / 1134 sek

1. 9
2. 2,4,6,7,9,10,11
3. 1,3,8
4. 1,3,4,8,11,12
5. 11
6. 1,2,3,5,8,11
7. 1,4,8