Sommaren må leda mot sitt slut och med det även högtrycket på travet. Än är det dock fina tävlingar och dagens omgång på Örebrotravet tycker vi är av god hög klass.

Tänk på att Örebros upplopp är kort och att det är nära till första sväng när det är bilstarter. Det ger lite problem för bakspårshästarna och även för innerspårens hästar i starten.

Avd 1

Här är det flera som spekulerar i att Merger Blue Chip kommer att få problem att vinna för att hon har sämre spår och saknar Åke i sulkyn. Chansen finns alltid, men efter att har pratat med stallet så spikar i alla fall vi.

Åke må vara i Usa, men Merger Blue Chip är en kanon och hon har vunnit med Erik innan. Hon vinner detta loppet hur det än körs!

Avd 2

Här finner vi ett riktigt getingbo och den som hittar en spik här är duktig. Vi garderar stort och tror det smäller till.

Förstahäst tycker vi är M.T Fortune Winner som går ner i klass och även har fin form för dagen. Hästen är dock ingen som vinner ihjäl sig och behöver lite hjälp för att gå segrande ur kampen. Inex Jubb är intressant! Hästen såg finfin ut sist på barfotabalans och spurtade på ett bra sätt. Samma balans nu och bra läge. Bodo Di Quattro var även han utan skor på fötterna i sin senaste start och han vann enkelt. Stallet är uppåt och lovar en liknande prestation och samma balans. Ninepoints Charlie har vi varnat lite för på slutet så han gått bra med ny utrustning. Hästen utrustas nu med en dubbelt så bra kusk mot innan det kan helt klart vara droppen som får bägaren att rinna över. Causton är intressant här. Hästen är stark som björn och är den som nog är mest gynnad av distansen. Hästen är åtgärdad i en hov sedan senast och stallet förväntar sig ett offensivt upplägg och en har en häst i toppform. Sem Jafet är favorit i loppet, men rankas ner lite i våra ögon. Han är jämn och bra, men möter denna gång lite hårdare hästar än vanligt och behöver tur. Skrällarna är Ayar Boko, Staro Support och Staro Evergreen. Alla tre är kapabla, men har inte den där lysande formen!

Avd 3

Guld är även det svårlösligt och kanske även lite rumphugget efter ett antal strykningar. Vi har efter dessa fått tänka om och rankar annorlunda idag än i början av veckan.

Monster Drive är favorit och ska nog så vara då han på nytt får anfalla bakifrån. Från spets är han inte lika vass och med lite tempo är han snabbast över ett upplopp. Vårt drag är dock stallkompisen Clear Sign som till skillnad mot Monster Drive växer ett par klasser när han körs i spets. Vi tycker att Clear Sign har spetsläge nu och han är mycket spelvärd! Chimall T.T är allt väl med hälsar stallet. Han kanske inte har full form, men tillräckligt för att Fredde ska köra fram i dödens om tempot inte blir högt. Denna hästen är aldrig slagen och måste med. Year In Review har smugits ett par gånger nu och sår med perfekt läge här. Får Lennartsson luckan är det inte omöjligt att han kan vara först i mål. Spring Erom hade varit vår försthäst från alla lägen utom just från spår ett. Risken att han blir fast är stor och det gör att han får stå tillbaka i rankingen. Winning Love är en hårding och går med på lappen tillsammans med Putte Topline som satt fast med mycket krafter sist och såg fin ut.

Avd 4

I Klass III var vi länge inne på att spika Gambrinos Degato, men efter att han ströks blir det fyra streck och det känns heltäckt.

Real Showman rundande enkelt ett fint gäng sist och blir bara bättre och bättre. Han är stor favorit här och ska ha bra chans om han inte hamnar för långt bak i starten. Jones är även han given på lappen. Hästen har visat fin kapacitet i sina starter ska nu testas barfota runt om. Hanné meddelar att det funkat fint i träning och det är intressant här. Power M.S har startat flitigt på V75 och är tuff och rejäl. Sist hoppade han, men var mycket fin gången innan och ska räknas. Keeping Julia är draget om än från dåligt läge. Hästen är jämnheten själv och kommer att vara med och göra upp om segern med minsta klaff.

Avd 5

Här kommer nästa spik från vår penna i Eleanor Rigby. Hästen har gjort två hysteriskt bra starter i Robert Berghs regi och detta med lärling i jollen. Bergh upp själv denna gång och det känns som att det bara är sjukdom emot då värsta hoten står med tillägg.

Avd 6

Här streckar vi två hästar och det är två hårdingar vi pratar om.

Parkin är bästa hästen, men är klar för finalerna nästa vecka och står dessutom med spår 12. Vi vågar inte plocka bort honom efter hans uppvisningar på slutet, men för er som känner er lite tuffare så finns det bevisligen anledningar att inte strecka honom! Montgomery Hill däremot hade vi fått klartecken på sist på Axevalla, men en överkörning förstaöde allt och nu är det bara seger som räknas.

Avd 7

Avslutningen är mycket fin och det känns om att det finns många potentiella vinnare här.

Wannabe Kemp ska få ny utrustning till denna starten och är dessutom startsnabb. Från perfekt läge ska han räknas tidigt. Obama Gel tappade formen efter sitt kanonlopp under Elitloppshelgen, men såg mycket fin ut sist i tuff omgivning. Fint läge och god chans. October November kom bort i ett taktiklopp senast och den starten räknar vi inte. Innan imponerade hästen storligen och ska med på alla seriösa lappar. Agroba Rubin har vilat inför denna starten och formen är något osäker. Hästens insatser innan vilan var dock något utöver dt vanliga. Att vinna på 1.13 blankt över medeldistans på Åmål är hysteriskt bra och vi vågar inte chansa bort hästen. Jeppas Hugo är vårt miljondrag i loppet. Janssons häst gör alltid bra insatser och har toppform.

Systemförslag: 1400 rader / 700 sek

1. 11
2. 1,2,3,5,7,8,9,10,11,12
3. 1,2,4,7,8,9,10
4. 2,4,5,12
5. 4
6. 7,12
7. 2,3,5,6,7