Det duggar tätt med omgångarna för dagen och efter de mycket fina V75-tävlingarna på Solvalla tisdags är det nu dags för Örebro idag. Omgången kryddas med korta E3-finalerna för både hingstar och ston vilket alltid brukar värma lite extra när de nya stjärnorna visar vad de kan.

Örebros upplopp är som bekant kort och det gynnar hästarna som springer där framme i loppen. Vidare är det INTE längre lika svårt att hålla upp innerspåret då man flyttat fram starten sedan några år tillbaka. Inga extraspår på upploppet och fin banan gäller.

Avd 1

Här tror jag mycket på No Deal trots att han denna gången har sämsta läget. Det ser ut att bli hård körning från början och det kommer att gynna Flemmings häst som jag tycker varit makalöst bra i år.

Spåret är dock så uselt att jag inte vågar singla hästen trots att han åter ska gå barfota och få Takter i jollen (vunnit två av två med hästen). Jag tar med fyra hästar till vilket känns tryggt. Credit Fayline har även han tagit ett stort kliv framåt i år och gjort många mycket tappra lopp. Han har dock inte fått så hög utdelning, men har ofta startat med svåra spår. Nu är det spetsläge och därifrån ska han räknas tidigt. Kaka A.T sår även han med fint spår och kan öppna. Han kommer att köras från start och kommer att få en bra position. Senast kördes han mer avvaktande och gick med full fart över mål. Han såg fin ut och ska räknas då han kan göra mycket jobb själv. Skrällarna är Uranus De Thyrole som jag vet att Bergh är mycket nöjd med och Caliber T.T som Fredde nu fått ordning på och laddat med för detta loppet.

Avd 2

I E3-finalen för herrarna är obesegrade superlöftet Rolling Stones favorit. Han kommer dock att synas rejält denna gång och då jag tycker att han verkar mer stark än snabb så vill jag gardera nu när det är sprinterdistans.

Från spåret innanför startar en annan snackhäst i Djali Boko. Hästen är mer opolerad än favoriten men för den sakens skull säkert inte sämre. Lyckas Nordström håll upp sitt innerspår och fånga upp favoriten utvändigt blir en härlig match. Jag nöjer mig dock inte är utan plockar med några oslipade diamanter till som kan profitera på om favoriterna kör lite för hårt på vägen. Poochai är en häst jag gillar skarpt och han blir bättre hela tiden. Barfota runt om för första gången idag är mycket intressant och han ska räkans vid överpace. Miljondragen är Tumble Dust som såg finfin ut i sitt kval samt Ghost Pirate som är jämnheten själv.

Avd 3

I guld finner vi storfavoriten Sanity från spår ett och ”alla” snackar om att nu är det dags för första årssegern! Jag är dock fortsatt skeptisk till hästen som faktiskt inte varit så bra som jag trodde han skulle vara i år. Startspåret kan även bli en fälla och jag garderar.

Hard Livin, från formstallet Redén, är min förstahäst. Pållen har varit mycket bra i år och tagit fina pengar i hårdaste möjliga motstånd. Nu är det enklare emot och han är självklar på lappen. Jag tar även med skrällarna Monster Drive och Blue Rock. Båda har vaknat till ordentligt på slutet och kan båda avsluta mycket vasst med rätt resa!

Avd 4

Jag spikar här Twin´s Fairytail som jag blev mycket imponerad av sist som tvåa. Han fick då ett helt omöjligt lopp, men gav aldrig upp och visade prov på det lilla extra. Motståndarna här kommer att ha respekt för hästen och jag tror han blir släppt till ledningen och då är det över!

Avd 5

Här startar en riktig skjutare i Mellby Viking. Hästen har en makalös kapacitet och hade det inte varit för hans förmåga att snubbla i galopp hade han haft många gånger mer deg på kontot.

Håller hästen sig i rätt gångart nu kommer ingen att kunna stå emot honom, men i de två senaste loppen han haft framspår med bilstart har han galopperat och jag tar därför med två hästar till som backup. My Ovis senaste lopp gillar jag skarp och det är en häst på väg upp i klasserna. Han har dessutom här fått ett bra läge och måste räknas om favoriten gör bort sig. Sist med går High Stage som laddats för derbykvalen, men där fått spår 12 och därför kanske satsar helhjärtat här istället. Får han lyckan till slut blir han farlig.

Avd 6

I stonas E3-final finner vi åter en stor favorit i D´One. Hästen har imponerat än så länge och ska ha fin chans att svara upp spets. Skulle hon dock missa ledningen blir det dock svårare då hon inte gillar att få grusstänk i ansiktet.

Jag bestämde mig tidigt för att gardera i loppet då det ofta skräller när orutinerade ston gör upp om större pengar. När dessa nybörjare pressas lite till brukar några göra bort sig och överraskningen är ett faktum. Motstånd saknas inte här och jag tar med fyra hästar till. Stormvarning utfärdas för Amazon Am som verkar vara en riktig kanon. I försöket satt hon fast med rubbet och såg bländande ut. Hon kan göra mycket jobb själv och jag tror hon kan vinna här till glatt odds. Vidare är även Demin Boko given på lappen. Hon har slagit de bästa förr och har fint läge. Miljondragen är Room To Go som är en talang utöver det vanliga och Backfire som klättrade i ryggar i sitt försök.

Avd 7

Då Le Mat fått innerspåret och risken då är stor att han sitter fast länge väljer jag att singla Overtaker By Sib. Hästen står med lite vingelläge, men känslan är att kan kommer att släppas till tät efter 500 körda och då tror jag han bara vinner. Barfota runt om igen och stallets bästa segerchans – bättre än D Óne!

Spelförslag: 1500 rader / 750 Sek


1. 2,3,4,8,12
2. 1,2,4,7,11
3. 1,5,9,12
4. 8
5. 1,3,8
6. 1,4,6,9,12
7. 7