Örebro idag och min tanke är att satsa på de riktigt stora pengarna idag! Det är ett par stora favoriter idag och jag bara måste syna dessa. Örebros banan är lite knepig och underlaget passar långt ifrån alla hästar så jag är inne på att det blir stor utdelning idag!

Spikarna:

Jag slår bara ner en spik i brädan denna veckan och det är i första avdelningen. Jag tycker att det är en häst som höjer sig betydligt över de andra och det är Bolero Meras.

Hästen har visat prov på högt kunnande hela karriären, men sedan man började köra honom utan skor har han bjudit till med råge. Nollan senast är bra oddshöjande då han satt kvar med alla krafter kvar i tredje invändigt. Idag är det ingen risk att hästen sitter fast och jag tycker han är given!

Avd 1 (2140m volt)

Spik: Bolero Meras

Avd 2 (2640m volt)

Omgångens största favorit finner vi här i den fantastiskt Sauveur. Sist var hästen helt otroligt bra när han var nära att köra svenskt rekord över lång distans. Normalt är han en sund spik, men då han är så oerhört mycket streckad och dessutom har dåligt spår i volten blir han garderad idag!

Jag tycker att dagens silverdivision håller mycket hög klass och motstånd till favoriten saknas inte. Ni Talar Bra Latin är en krigare som har god möjlighet att komma före Sauveur från start och kommer då att bjuda på en härlig dans – varning! Jag vill även har med October Kronos som kommer att få ett optimalt lopp i ryggen på någon av favoriterna. Lucka till slut hade smakat fågel och omöjligt är det inte!

Avd 3 (2100m auto)

Gulddivisionen är ingen bluff denna gången och det kommer att köras som om loppet är det sista i världen i inledningen. Favoriten Thai Broadway kommer att göra allt för att försöka svara upp ledningen, men kommer att synas ordentligt – för tuff inledning för vissa?

Jag kommer att strecka fyra hästar till och tycker att Volstead är roligast med lopp i kroppen. Visserligen är hästen bra fyra år, men är tuffare än Mike Tyson och det blir många varse idag. Vidare tyckte jag att Kadett C.D såg bättre ut än någonsin sist som tvåa. Hästen var klockren i aktionen och gick i mål med mycket krafter kvar – de har han nytta av idag. Med går även Quid Pro Quo som kan allt ibland och Magiccarpentride som sist bra grymt bra i dödens på en topptid.

Avd 4 (2100m auto)

Diamantstoets försök är ingen enkel match att lösa och jag streckar så mycket det bara går innan pengarna tar slut.

Den som jag tror mest på är loppets enda sto som jag tror kommer att bli ett av landets bästa inom ett par år, She´s From Above. Hon var senast ute i Oaks och kom då bort från dåligt läge. Nu tests hon barfota och detta är ingen bluff! Apollonia är även hon given från fint läge. Kommer hon till spets är det hästen att slå, men är sårbar om hon hamnar invändigt. På framspår vill jag även ha med Kicki The Dancer som kommer med två raka och Seattle Zet som vunnit på V75 tidigare. På bakspår finner vi en handfull kapabla hästar som får plats på lappen. Dessa rankar jag: Stelina som imponerat i ny regi, Joy Ribb som visade toppform sist, Eternal Sunshine med Goop, Beverly Boulevard i fin form och sist Maxmara som blommat ut i jänkarvagn.

Avd 5 (1609m auto)

Näst följer Svampen som är ett prestigelopp för de yngsta hästarna. Det brukar bli många galopper och i fjol hoppade åtta av elva – gå gardering gäller.

M.T Le Bron är favorit och det är en riktig snackhäst. Han är långklivande och graciös och ser ut att kunna bli bra framöver. Vidare tycker jag att Borups Powerful är given. Hästen verkar rapp och okomplicerad vilket brukar vara effektivt i dessa lopp. Skrällarna är Racing Mange som jag tycker är mycket fin, Chocolate Gold som satt fast sist och Danedream som är stark och rejäl.

Avd 6 (1609m auto)

Här går jag kort och tänker ta betalt för två roliga streck.

Linslusen AU var grymt bra i sin andra start i ny regi sist. Hästen såg lysande ut och kan dessutom öppna vasst – given. Jättedraget i omgången är Emma Di Quattro som är Tysklands bästa sto. Hästen har inga svagheter enligt min källa och ska dessutom gå utan skor idag – varning!

Avd 7 (2100m auto)

Även avslutningen blir gles då jag ju bara har en spik, men det känns ändå tryggt då King Sir Kir är struken, en av de som kunde vinna.

Jag tycker Mellby Diamant är given om han håller sig på benen. Sist hoppade han i tät 300 meter innan mål, men han är ombalanserad tills idag och det ska hjälpa enligt stallet. Jag streckar även Noble Southwind som gjort det bra på slutet utan att räcka hela vägen. Idag blir det dock jänkarvagn för fösta gången och det tycker jag är mycket intressant!

Spelförslag: 2700 rader / 1350 sek

1. 1
2. 2,5,6
3. 2,4,7,9,10
4. 1,6,7,8,9,11,12,13,14
5. 2,6,7,8
6. 3,9
7. 2,4