Veckans V75:a blir av det exotiska slaget då vi lämnar Sverige bakom oss och åker utomlands, närmare bestämt till Norge och Momarkens travbana. Spelet går tillsammans med norrmännen och de kommer att skjuta till cirka 15 extra oljemiljoner som hade smakat fågel om de hamnade på min tallrik!

Som vanligt ser det ut att bli fördel för Sverige i landskampen, samtidigt som Danskarna är och bråkar lite med Flemming Jensen bakom några bra hästar. Låt säga så här: Landskampen mellan Sverige och Norge kan rent hypotetiskt sluta med seger för Flemming Jensen med tre segrar om Norge och Sverige sedan skulle ta två var i övriga lopp, lite kul faktiskt.

Jag tror dock att Sverige kommer att vinna och spelar därefter. Tänk på att Momarkens upplopp är mycket långt och gynnar bakspårens hästar samtidigt som det kan missgynna hästarna med innerspår då första kurvan kommer mycket tvärt efter start! Valfri balans utlovas och även att jag ska sätta startnummer framför mina hästar i tipsen efter önskemål!

Avd 1

Här kommer jag att spela två hästar och lämna favoriten utanför. Jag läser loppet med 3.Stormysky i tät med favoriten Jaguar Broline pressande i dödens. Det bäddar för mitt drag som tränar förbättrat och närmar sig full form.

Om inte Stormysky håller undan från spets så tycker jag att 6.Burning Line Gral ska räknas med toppchans efter en resa i draget. Hästen har nu ett par lopp i kroppen och närmar sig den form som gjorde honom till finalvinnare under Elitloppshelgen förra året. 14 procent är mycket lockande på strecken!

Avd 2

Här är nästa stora favorit att synas i 1.Pedro Bi. Hästen har enligt tränaren toppchans att vinna från spets, men jag tycker han uppvisat ojämn startsnabbhet och skulle han bli överflyglad från start kommer övriga att göra allt för att han ska fastna invändigt!

Motstånd saknas inte och jag streckar på. Värsta motbudet är 3.Send In The Clown som jag fått fin information om. Han känns bättre än någonsin i träning och kan troligtvis öppna mycket snabbt när han laddas. Anders Svanstedt vill till spets över den korta distansen och det blir jobbigt för favoriten från början! Vidare skall Flemmings fina sto 2.Roxy Hill med. Hästen avslutade mycket vasst efter smygare sist och står perfekt med spår två. Skrällarna är 4.Pericle Bi som jag ver att tränare Pettersson är mer nöjd med än vad han sagt i tidningarna, 6.Invictus som norrmännen varnar för och framförallt 11.Formation som Robertsson är mycket nöjd!

Avd 3

5.Nalda Nof är en riktig flygmaskin och borde normalt ha en kanonchans i ett ganska skralt stolopp som det Momarken samlat ihop här. Det är dock många frågetecken nu, bland annat att hon hoppade i årsdebuten efter att ha gått över i passgång samt att hon kommer att gå med skor. Jag tycker att sammantaget att gardering är ett måste.

Motstånd saknas inte och jag vill ha med 3.Simb Ruby som hoppade bort en topplacering i guld senast bakom Francais Du Gull, 9.Britt Hudson som var duktig i dödens sist och 4.Fleetfoot Hanover som kan bli mycket obehaglig för övriga med sin enorma speed!

Avd 4

Kallbloden gör upp om fina pengar och som vanligt är det Norrbaggarna som står som favoriter. Bästa hästen 13.Gyllen Balder återkommer efter sjukdom och har inte startat på länge som gardering gäller.

Värst emot är 15.Timian Scott som avslutade ruggigt sist på barfotabalans vilket det även blir nu. Hästen har betydligt bättre form än favoriten och kommer att bli stallskriket i omgången. Storskrällen är 10.Norheim Faxen som även han ska gå utan skor runt om.Han gjorde så för tre år sedan och var mycket bra så han är helt klart värd ett streck nu. På start tar jag tre hästar som alla är goda för 23-tider med rätt resor, en tid som kan räcka långt i detta gängen! 3.Horgen Kinge är snabb en bit, 6.Norhein Järv som är jämnheten själv och 9.Art Kjarvald som är åtgärdad efter senaste insatsen.

Avd 5

Klass I är omgångens svåraste lopp. Ett flertal hästar kommer med mycket fina resultat och är riktiga segerstaplare. Jag känner mig tvingad att strecka hela sju hästar för att känna mig nöjd.

Min förstahäst är 3.Salina D.K som är en läckerbit och som tränaren säger kommer att bli en kulltopp i år. Hon har dessutom årsdebuten avklarad och kommer att vara med i segerstriden. Även 5.Reims Gasti är en fin häst som nu hittat stilen efter att ha varit i dåligt skick efter sin resa till Sverige. Hästen kommer mer och mer och ska räkans nu! 2.Spirit är ett intressant bud från ett intressant läge. Hästen vann åkandes från dödens i sin senaste start och till fyra procent på strecken tycker jag att han är klart spelbar. Från spår 12 startar 12.Solo Nono som Femming tycker är en vass häst. Senast vann ekipaget lätt efter att har körts till spets. Nu är det tuffare från det dåliga spåret, men kapacitet för vinst finns. Vidare går 10.Oldwildwest med på min lapp. Hästen var klart förbättrad senast vid enkel spetsvinst och har ett bra smygläge nu. Sist med på lappen går startsnabba 7.Eastwind Cooper och årsdebuterande 4.Space Bee. Båda behöver tur med löpningen men har bra kunnande och kan skrälla vid klaff.

Avd 6

I guld gör jag det enkelt för mig och singlar 1.Francais Du Gull som står med kanonläge över sin favoritdistans. Hästen flög till spets sist och missar knappast den positionen nu. Aluminiumskor runt om denna gången (barfota bak sist), men det har han vunnit sina flesta lopp med så det oroar inte!

Avd 7

Även här singlar jag, men denna gången en häst med betydligt sämre läge än Francais Du Gull, nämligen 11.Sejr Gammelsbäck. Läget till trots tycker jag att denna kanon ska ha en toppchans då han sett helt fantastisk ut på slutet. Han har då körts med jänkarvagn och fått ut än mer ur sitt vägvinnande trav. Nu ser det dessutom ser ut att bli en hårt spetskörning från början och det gynnar det mitt singelstreck än mer. när övriga börjar trampa vatten på det långa upploppet kommer min spik längst ut i banan!

Spelförslag: 2016 rader / 1008 sek

1. 3,6
2. 1,2,3,4,6,11
3. 3,4,5,9
4. 3,6,9,10,13,15
5. 2,3,4,5,7,10,12
6.1
7.11